3 remedii la îndemână pentru buzele crăpate

TOTUL DESPRE MAME

Sezonul rece are părțile lui bune: ceaiurile fierbinți, prăjiturile care le însoțesc, vacanțele la munte, căciulile foarte chic, prima zăpadă din fiecare an și lista ar putea continua mult și bine. Dar, din nefericire, există și părți mai puțin plăcute, cum ar fi frigul, vântul și buzele crăpate și dureroase. Senzația pe care o ai atunci când ai buzele crăpate este atât de neplăcută încât nici nu îți mai vine să scoți nasul din casă. Noi îți propunem câteva remedii la îndemână împotriva buzelor uscate pentru a te bucura de sezonul rece fără să te „bucuri” și de dezavantajele lui.

De ce ni se crapă buzele?

Poate că nu știai, dar buzele nu au în alcătuire glande sebacee și nu se pot hidrata singure (ca părul sau ca pielea). Fără îngrijirea corespunzătoare se pot usca și se pot crăpa în scurt timp, iar senzația este extrem de neplăcută. Specialiștii îți recomandă ca în anotimpul rece să ai mereu la îndemână un balsam de buze cu ingrediente foarte hrănitoare, cum ar fi unt de shea, ulei de măsline, ulei de avocado, unt de cacao, ulei din boabe de soia, glicerină, acid hialuronic etc. Balsamurile bunătățesc aspectul buzelor și le ajută să își mențină elasticitatea

Ce poți face?

Pentru a nu agrava situația unor buze cu tendință de uscare și crăpare trebuie să eviți atingerea buzelor cu limba deoarece saliva le usucă și mai rău, trebuie să renunți la rujurile cu rezistență mare, deoarece acestea conțin agenți coloranți ce dăunează membranei buzelor, este indicat să ai o dietă bogată în vitamina B6 (banane, avocado, semințe de floarea soarelui, struguri), trebuie să eviți să te deshidratezi și să ocolești alimentele care dăunează pielii sensibile a buzelor tale (condimente, alimente sărate, alcool etc). Dar, dacă buzele tale totuși se crapă, iată trei remedii la îndemână care te ajută să le redai sănătatea:

3 remedii la îndemână împotriva buzelor crăpate 

1. Mierea. Atentează la rezerva ta de miere, deoarece aceasta este excelentă pentru buze uscate și crăpate. Aplică un strat foarte subțire de miere în fiecare dimineață. Mierea îți va hidrata intens buzele și, datorită proprietăților ei antibacteriene, vei preveni crăparea mai puternică a pielii și apariția unor infecții.

2. Uleiul de măsline. Acesta ajută foarte mult la hrănirea buzelor uscate datorită conținutului bogat în acizi grași omega 3. Nu trebuie decât să aplici câteva picături de ulei de măsline zilnic pentru a scăpa de senzația neplăcută pe care o ai atunci când ți se usucă buzele prea tare. Folosește un deget sau o dischetă demachiantă pentru a-ți tapota buzele, iar uleiul de măsline se va usca imediat. La fel de eficient este și uleiul din semințe de in.

3. Lapte cu petale de trandafiri. Scufundă opt-zece petale de trandafir (proaspete sau uscate) într-o ceașcă de lapte și lasă-le la macerat câteva ore. Pasează apoi petalele și aplică această pastă de două-trei ori pe zi pe buzele uscate. Nu numai că le va da buzelor tale o nuanță trandafirie, dar această mască netezește buzele, închide crăpăturile și le vindecă. O altă variantă este combini petale de trandafir cu puțină smântână și să aplici această mască timp de 30 de minute, după care o îndepărtezi.

Nu-i așa că iarna e mai puțin amenințătoare?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa