RFI România transformă Lipscaniul în parc pentru o zi la PARK(ing) Day

Raluca Dumitrică
Park(ing) Day | Totul despre mame
PARK(ing) Day, la a cincea editie
Park(ing) Day | Totul despre mame
PARK(ing) Day, la a cincea editie

Manifestul pentru un oraş mai verde a ajuns la a cincea ediție

RFI România organizează vineri, 19 septembrie, evenimentul PARK(ing) Day, prin care strada Lipscani din Bucureşti va fi acoperită, preţ de câteva ore, cu 300 de metri pătraţi de gazon viu şi redată celor care îşi doresc un oraş mai verde.

Considerat un manifest pentru un astfel de oraş, evenimentul PARK(ing) Day are loc pentru a cincea oară consecutiv în Capitală și îi așteaptă pe bucureșteni și la o serie de evenimente pentru adulți și copii.

 

Programe variate pentru toți participanții la PARK(ing) Day

Pentru cea de-a cincea ediţie, RFI România aşteaptă bucureştenii pe spaţiul PARK(ing) Day din zona din spatele Băncii Naţionale a României cu o bibliotecă în aer liber, realizată cu sprijinul Seneca Anticafe,  dar şi cu ateliere pentru copii, realizate în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă şi Lafarge România. Asociaţia DaDeCe va susţine un workshop de realizare cărţi din hârtie reciclată 100%, iar, împreună cu City Garden, toţi cei care vor trece pe Strada Lipscani pe 19 septembrie vor putea participa la atelierul “Plantează o floare”. La ora 15:30, PARK(ing) Day va primi vizita specială a performance-ului „Haina care aude”, un spectacol inedit realizat de artiştii Daniel Stancu şi Irinel Anghel, iar de la ora 13:00, Valentin Panduru, realizator RFI România, îşi va muta studioul pe spaţiul PARK(ing) Day. Astfel, emisiunea RFI360 va fi realizată în direct din Centrul Vechi al Capitalei, de la iarbă verde. Printre invitaţii speciali ai lui Valentin Panduru se numără: Dan Byron, Zoli Toth sau Bucharest Festival Orchestra şi Cristian Lupeş.

PARK(ing) Day sau ziua când iarba acoperă betoanele

RFI România, care de peste de 20 de ani difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei, a înscris Bucureştiul, încă din anul 2009, pe harta mondială a PARK(ing) Day, alături de oraşe precum Paris, Berlin, San Francisco, Munchen, Washington, Chicago, Bratislava, Lyon, Melbourne sau Singapore. PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat in 2015 de studioul de Artă Rebar din San Francisco si care se desfăşoară la nivel mondial în a treia zi de vineri a lunii septembrie. El constă în aşezarea de gazon viu pe spaţiile acoperite cu beton din marile oraşe ale lumii. În anul 2011, PARK(ing) Day însemna aproape 1000 de parcuri, în peste 160 de oraşe, din 35 de ţări şi şase continente.
Pentru acest an, spaţiul PARK(ing) Day din Bucuresti va însemna o explozie de bucurie în natură, alături de gazonul viu răsărit peste noapte, fânul proaspăt, sacii de paie, iar la toate acestea se adaugă o carte bună de citit, muzică bună de ascultat, ateliere inedite şi multă distracţie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa