4 măşti cu pepene roşu pentru un ten frumos

TOTUL DESPRE MAME

Ura! Este anotimpul pepenilor roşii! Copţi la soare, dulci şi răcoroşi, pepenii sunt un deliciu al verii. Sunt nelipsiţi din farfuriile noastre şi, bonus, sunt un ingredient de bază al reţetelor de frumuseţe din acest sezon. Putem folosi pepenele roşu în combinaţie cu alte ingrediente naturale pentru a prepara câteva măşti minune cu care să tratăm probleme ale tenului: pori măriţi, piele uscată, riduri fine şi ten lipsit de strălucire.

Ingrediente minune

Pepenele roşu are proprietăţi benefice asupra pielii datorită nutrienţilor pe care îi conţine: antioxidanţi, licopen, vitamina A, vitamina C şi vitamina B. Pepenele roşu ne ajută să avem o piele fină şi strălucitoare deoarece conţine apă în proporţie de 90% şi hidratează tenul, stimulează producţia de colagen şi conferă fermitate pielii, are proprietăţi exfoliante din cauza acizilor săi naturali şi, pe plan intern, are efect detoxifiant deoarece este puternic diuretic.

4 măşti cu pepene roşu

1. Mască pe bază de pepene şi miere pentru ten uscat: amestecă o lingură de suc de pepene roşu cu o lingură de miere şi aplică masca pe faţă. După 15-20 de minute clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Mierea va acţiona ca un agent natural de umezire şi pielea va fi hidratată în profunzime.

2. Mască pe bază de pepene roşu şi mentă împotriva porilor măriţi: ai nevoie de o ceaşcă de pepene roşu mărunţit şi de câteva frunze de mentă. Pune ingredientele în blender şi amestecă-le până când se transformă în pastă. Toarnă această pastă într-o tăviţă pentru gheaţă şi las-o câteva ore la congelator. Masează-ţi faţa, din când în când, cu câte un cubuleţ răcoritor.

3. Mască pe bază de pepene roşu şi avocado împotriva ridurilor fine: combină o lingură de suc de pepene roşu cu o lingură de avocado mărunţit. Aplică masca şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, după care clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Vitamina C are efect antioxidant, protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi şi îi conferă fermitate.

4. Mască pe bază depepene roşu şi iaurt pentru un ten luminos: combină o lingură de iaurt cu o ceaşcă de pepene mărunţit. Aplică masca, las-o să acţioneze timp de 10 minute şi clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Licopenul şi vitamina A din pepene ajută pielea să-şi recapete strălucirea naturală.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa