2 măști pentru tenul gras

TOTUL DESPRE MAME

Odată cu creșterea temperaturilor, un ten gras poate deveni o problemă destul de mare, deoarece excesul de sebum devine mult mai vizibil. Noi îți dăm două rețete de măști făcute în casă, indicate pentru ten gras, care pot rezolva această problemă.

 

Măștile de față se aplică pe un ten perfect curat

Pentru ca o mască să-și facă efectul, este foarte important să îți cureți înainte tenul în profunzime. Așadar, aplică produsul de curățare pe care îl folosești în mod obișnuit, spală-ți bine fața și usucă-te cu un prosop înainte să îți aplici masca. Specialiștii recomandă să nu faci abuz de măști pentru ten: o aplicare o dată sau de două ori pe săptămână este de ajuns. Dacă faci exces de zel, riști să obții efectul invers: pielea ta să secrete și mai mult sebum pentru a contracara efectul măștilor și să ai de-a face cu un ten mai lucios și mai uleios decât în mod normal.

2 măști pentru tenul gras

1. Masca cu roșii și castravete

Roșiile sunt bogate în vitamina C, vitamina B1 și vitamina B2. Datorită licopenului conținut, roșiile au proprietăți antioxidante, luptând împotriva procesului de îmbătrânire. O mască pe bază de roșii va avea un efect de regenerare și de hidratare a pielii, dar va oferi și luminozitate. Măștile cu roșii sunt indicate pentru tenul gras deoarece roșiile au și un efect astringent, contribuind la reglarea cantității de sebum.

Cum se face? Pune la blender o roșie cât mai coaptă și jumătate de castravete. Amestecă bine și adaugă la final o linguriță de făină de năut. Aplică masca, las-o să acționeze 10-15 minute și clătește-te cu apă călduță.

2. Masca cu cartofi

Amidonul din cartofi absoarbe sebumul, iar sucul cu efect astringent va închide porii dilatați.

Cum se face? Rade un cartof și aplică-l pe față, evitând zona din jurul ochilor și zona din jurul gurii. După 15 minute clătește-te cu apă călduță și folosește produsul tău obișnuit pentru hidratare.

Află cum îți poți prepara acasă două măști cu spirulină pentru un ten frumos și sănătos.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa