11 coafuri pentru fetița ta

Iulia Mirică
coafuri-pentru-fetite-totul-despre-mame

  Între coafurile elegante și buclele perfecte, unele fetițe par a se opri la salon, în drumul lor spre școală. Din păcate, cel mai ușor truc pe care îl poți tu folosi dimineața pe fugă ți se pare coada de cal.

  Ți-am pregătit 11 coafuri ușor de făcut, pe care cea mică le va iubi (și care nu se rezumă la cozi simple la spate).

  Împletitura coadă de pește

  Atunci când împletiturile obișnuite devin plictisitoare, puteți împleti împreună o coadă de pește, fiind una dintre acele coafuri perfecte pentru cele mici. Se piaptănă părul înainte sau se poate lăsa mai ciufulit, separându-l cu ajutorul degetelor. Se prinde o coadă de cal, cu ajutorul unui elastic transparent. Se împarte coada în două părți. Se ia o bucată de păr din prima parte și se trece în cea de-a doua parte. Apoi se ia o parte din a doua secțiune de păr și se pune în prima secțiune de păr. Se repetă procedeul cu părul rămas, după care se taie cu atenție elasticul transparent.

  Împletitura-coadă-de-pește

  Coc de balerină

  Cea mică nu trebuie să fie neapărat balerină pentru a-și face această coafură clasică și elegantă. Se prinde părul într-o coadă de cal, sus, cu ajutorul periei și cu un elastic. Se ia coada și se învârte ușor, până jos. După aceea, începe să se învârtă în jurul bazei sale, cu ajutorul agrafelor.

  Coc-de-balerină

  Bandă împletită

  Poți renunța la benzile găsite în magazin, înlocuindu-le cu o bandă împletită, făcută chiar din părul fetiței, pentru ca părul să nu-i vină în față. Se face o cărare într-o parte și se lasă doar o șuviță mai groasă în față, restul părului putându-l da în spate, pentru a nu te încurca. Se iau 3 șuvițe subțiri din secțiunea de păr păstrată și se împletesc, strânse de scalp, până în zona ochilor. Se prinde pe scalp cu ajutorul agrafelor.

  Bandă-împletită

  Noduri laterale

  Această coafură este perfectă pentru fetițele cu părul scurt, putând fi realizată fără elastice. Se face o cărare pe mijloc, după care se iau două șuvițe și se înnoadă o dată. Se mai ia încă o șuviță și se înnoadă cu părul rămas din primul nod. Se mai repetă procedeul încă o dată și se prinde cu ajutorul unei agrafe.

  Noduri-laterale

  Coadă învârtită

  Această coafură dă un alt aspect cozii tradiționale de cal. Se strânge părul în josul scalpului, cum ai face în mod normal pentru o coadă de cal, destul de lejer. Se împarte părul de dinainte de elastic în două, după care se introduce coada în spațiul format.

  Coadă-învârtită

  Coafură grecească

  O poți transforma pe cea mică într-o zeiță, cu ajutorul unei benzi de păr și a unor răsuciri de păr. Se pune banda de păr pe partea de sus a scalpului. Dacă vrei să-i prinzi și bretonul, acesta se ia și se introduce sub bandă. De asemenea, poți pune banda, punând-o pe frunte. Se ia părul, se învârte într-o coadă, sub bandă. Banda se poate pune și sub tot părul, având posibilitatea de a o răsuci o dată la spate, pentru o coadă de cal. Pentru o coafură de zeiță grecească, se pune banda pe frunte din nou. Se iau părțile de păr din laterală și se introduc sub bandă. Se ia tot părul din spate și se introduce sub bandă, la spate.

  Coafură-grecească

  Bucle fără căldură

  Vrei să-i faci bucle celei mici? Schimbă ondulatorul cu noduri ușor de făcut. După ce se usucă părul în mod natural, după spălare, se ia o bucată de păr din față, se udă cu puțină apă și se prinde cu un elastic lejer. Se învârte șuvița de păr și se rotește în jurul elasticului. Se prinde iar cu un elastic prins lejer sau cu agrafe de păr. Se repetă procedeul pentru celelalte șuvițe de păr. După ce se trezește dimineața cea mică, se scot elasticele din păr și se aranjează părul puțin cu ajutorul degetelor.

  Bucle-fără-căldură

  Împletitură în patru

  Fetițele cu părul lung pot încerca această coafură care întoarce capul pe stradă. Se prinde părul într-o coadă de cal și se împarte în patru secțiuni. Se lucrează mai întâi cu cele două secțiuni din mijloc. Se pune mâna sub cele două secțiuni și se trage o șuviță laterală, aceasta devenind o șuviță din mijloc. Se repetă procedeul cu cealaltă șuviță laterală, urmând aceiași pași, până când termini de împletit părul.

  Împletitură-în-patru

  Împletituri încrucișate

  Se face o cărare pe mijloc, iar jumătate din păr poate fi prinsă cu un elastic la început. Se ia o șuviță din partea din față, care se împarte în trei și se împletește, până la partea superioară a scalpului. Una dintre părți se dă deoparte și se ia alta, împletind până la baza scalpului. Se repetă procedeul și pe cealaltă jumătate de păr. Șuvițele rămase în afară se împletesc, se încrucișează și se introduc în cozile mari împletite. Se împletesc cozile mari până jos, iar cozile mici introduse în acestea.

  Împletituri-încrucișate

  Fundă din păr

  Dacă celei mici îi plac fundele, atunci va iubi această coafură. Părul se împarte în două – partea de deasupra prinzându-se cu un elastic. Se prinde de două ori cu elasticul, a doua oară lăsându-se jumătate din păr ieșit puțin în afară, iar cealaltă jumătate la fel, ca să arate ca o fundă.

  Fundă-din-păr

  Împletitură în formă de inimă

  Pentru această coafură, se face o cărare pe mijloc, secționând părul în două jumătăți. De la centrul scalpului se ia o șuviță, se împarte în trei și începe să se împletească, înspre față. Când ajungi la trei împletituri, se începe împletitura în jos, luând șuvițe de păr tot din partea din față. Când ajungi deasupra urechii, cu această curbă împletită, se împletește normal părul. Se prinde cu un elastic și se repetă procedeul și în cealaltă parte. După ce au fost împletite ambele părți, se prind împreună cu un elastic.

  Împletitură-în-formă-de-inimă

  Tu ce alte coafuri pentru fetițe mai știi?

  Foto: Popsugar.com

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa