Tenul mixt ne dă adesea bătăi de cap: zona cu piele uscată are problemele specifice tenului uscat, în timp ce zona T (frunte, nas, bărbie) se confruntă cu neajunsurile tenului gras: pori dilatați, coșuri, puncte negre, sebum în exces. Din fericire, există soluții care să corecteze aceste probleme.
Măști pentru ten mixt
Dacă sunteți în căutare de soluții naturale pentru problemele tenului mixt, puteți apela la măștile cu fructe. Sunt la îndemână, nu sunt costisitoare și le puteți face chiar la voi acasă. În restul timpului, sfatul nostru este să folosiți produse de curățare și de hidratare speciale pentru tenul mixt.
Iată două rețete de măști pentru tenul mixt recomandate și în cazul tenului sensibil:
1. Masca cu papaya
Papaya este un fruct minune, deoarece conține magneziu, fier, potasiu, vitamina C, calciu și are un conținut de betacaroten de două ori mai mare decât morcovul. Dacă ai tenul
mixt, fructele de papaya nu trebuie să lipsească din rutina ta de frumusețe. Pentru zonele uscate, amestecați o jumătate de fruct de papaya pasat cu o linguriță de miere și aplicați pe zonele cu probleme. Această mască va hidrata tenul în profunzime și îi va reda strălucirea și tonusul. Pentru zonele grase, papaya este un foarte bun exfoliant: pasați jumătate de fruct de papaya și aplicați-l pe zona T. Clătiți cu apă călduță după un sfert de oră. Pielea va fi catifelată, deoarece fructul de papaya îndepărtează celulele moarte și reduce producția de sebum.
2. Masca cu ananas
Ananasul este supranumit „regele fructelor tropicale”, deoarece are un conținut bogat în antioxidanți, extrem de eficienți în lupta cu îmbătrânirea prematură a celulelor pielii. Ananasul este recomandat în cazul tenului mixt deoarece ajută atât zonele uscate să își recapete suplețea, cât și zonele grase să se purifice în profunzime. Pentru zonele uscate, se recomandă următoarea mască: două felii de ananas pasate cu un gălbenuș și o linguriță de miere. Pentru zonele grase, amestecați două felii de ananas cu o linguriță de ulei de sâmburi de struguri și o linguriță de miere. Ananasul contribuie la îndepărtarea impurităților care duc la formarea coșurilor și a punctelor negre. Fie că optați pentru o mască pentru zone grase, fie că optați pentru o mască pentru zone uscate, este important să vă clătiți fața după 15 minute cu apă călduță și să aplicați produsul obișnuit de hidratare.
Iată și două măști cu ingrediente naturale pentru ten gras.