Amenajarea sufrageriei. 10 idei pentru schimbarea camerei de zi

Cristina Călin, redactor

Cauți idei pentru a aduce niște schimbări în sufragerie? Îți propunem variante care să te ajute să dai un aer proaspăt principalei camere din casa ta. Uneori, un singur element sau o pată de culoare sunt suficiente pentru a da un aer nou casei. Am pregătit câteva sfaturi pentru tine. 

Amenajarea sufrageriei. Alege nuanțe de bej

amenajarea sufrageriei

Poți să folosești pentru decoruri sau pentru culoarea pereților bej care este acum în preferințele designerilor. Pentru piesele mari din cameră poți să alegi un ton mai închis de bej, iar pentru decoruri unul mai deschis. Oricum ai face, trebuie să știi că bejul iese și reintră în modă din când în când așa că este o culoare cu care poți să te joci și să rămâi în tendințe.

Amenajarea sufrageriei. Folosește un accent galben

amenajarea sufrageriei

Culoarea galben este luminoasă și dă un sentiment de măreție, așa că o poți folosi pentru diverse elemente din sufragerie. Poate fi un dulap, un scaun, un obiect de decor mai mare, sau o cuvertură.

Amenajarea sufrageriei. Cumpără scaunele potrivite

amenajarea sufrageriei

Dacă nu ai o sufragerie foarte mare, poți să folosești scaune în loc de fotolii. Există o mulțime de modele elegante și comode care se potrivesc cu o cameră de zi.

Amenajarea sufrageriei. Decorează cu plante

amenajarea sufrageriei

Plantele de apartament sunt din nou la modă. Poți să zugrăvești un perete în tonuri neutre de gri și să îl înviorezi cu copăcei sau flori în ghiveci.  Efectul vizual va fi unul foarte plăcut.

Amenajarea sufrageriei. Folosește accente retro

amenajarea sufrageriei

Nu trebuie să aduci mobila bunicii la tine în sufragerie, ci doar câteva accente. Pot fi culori, modele sau elemente mici de mobilier. Covorul poate fi de inspirație retro, un obiect de iluminat sau un parchet inspirat din anii 1960-1970.

Amenajarea sufrageriei. Culori calde pe pereți

amenajarea sufrageriei

Crează o atmosferă caldă în sufrageria ta, prin zugravirea pereților în culoarea mierii. Poți amplifica senzația de confort prin obiecte de mobilier în culorile pământului.

Amenajarea sufrageriei. În două tonuri

amenajarea sufrageriei

Poți zugravi pereții în nuanțe diferite ale aceleiași culori. Poți separa cele două tonuri printr-o bandă într-o culoare de contrast, pentru ca impactul să fie cât mai mare.

Amenajarea sufrageriei. Pasteluri

amenajarea sufrageriei

O canapea într-o culoare pastel care să fie punctul central al sufrageriei poate fi punctul de plecare către o amenajare ce invită la visare și liniște. Poți alege perne în nuanțe de bleu sau roz și, mergând mai departe, decorațiuni care să susțină conceptul de la care ai pornit.

Amenajarea sufrageriei. Folosește tapet

amenajarea sufrageriei

Un perete pe care să pui un tapet dramatic poate fi o declarație de curaj. Sufrageria ta va avea un aer modern și dinamic și, atunci când te plictisești, îl poți schimba repede și ușor.

Amenajarea sufrageriei. Un model vedetă

amenajarea sufrageriei

Adaugă un element cu un model puternic atât ca design, cât și din punctul de vedere al culorii. Poate fi un model geometric sau floral pe care să îl utilizezi pentru o perdea, covor sau cuvertură.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa