Universul feminin la diferite vârste & teatrul bucureştean

Raluca Dumitrică
Dragostea trece prin stomac | Totul despre mame
Dragostea trece prin stomac, o piesa despre relaţia cu corpul tău
Dragostea trece prin stomac | Totul despre mame
Dragostea trece prin stomac, o piesă despre relația cu corpul tău

Primăvara începe în capitală cu două spectacole despre complicatul univers feminin

Platforma Scrie despre Tine prezintă pe 1 şi 3 martie, de la ora 19:00, la Casa Scrie despre Tine, respectiv Green Hours, două spectacole care explorează universul feminin la diferite vârste: „Dragostea trece prin stomac”, de Irina Alexandra Ionescu, si „Ultimii eroi”, de Anca Ștefan. Cele două evenimente povestesc viaţa la feminin, trecând prin dragoste, vise şi provocări personale și parcurgând etape diferite din viaţă, de la adolescenţă şi până la maturitate.

Două piese de teatru despre viaţa la feminin

Ambele piese de teatru ce se vor desfășura poate că nu întâmplător în prima săptămână din primăvară, perioadă recunoscută pe plan local ca fiind dedicată femeii, au în prim plan chiar reprezentantele sexului frumos. „Dragostea trece prin stomac”, de Irina Alexandra Ionescu, o are drept protagonistă pe Diana Cavaliotti și este o piesă curajoasă şi eliberatoare. Totodată, piesa este un text despre relaţia cu corpul tău şi despre felul cum ea modelează relaţiile cu cei din jur, despre felul în care încerci să te modelezi ca să fii integrat, şi felul în care alţii încearcă să te modeleze.

„Ultimii eroi”, scrisă de Anca Ștefan și regizata de Ilinca Harnut (în colaborare cu Vera Ion şi Sorin Poamă), are o distribuție formată din Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdeş, Vlad Troncea, Marian Olteanu și vorbește despre un grup de adolescenţi dintr-un oraş de provincie care visează la Bucureşti cu gândul că, atunci când vor ajunge acolo, toate problemele vor dispărea ca prin minune.

Scrie despre tine, o platformă deschisă de explorare a realităţii

Ultimii eroi | Totul despre mame
Adolescenţa în „Ultimii eroi”

 

„Ultimii eroi” şi „Dragostea trece prin stomac” sunt piese generate şi dezvoltate în cadrul atelierului Scrie despre tine, o platformă deschisă de explorare a realităţii, care produce scenarii de teatru şi film bazate pe poveştile personale ale autorilor.

În ultimii 4 ani, Scrie despre Tine a generat 5 piese noi de teatru, 10 scurt-metraje şi zeci de texte noi, încă în lucru. Metoda propusă de atelier se adresează oricărei persoane interesate de poveşti noi şi de identificarea unui fir roşu al istoriei personale, într-un cadru sigur şi protejat.

Pentru a putea vedea live rezultatul muncii din spatele acestor piese este necesară o înscriere prin e-mail, la adresa [email protected].

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa