5 greșeli de evitat atunci când te coafezi

TOTUL DESPRE MAME

Trebuie să recunoaștem că adorăm momentul în care ne aranjăm părul. Ne place tot ritualul, din momentul în care ne spălăm părul și până când ne aranjăm ultima șuviță și ne privim în oglindă. De multe ori, însă, suntem tentate să sărim peste anumiți pași – cum ar fi uscarea corectă a părului – și să exagerăm cu anumite lucruri, cum ar fi aplicarea produselor de styling.

 

Nu repeta greșelile!

Repetarea acestor greșeli poate duce în timp la un rezultat nefavorabil: părul se degradează, devine tern și lipsit de viață. Dacă vrei să te bucuri de un păr frumos, ține cont de lista de greșeli comune de mai jos și încearcă să le eviți. Sau, dacă e imposibil să le eviți, măcar încearcă să nu le repeți.

 

5 greșeli de evitat atunci când te coafezi

1. Nu aplica produse de styling pe părul uscat. Părul tău se va aranja mult mai bine dacă aplici ceara sau spuma de păr imediat după ce te speli pe cap și ai părul încă umed. De asemenea, produsele de styling se distribuie mult mai uniform pe un păr umed.

2. Nu folosi gadgeturi de coafat la temperatură mare. Utilizează uscătorul de păr sau placa de îndreptat părul la temperatură mică sau medie și nu nu uita să aplici înainte un spray protector.

3. Nu coafa șuvițe groase de păr. Dacă ți-ai propus să îți ondulezi părul, împarte-l în secțiuni mici și ondulează șuvițele pe rând. Dacă îți coafezi șuvițe groase onduleurile se vor lăsa imediat.

4. Nu folosi produse de styling în exces. Rezultatul poate fi un păr tern, lipsit de strălucire, cu aspect gras și încărcat. De asemenea, în timp, părul se poate degrada.

5. Nu neglija rădăcile părului! Dacă vei acorda atenția necesară rădăcinilor, vei avea mai mult control asupra volumului. Pentru un volum mai mare, usucă-ți părul cu capul în jos, iar dacă vrei să obții efectul invers, usucă-ți părul în timp ce îl piepteni cu peria, de la rădăcină spre vârf.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa