3 activități la care trebuie să mergi cu copilul la Noaptea Muzeelor

Adriana Moscu

Pe 21 mai, evenimentul Noaptea Muzeelor îți deschide lumi fascinante în muzeele, centrele culturale și casele memoriale din România. Am ales pentru tine trei dintre cele mai distractive și educative activități la care poate paticipa copilul tău.

Noaptea Muzeelor nu este doar despre vizitarea obișnuită a unui muzeu și despre un program extins, ci și despre a descoperi cu alți ochi și din altă perspectivă muzeele din România și a participa la activități fascinante care se vor desfășura pe 21 mai în Capitală și din țară.

Iată trei care ne-au stârnit în mod deosebit atenția și pe care ți le recomandăm și ție:

Găsiți lista completă a muzeelor deschise în Noaptea Muzeelor noapteamuzeelor.ro și alte detalii pe pagina de Facebook dedicată!

Lego și îndemânare la Muzeul Tehnic

Muzeul-Tehnic-din-Parcul-CarolAveți acasă copii îndemânatici care strică totul ca să aibă ce repara? La Noaptea Muzeelor 2016 vă recomandăm să-i duceți la Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida” unde expoziția muzeului este completată de activități cu LEGO coordonate de ROLUG (Romanian LEGO Users Group), jocuri de Tangram care se transformă în obiecte 3D și bricolaj cu fierăstrăul magic, bormașina și alte unelte sub coordonarea Eematico.

În perioada 11–22 mai 2016, la sediul Muzeului Tehnic din strada Candiano Popescu nr. 2 (Parcul Carol I), va putea fi vizitată expoziţia de creaţii LEGO® UNDER CONSTRUCTION – ETAJUL 1 organizată de RoLUG. Expoziţia se află la a treia ediţie şi reuneşte creaţii personale din piese LEGO, construite de membrii RoLUG, dar si seturi oficiale din diverse teme LEGO. Mai în joacă, mai în serios, atât copiii cât şi adulţii au prilejul de a pătrunde într-o lume a creativităţii şi a descoperirilor. Copiii vor avea amenajat un spaţiu special pentru ei, unde vor putea să pună în practică, cu ajutorul pieselor LEGO, “meseria copilăriei” – joaca.

Expozitia este deschisă de miercuri pana duminică, în intervalul 10:30-18:00, iar sâmbătă, 21 mai in intervalul 10:30-23:00. Accesul în expoziţie se face în baza biletului de intrare în muzeu.

Programe interactive cu Asociația Da’DeCe 

da-de-ceAsociația DaDeCe organizează programe interactive pentru copii în curtea interioară a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Theodor Aman, în ziua magică a muzeelor.

La muzeu cu Regina – ora 18.00 și ora 20.00, pentru copii de 5-9 ani, în Muzeul Național de Istorie a României. Pornind de la cartea pentru copii „Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, copiilor de 5-9 ani li se va povesti despre Regina Maria și relația ei cu muzeul, în sensul în care muzeul găzduiește în cadrul expoziției „Tezaur” obiecte care i-au aparținut acesteia. Copii vor fi invitați, odată intrați în muzeu, să caute indicii care au legătură cu regina, după ce își vor fi confecționat coroane aurii de regi și regine.

De jur împrejur – ora 14.00 și ora 16.00, pentru copii de 5-9 ani, în Muzeul Theodor Aman. Copiii care așteaptă la coadă și cei înscriși, de 5-9 ani, vor participa la un program în care se va discuta despre Theodor Aman ca pictor, arhitect, designer de interior, casa fiind opera aproape în întregime a cunoscutului pictor. Odată intrați, copii vor identifica indicii asociate uneia dintre ocupații. La secțiunea practică, ei își vor realiza autoportretul în timp ce își vor interoga preferințele pentru o meserie sau alta.

Se fac înscrieri pentru jumătate dintre locuri, pentru a avea loc și pentru câțiva copii care așteaptă la coadă [email protected] Grupele vor fi de 15 copii, programele se vor desfășura în curțile interioare ale muzeelor dacă vremea va fi favorabilă sau în interior, dacă va ploua. Programele sunt gratuite!

Muzică în curtea Muzeului National de Artă

Muzeul de artaÎn curtea Muzeului Național de Artă, atât cei mari, cât și cei mici vor putea transforma timpul de așteptare într-o explorare muzicală prin jocul interactiv Namadeus pus la dispoziție publicului prin amabilitatea Oficiului Național de Turism al Austriei. Totodată, vor putea viziona filme de animație din cadrul Festivalului Internațional Animest, selecționate special pentru această ocazie.

Dacă vă pregătiți să ieșiți la Noaptea Muzeelor pe 21 mai, vă recomandăm să citiți și Patru muzee din București pe care trebuie să le vezi cu copilul tău la Noaptea Muzeelor

Te-ar mai putea interesa