Exfoliant pentru față şi corp. 4 reţete naturale care te fac mai frumoasă

Raluca Dumitrică
exfoliant pentru față și corp scrub
Cumpărăm de multe ori din magazine produse exfoliante pentru corp, uitând că cel bun exfoliant pentru față și corp este cel natural.
exfoliant pentru față și corp rețete de scrub natural
Cumpărăm de multe ori din magazine produse exfoliante pentru corp, uitând că cel bun exfoliant pentru față și corp este cel natural.

Un exfoliant pentru față și corp excelent cu ingrediente naturale!

Cumpărăm de multe ori din magazine produse exfoliante pentru corp, uitând că cel mai simplu produs de acest fel este un exfoliant natural, pe care îl putem prepara cel mai simplu la noi acasă. Deşi prima variantă care ne vine în minte este cea formată dintr-un amestec de zahăr brun şi miere, află că mai poţi folosi şi alte ingrediente în afara acestora, mai ales dacă pielea ta este mai sensibilă şi se poate irita uşor! Iată variantele de exfoliant pentru față și corp propuse de noi!

Exfoliant pentru față și corp din migdale măcinate

Migdalele sunt foarte sănătoase şi sunt alese de noi atât pentru a fi folosite ca gustare de sine stătătoare, cât şi pentru a face din ele prăjituri sau lapte vegetal. Acum le poţi transforma într-un exfoliant sănătos, foarte uşor de făcut. Migdalele sunt excelente atât pentru că pot curăţa şi hidrata pielea, dar şi pentru că tratează iritațiile şi vindecă inflamatiile.

Preparare: 1 ceaşcă de migdale măcinate se combină cu ½ ceaşcă de miere şi cu 2 linguriţe de lămâie, iar rezultatul este un excelent scrub pentru corp.
Poţi face şi un exfoliant pentru ten, măcinând migdalele ţinute la înmuiat câteva ore şi amestecându-le cu puţin lapte. Pasta obţinută va fi mai moale şi perfectă pentru a fi aplicată prin mişcări uşoare pe ten.

Exfoliant pentru față și corp din făină de ovăz

Această făină este foarte blândă cu pielea şi are marele avantaj că nu îndepărtează de la suprafaţa sa uleiurile sale naturale. Ovăzul se poate lăuda cu nişte substanţe numite saponine şi care sunt cunoscute pentru proprietăţile de curăţare pe care le au.

Preparare: ½ ceaşcă de făină de ovăz se amestecă cu puţină apă caldă, se aşteaptă 5-10 minute, până când se înmoaie bine ovăzul, iar apoi se aplică pe piele. Pentru un plus de diversitate, se poate combina făină de ovăz cu lapte sau cu ulei de măsline extravirgin. Acest exfoliant blând se poate folosi şi pentru faţă.

Exfoliant pentru față și corp din cafea

Nu cafeaua din ceaşcă este bună pentru exfoliere, ci zaţul de la ea, pe care îl poţi obţine după ce ai făcut cafea la ibric sau la filtrul manual de cafea. Cafeină din zaţ poate contracta celulele de grăsime şi poate dilata vasele de sânge, având, în final, un efect anticelulitic.

Preparare: 1 ceaşcă de zaț de cafea se amestecă cu 2-3 linguri de ulei de cocos solid şi se pasează până când ingredientele se omogenizează. Scrubul obţinut va fi solid şi frumos mirositor şi își va face bine treaba dacă va fi masat pe piele prin mişcări circulare.

Exfoliant pentru față și corp din sare

Sarea de mare sau sarea grunjoasă din salină îndepărtează bacteriile şi îmbunătăţeşte circulaţia, ceea ce te ajută să obţii o piele strălucitoare. Pentru a evita să ai la finalul exfolierii o piele zgâriată, alege o sare puţin mai măruntă, care să nu lase urme pe corp.

Preparare: amestecă ½ ceaşcă de sare de mare, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la o lămâie şi câteva fire de rozmarin sau levănţică. Păstrează scrubul în frigider şi aplică-l pe corp pe pielea curată, după duş, o dată pe săptămână.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa