3 măști cu suc de roșii împotriva porilor dilatați

TOTUL DESPRE MAME

Excesul de sebum, vârsta și schimbările hormonale sunt cele mai comune cauze ale porilor dilatați. Din fericire, pe lângă cosmeticele specifice, există și soluții naturale care te pot ajuta să-ți îmbunătățești aspectul tenului. 

Principala cauză a porilor dilatați este sebumul în exces care se acumulează în pori și îi „întinde”. Dacă atunci când te examinezi în oglindă observi că pielea ta și-a schimbat aspectul și ai pori dilatați în zona T (frunte, nas, bărbie), înseamnă că trebuie să iei măsuri urgente.

 

 

Legătura dintre porii dilatați și punctele negre  

Specialiștii spun că între porii dilatați și punctele negre există o relați de tip cauză-efect și că punctele negre sunt, de fapt, pori înfundați cu bacterii, microbi, praf și celule moarte. La baza problemei este excesul de sebum, care încarcă porii cu ulei natural și reziduuri. 

Pe lângă moștenirea genetică, și vârsta își spune cuvântul atunci când vine vorba de problema porilor dilatați. Odată ce înaintezi în vârstă, pielea secretă mai puțină elastină și colagen, și unul dintre efecte este dilatarea porilor.

Dacă ești în această situație, e recomandat să urmezi sfaturile specialiștilor și să îți îngrijești tenul cu atenție. Trebuie să te demachiezi cu grijă în fiecare seară, să folosești un gel special de curățare (evită săpunul, deoarece acesta îți poate curăța prea agresiv tenul) sau o loțiune astringentă, dimineața și seara. Folosește o cremă de față oil-free, care se absoarbe ușor, eventual pe bază de argilă și zinc. De asemenea, de două ori pe săptămână poți folosi un exfoliant pentru a îndepărta toate impuritățile. Iar un tratament natural, pe bază de suc de roșii, te va ajuta să îți îmbunătățești tenul în mod vizibil.

3 măști pentru ten gras cu pori dilatați

1. Mască pe bază de suc de roșii

Această mască se prepară în câteva minute și are efecte maxime. Iată și cum se face: pune la blender două roșii coapte (de preferință organice). Înmoaie bine o dischetă demachiantă în sucul de roșii și masează ușor zonele cu probleme. Lasă sucul să acționeze aproximativ un sfert de oră, apoi clătește-te cu apă călduță. Efectul de micșorare a porilor va fi imediat.

2. Mască pe bază de suc de roșii și lămâie

Această mască, preparată din câteva lingurițe de suc de roșii și două sau trei lingurițe de suc de lămâie, are rolul unui ser pentru porii dilatați. Aplică acest amestec pe față cu ajutorul unei dischete de demachiat și masează ușor pielea. Clătește-te cu apă călduță după 15-20 de minute. Vei vedea pe loc rezultatele.

3. Mască pe bază de suc de roșii și castravete

Pentru a scăpa de aspectul lucios al pielii, include în rutina ta de frumusețe o mască din patru lingurițe de suc de castraveți și patru lingurițe de suc de roșii. Roșiile au un efect tonic și astringent care te ajută să ții sub control excesul de sebum, iar castravetele calmează și hidratează tenul. Poți folosi această mască de câteva ori pe săptămână. 

Dacă urmezi o rutină de frumusețe strictă, vei rezolva problema porilor dilatați. Iată ce soluții naturale îți propunem în cazul în care te confrunți cu riduri premature.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa