5 idei pentru reîmprospătarea rapidă a machiajului

TOTUL DESPRE MAME

Dacă în timpul zilei te uiți în oglindă și te întrebi unde a dispărut machiajul tău de dimineață, ce s-a întâmplat cu rujul și de ce din pudră a rămas doar o amintire, înseamnă că sfaturile de mai jos îți vor fi de folos. Iar dacă ți se întâmplă să te panichezi când vezi că eye-liner-ul cochetează cu pomeții și că din rujul cu care te-ai dat acum câteva ore a rămas doar un contur trist, înseamnă că ideile de mai jos vor fi de-a dreptul salvatoare.

 

Din portfard să nu lipsească…

Mai întâi, iată care sunt câteva dintre problemele cu care te poți confrunta de-a lungul unei zile: fardul se adună în pliurile pleoapelor, creionul dermatograf se întinde și buzele ți se usucă, odată cu rujul. Pentru a putea corecta aceste probleme nu trebuie să pleci cu un sertar de cosmetice după tine, ci doar cu câteva produse salvatoare: mascara, pudră, ruj, un flacon cu apă termală, o oglindă compactă și șervețele umede speciale pentru tenul tău. Oricum, sfatul nostru este să te machiezi de la bun început minimalist. Vei avea astfel un look natural și vei putea să-ți corectezi machiajul în doi timpi și trei mișcări.

 

Cum să-ți reîmprospătezi machiajul:

1. Uniformizează fondul de ten cu ajutorul unui șervețel. Știm că în unele zone, în special acolo unde se formează ridurile de expresie, se strânge fond de ten. Pudra este mai mult decât binevenită după-amiaza, atunci când porii încep să se deschidă și sebumul își face apariția, așa că nu ezita să aplici un strat de pudră în zona T (frunte, nas și bărbie).

2. Dacă observi că fardul de pleoape s-a strâns în pliurile ochiului, întinde-l ușor cu ajutorul degetelor. Tamponează pleoapa cu un șervețel pentru a elimina excesul de fard. De asemenea, tamponează ușor și sub genele inferioare pentru a șterge eventualul fard căzut.

3. Dacă ai folosit creion dermatograf și acum remarci că s-a întins peste piele, curăță-l cu un șervețel. Deoarece are o consistență cremoasă, va fi ușor de îndepărtat. Tamponează ușor toată zona ca să nu îți înroșești pielea foarte sensibilă din jurul ochilor. Poți aplica un strat subțire de rimel ca să dai senzația de prospețime.

4. Buzele sunt cel mai ușor de retușat. Reaplică același ruj pe care l-ai folosit inițial, într-un singur strat. Este indicat să folosești o culoare cât mai deschisă în timpul zilei, care să se potrivească și cu nuanța tenului tău. Dacă rujul aplicat inițial a pătruns inestetic în buzele tale crăpate, șterge-te bine și abia apoi reaplică un nou strat de ruj.

5. Dacă vrei ca machiajul tău să se păstreze intact, te sfătuim ca după ce faci aceste retușuri să îți pulverizezi pe față puțină apă termală!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa