3 reţete naturale pentru albirea dinţilor

TOTUL DESPRE MAME
albirea dinților
Poți face acasă câteva tratamente la îndemână pentru albirea dinților.

Dacă îți dorești dinți mai albi, o soluție este aplicarea tratamentelor naturale chiar la tine acasă.

Zâmbetele impecabile nu sunt rezervate numai vedetelor care apar pe coperțile revistelor, ci există soluții la îndemână care ne ajută și pe noi să avem dinții albi și strălucitori.

Ce ne facem cu cafeaua și fumatul?

În primul rând, dacă ne dorim să avem dinții albi și strălucitori, trebuie să limităm consumul de cafea și numărul de țigări. Pentru îngălbenirea dinților și pentru pătarea lor putem da vina pe moștenirea genetică, pe igiena precară, dar și pe fumat, pe ceai, cafea sau vin roșu, așa că toți acești factori negativi trebuie limitați.

În al doilea rând, vizitele regulate la stomatolog sunt un must. Tratarea din timp a problemelor te ține departe de complicații. Tot la stomatolog poți face și tratamente profesionale de albire a dinților, extrem de costisitoare. O soluție mai simplă sunt tratamentele naturale, ieftine și la îndemână. Singurul lucru la care trebuie să fii atentă este perseverența.

3 tratamente naturale pentru albirea dinților

Tratament cu oțet de mere și ulei de măsline

Amestecă o linguriță de oțet de mere cu o linguriță de ulei de măsline. Înmoaie periuța de dinți în acest amestec și spală-te pe dinți, apoi clătește-te bine cu apă.

Oțetul de mere este bogat în calciu și potasiu, doi nutrienți esențiali pentru dinți și gingii. Acidul malic din acest oțet este folosit adesea ca ingredient în pastele de dinți. Atenție! Nu abuza de acest tratament deoarece oțetul de mere poate slăbi rezistența smalțului dinților, așa că aplică-l cel mult de două ori pe săptămână.

Tratament cu salvie și bicarbonat de sodiu

Specialiștii recomandă să îți freci zilnic dinții cu frunze de salvie pentru a îndepărat depunerile. Salvia are proprietăți antibiotice, antifungice și astringente și îndepărtează petele de pe smalțul dinților.

Poți toca mărunt câteva frunze de salvie și le poți amesteca cu bicarbonat de sodiu sau chiar cu pasta ta obișnuită de dinți. Acest tratament se recomandă de două-trei ori pe săptămâna. Atenție! Încearcă să nu îți atingi buzele cu frunzele de salvie deoarece se pot înroși.

Tratament cu căpșune și bicarbonat de sodiu

Dacă vrei să îți prepari o pastă de dinți naturală, amestecă o căpșună mare cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Aplică acest amestec pe dinți și lasă-l să acționeze două-trei minute, după care clătește-te bine cu apă. Aplică acest tratament o dată pe săptămână. Căpșunile conțin acid malic, care previne decolorarea dinților, și contribuie la întărirea smalțului, dându-i un aspect strălucitor și neted.

Dacă ai grijă ca din alimentația ta să nu lipsească laptele și iaurtul, bogate fosfor și calciu, două minerale esențiale pentru sănătatea dinților, atunci singurul sfat pe care ți-l mai putem da este să zâmbești cât mai des!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa