Masaj de relaxare pentru ten. Cum să îl faci singură acasă

Raluca Dumitrică
Masaj de relaxare pentru ten
Poţi să faci acasă un tratament antirid şi un masaj de relaxare

În fiecare zi te poţi răsfăţa singură, acasă, cu un masaj de relaxare pentru ten. Prin câteva mişcări simple, ai posibilitatea de a-l face în propriul cămin, chiar dacă nu eşti o expertă.

Ca să nu mai spunem că vei obţine ca beneficiu suplimentar un tratament antirid eficient şi ieftin!

Nu toate obişnuim să ne facem şi un masaj de relaxare pentru faţă după ce încheiem procesul de îngrijire cotidană a pielii. Dacă vei învăţa să faci acest masaj, vei avea la îndemână un remediu împotriva stresului, care îmbunătăţeşte starea de spirit şi reduce anxietatea.

Un masajul de relaxare pentru ten are efect antistres, dar surprinde prin funcţia de tratament antirid!

Experţii în beauty vin să ne confirme acest beneficiu al masajului facial, care este un obicei ce ar trebui să devină rutină, nu doar pentru că relaxează şi revigorează pielea, dar şi pentru că ajută la estomparea liniilor fine şi previne îmbătrânirea prematură.

Deoarece stresul zilnic se acumulează în zona capului, muşchii feţei sunt cei ce simt acest stres cel mai acut, și, din cauză că sunt încordaţi, duc la apariţia liniilor fine, în special în zona frunţii şi a gurii. Cu un masaj blând şi care se poate efectua foarte uşor, muşchii se pot relaxa, iar liniile fine pe care le formează se pot estompa. Iată câteva mişcări de masaj simple pentru fiecare zonă a feţei în parte şi care nu durează mai mult de zece minute per total.

Cum să faci acasă terapia la pachet: masaj de relaxare pentru ten şi tratament antirid

Frunte

Porneşte chiar din mijlocul frunţii şi fă cu ajutorul unei creme de faţă sau al unui ulei de masaj o serie de mişcări circulare cu degetele, până ajungi către exterior. Repetă această mişcare de trei ori, iar pe urmă apasă cu blândeţe pe tâmple, numărând până la trei. Dacă masajul nu-ţi provoacă durere, ci este o acţiune plăcută care înviorează pielea, înseamnă că eşti pe drumul cel bun al deprinderii tainelor sale!

Ochi

Un masaj de relaxare în zona ochilor te va ajuta să reduci ridurile, dar şi să scapi de cearcăne. Pentru început, masează zona ochilor cu mişcări circulare, de la interior către exterior, numărând şase mişcări. La fel ca la masajul frunţii, încearcă să faci mişcări cât mai blânde, că să nu iriţi pielea. Operaţiunea trebuie repetată de trei ori, iar la sfârşit apasă uşor pe tâmple.

Nas

Liniile verticale nesuferite care apar între sprâncene şi frunte pot fi prevenite cu ajutorul masajului efeectuat în această zonă. Fă mişcări verticale sus-jos, începând din interiorul ochiului, şi masează cu mâna stângă partea dreaptă a nasului şi invers. Acest procedeu trebuie repetat de trei ori pentru fiecare parte. Zona laterală a nasului nu trebuie neglijată, de aceea fă mişcări înainte şi înapoi pe lângă nări pentru a desfunda porii şi pentru a preveni apariţia punctelor negre.

Gură şi obraji

Acest masaj de relaxare pentru ten te poate ajuta să limitezi ridurile din jurul gurii şi să faci ca zona din colţul gurii, unde se răsfrâng buzele, să aibă un aspect ferm. Masează zona de sub buza inferioară, cu mişcări spre exterior şi în sus pentru a ridica pielea. Masează de jos în sus şi zona externă dintre gură şi nas, unde se formează cele mai adânci linii. Acest set de mişcări trebuie repetate de trei ori pentru fiecare zonă. În ceea ce priveşte obrajii, începe mişcarea de la bărbie şi continuă către lobul urechii. Trebuie să faci acest lucru de şase ori, cu accent pe linia bărbiei, pentru a împiedica pielea să se  lase.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa