5 coafuri şi tunsori perfecte pentru vară

Raluca Dumitrică
coafuri-şi-tunsori-perfecte-pentru-vara-totul-despre-mame

O schimbare de look e binevenită oricând!

De cele mai multe ori, alegem să ne schimbăm tunsoarea sau coafura pentru că vrem să încercăm ceva nou. Vara, însă, ne gândim mai des ca în restul anului la o schimbare de look, nu numai pentru că ne-am plictisit de înfăţişarea noastră, ci pentru că este cald, iar combinaţia dintre podoaba noastră capilară, umiditate şi temperaturi de peste 35 de grade este una nu tocmai fericită. Iată 5 coafuri şi tunsori perfecte pentru vară, cu care veţi trece cu stil peste neplăcerile acestui sezon!

1. Tunsoarea bob

Regina Letizia a Spaniei a apărut recent cu o schimbare drastică de look, renunţând la părul lung cu care îşi obişnuise fanii şi încercând o foarte modernă şi elegantă tunsoare bob. Aceasta s-a dovedit o alegere foarte inspirată, nu doar pentru că o făcea pe regină să pară şi mai tânără, ci pentru că i-a permis încercarea unor coafuri variate, ce păreau realizate din păr lung. Dacă ţi se pare că această tunsoare se potriveşte persoanelor mai mature, încearcă un alt tip de bob, acela în care vârfurile nu se întorc către interior, ci spre exterior.

2. Coada de cal

Una dintre cele mai simple coafuri din totdeauna este clasica coadă de cal. Tot ce trebuie să faci pentru a-ţi aranja părul în acest fel este să-l prinzi destul de strâns cu ajutorul unui elastic subţire, de preferat în aceeaşi culoare cu părul, şi de a-ţi vedea mai departe de treabă fără probleme 🙂 Pentru o coadă de cal mai atipică poţi încerca să pui un ondulator în funcţiune şi să cârlionţezi lejer fix partea care se află de la elastic în jos sau să o prinzi din loc în loc cu elastice identice, aşa cum au sugerat modelele din prezentarea Valentino. Efectul este minunat şi te duce cu gândul la Coloana Infinitului a lui Brâncuşi.

3. Împletiturile

Deşi sunt la modă de câţiva ani buni, aceste împletituri nu par să devină deloc desuete; din contră, sunt mai proaspete ca niciodată. Realizate pe păr lung sau mediu, lăsate libere, în jos, sau plasate sub forma unei coroniţe, pe părul strâns, împletiturile au depăşit sfera codiţelor simpatice pentru fetiţele noastre şi sunt, în unele cazuri, adevărate opere de artă. Pentru că pot fi asortate cu orice fel de vestimentaţie şi folosite în orice împrejurare, împletiturile sunt un must-have al acestei veri, aşa că nu le ocoliţi.

4. Cocul lejer

Când zici coc, te gândeşti în primă fază la o coafură severă, cam de naşă, în care părul este foarte bine strâns, iar posesoarea nu pare să se simtă tocmai confortabil cu acest tip de hairstyling. Chiar dacă în 2015 mai există destule doritoare de cocuri severe, vara acestui an ne îmbie la un alt fel de coc. Acesta este lejer, dă impresia că a fost făcut în doi timpi şi trei mişcări şi insuflă un aer cool posesoarei. Pentru un aer şi mai sofisticat, încercaţi cocurile care sunt de o lejeritate aparentă şi care se pot realiza cel mai bine la coafor. Deşi par floare la ureche, acestea necesită priceperea unui hairstylist, care, cu ajutorul mai multor produse de coafat şi a îndemânării sale, poate pune în aplicare un coc cu aspect extrem de simplu, dar care îşi va păstra aspectul pe durata întregii zile.

5. Tunsoarea pixie

Nu de mult, Scarlett Johansson a apărut pe covorul roşu cu o tunsoare pixie care îi accentua şi mai mult trăsăturile frumoase. Dacă te numeri printre cele care au nişte pomeţi sculptaţi foarte bine de mama natură sau ai nişte ochi foarte expresivi, poate chiar cu gene lungi, atunci această tunsoare este perfectă pentru a-i evidenţia. Unde mai pui că se întreţine foarte uşor, poate fi aranjată rapid şi cu ajutorul unor produse minimale de styling, iar versatilitatea ei o face adecvată atât mersului la birou, cât şi la diferite evenimente care se pot ivi în acest anotimp.

Foto: zimbio.com, mynewroyals.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa