Superstiţii de Revelion

  Tu ce superstiții de Revelion cunoști?

  În fiecare colț al lumii, există anumite tradiții și superstiții de Revelion! Cu toții ne dorim întotdeauna un an mai bun, mai bogat, cu sănătate, succes și fericire, iar pentru asta v-am pregătit o listă de lucruri pe care trebuie să le facem de Anul Nou!

  1. Zgomot: în noaptea de Revelion, românii trebuie să facă zgomot pentru a alunga toate spiritele rele! De aici și tradiția petardelor și artificiilor, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure! În aceeași categorie mai intră și altă categorie de români care umblă cu o căpățână de usturoi în buzunar. Se pare că ne sperie foarte tare gândul de spirit rău!

  2. Nu cheltuim nimic: în ultima și în prima zi din noul an ar fi bine să nu cheltuim nimic, dar mai ales nu aruncăm nimic din casă! Iar asta implică inclusiv gunoiul, altfel, tradiția spune că ne aruncăm și norocul! Oare dacă am ține gunoiul în casă tot timpul, am câștiga la loterie? În orice caz, superstiția conform căreia nu trebuie să ne facem datorii este bună de urmat tot timpul.

  Citește și: 5 sfaturi pentru un Revelion de pomină, chiar la voi acasă

  3. Cine ne calcă în casă? Această superstiție este foarte cunoscută de către români. Se spune că prima persoană care va trece pragu casei în prima zi din an, ne va influența tot anul nou! Conform tradiției, persoanele brunete aduc noroc, iar cele blonde sau roșcate aduc ghinion! Iar asta nu este suficient! Mai contează și dacă e femeie sau bărbat! Astfel că bărbații aduc noroc, iar femeile ghinion!

  4. Ușa deschisă: la miezul nopții trebuie să lași ușa deschisă pentru ca vechiul an să iasă și cel nou să intre.

  5. Fetele nemăritate: dacă nu ești căsătorită, tradiția populară spune să-ți pui într-un vas cu apă, o ramură de măr și un ban. Dimineață, îl vei visa pe alesul cu care te vei căsători.

  Citește și: Revelionul cu copiii

  6. Ce purtăm de Revelion? Cei bătrâni susțin că la trecerea dintre ani trebuie să purtăm ceva nou, dar și ceva roșu pentru a atrage energie pozitivă.

  7. Consumul de pește. Printre superstiții, există una conform căreia în noaptea de Revelion trebuie să consumăm pește și nu carne de pasăre pentru că sunt aducătoare de ghinion. Explicația se regăsește prin faptul că găinile scormonesc pământul și îl împrăștie ceea ce se corelează cu împrăștierea prosperității și a binelui în casă.

  Citește și: Cum ne îmbrăcăm la petrecerea de Revelion?

  8. Nu avem voie să plângem: dacă vrei să nu ai un an plin de evenimente tragice, nu plânge în noaptea dintre ani, dar nici în prima zi a anului!

  9. Sărutul sub vâsc: este o tradiție preluată de români și se practică de către îndrăgostiți în noaptea dintre ani. Se spune că vor avea parte de dragoste în tot anul ce vine.

  10. Fii vesel: dacă vrei ca în noul an să fii fericit, atunci de Revelion trebuie să fii vesel și să petreci bine!

  Tu ce superstiții cunoști?

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa