3 măști naturale antirid

Iulia Mirică
antirid-totul-despre-mame

  Tratamente naturale antirid

  Plimbându-vă printre rafturile de la magazinele cosmetice sau farmacii veți vedea cât de ușor este să cheltuiți o mică avere pe loțiuni și poțiuni al căror scop este minimizarea ridurilor și lăsării pielii. Dar, înainte de a goli portofelul, deschideți frigiderul, deoarece probabil că aveți deja multe dintre ingredientele necesare pentru a prepara măști naturale antirid acasa.

  Ingrediente precum fructe, produse lactate și diferite tipuri de nuci nu numai că au un conținut bogat de antioxidanți și acizi, dar, spre deosebire de produsele de îngrijire regăsite în comerț, care sunt fortificate cu vitamine ce-și pierd potența de-a lungul timpului, alimentele proaspete oferă vitamine active de care pielea are nevoie imediat. Amintiți-vă doar că aceste rețete de măști naturale antirid trebuie depozitate și manipulate precum alimentele proaspete. De asemenea, este recomandat să curățați întotdeauna fața înainte de a aplica o mască, iar, în timpul cât își face efectul, puteți să citiți o carte sau să urmăriți un episod din serialul preferat, pentru o relaxare completă.

  Mască pentru strălucire și iluminare

  Pentru a prepara această mască, veți avea nevoie de 1 lingură de iaurt organic, 1 linguriță de zeamă proaspăt stoarsă de lămâie și 1 linguriță de praf de lemn de santal. Dacă pielea voastră are un aspect fără viață, se amestecă toate aceste ingrediente, se aplică pe față și se lasă să se usuce. Atunci când veți clăti această mască, pielea va fi mai luminoasă și mai odihnită. Sucul de lămâie este o metodă naturală de a oferi strălucire pielii. Pulberea de lemn de santal are o mulțime de beneficii și este un element important în medicina ayurvedică. Unul dintre multele sale beneficii este repararea daunelor pielii și stimularea creșterii celulelor pielii. Acidul lactic din iaurt ajută la buna hidratare a pielii. Masați ingredientele pe față înainte de a le clăti, pentru exfoliere.

  Mască pentru tonifiere

  Pentru această rețetă de mască veți avea nevoie doar de un ou. Se bate oul și se aplică amestecul pe față. După ce se usucă, se spală pielea, care va fi mai tonifiată și mai strânsă. Proteina din ou promovează repararea și creșterea țesuturilor pielii, ducând la o piele fără riduri. Potasiul păstrează umiditatea în celulele pielii. Riboflavina (de asemenea cunoscută ca B2) elimină radicalii liberi toxici și atacă celulele care formează ridurile. În cele din urmă, magneziul încetinește procesul de îmbătrânire. Ouăle sunt cu adevărat hrănitoare, atât în interior, cât și în exterior.

  Mască pentru pungile de sub ochi

  Ceaiul alb este soluția perfectă pentru pungile de sub ochi și cearcăne. Începeți prin a prepara o cană cu ceai alb. Cel mai bine este să așteptați ca apa să ajungă la punctul de fierbere, după care să așteptați 1-2 minute pentru a se răci înainte de a adăuga pliculețul sau frunzele de ceai. După ce s-a făcut și s-a răcit ceaiul la o temperatură acceptată de față, se înmoaie un prosop în lichid și se aplică pe ochi. Porii se vor deschide de la căldură, permițând ceaiului să pătrundă în piele și să facă magii. Ceaiul alb este perfect pentru ochii umflați, deoarece are un conținut bogat de antioxidanți. Este benefic și pentru restul feței, de asemenea.

  Citește și:
  Măști de față cu bere împotriva petelor
  Cum poți folosi uleiul de argan?
  Măști hidratante pentru un ten uscat
  Măști de păr cu ulei de cocos

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa