3 măști cu portocale care fac minuni pentru piele

TOTUL DESPRE MAME

Fie că ai tenul gras, fie că ai probleme cu ridurile premature sau că te-ai ales cu o hiperpigmentare după expunerea la soare, există soluții! Chiar la îndemână, în cel mai apropiat supermarket, la raionul de fructe. Mai exact, în lădițele cu portocale. Ei bine, da, portocalele nu sunt fructe, ci super fructe, care pot face minuni pentru tenul tău. Veștile bune sunt că tratamentele cu portocale se pot face acasă și că dau rezultate uimitoare.

 

Vitamina C din portocale stimulează producția de colagen

Pe lângă conținutul ridicat de vitamina C, portocalele se mai pot lăuda cu faptul că sunt adevărate depozite de calciu, fibre, potasiu, vitamina A și vitamina B1. Vitamina C stimulează producția de colagen și împrospătează pielea. Sucul proaspăt de portocale are proprietăți hidratante și astringente.

Dar, pe lângă faptul că sunt foarte bogate în nutrienți ce redau sănătatea și tinerețea tenului, portocalele dau rezultate excelente și în cazul problemelor pielii. Noi îți propunem trei măști extrem de eficiente pentru ten gras, riduri și hiperpigmentare. Nu ezita să o încerci pe cea care ți se potrivește.

1. Mască pentru tenul gras. Portocalele stimulează circulația și reduc secreția de sebum, având un grad mediu de aciditate. Pune o portocală la blender, adaugă o linguriță de miere și amestecă bine. Aplică această compoziție omogenă pe toată suprafața pielii, las-o să acioneze timp de 15-20 de minute și clătește-ți fața cu apă călduță.

2. Mască împotriva ridurilor. Portocalele sunt bogate în vitamina E, cel mai popular antioxidant, care ajută la menținerea tinereții pielii. Pentru a preveni apariția ridurilor, prepară o mască din două linguri de suc de portocale, o linguriță de miere și patru linguri de ovăz. Aplică masca o dată pe săptămână și vei observa că pielea ta va deveni mai catifelată, datorită stimulării producerii de colagen.

3. Mască împotriva hiperpigmentării. Dacă tenul tău a fost expus în exces la soare, ai nevoie de o mască pe bază de portocale, pentru calmare. Curăță o portocală în felii, lasă-le la uscat și apoi macină-le. Pune în puțină apă două linguri de linte și lasă-le la înmuiat de dimineață până seara. Amestecă portocalele cu lintea, adaugă o linguriță de miere și puțin lapte și pune-le la blender. Aplică pasta obținută pe față și las-o să se usuce, după care clătește-te cu apă călduță.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa