Programe noi pentru copii, de la De Dragul Artei

TOTUL DESPRE MAME

    Gata şi vacanța de iarnă! Gata cu mersul la colindat, despachetatul cadourilor, dansul pe patine şi schiuri. Ei, dar nu vă întristați! Prietenii noştri de la Asociaţia De Dragul Artei s-au întors şi ei din vacanţă, odihniţi şi cu dor de voi, dragi copii, părinţi şi bunici. Au reluat programe mai vechi şi de mare succes la micul public, dar au pregătit şi încă două programe noi şi frumoase.

    Pentru iubitorii poveştilor spuse pe portativ continuă programul Muză. Muzica. Muzeu, din cadrul Muzeului „George Enescu” din Calea Victoriei 141. Aici vă sunt propuse două teme diferite, fiecare dintre ele adaptată nevoilor și bucuriei copiilor de a se manifesta liber și creativ prin muzică: Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş şi Domnul Do şi Domnişoara La. Copiii mici şi mari (împărţiţi în două grupe, 2-3 ani şi 4-6 ani) vor afla cine a fost George Enescu, vor juca jocuri muzicale stârnite de flaut, pian sau vioara, sau vor deveni ei înşişi personaje muzicale într-o orchestră veselă.

    În cadrul Muzeului Vasile Grigore – pictor şi colecţionar din strada Maria Rosetti 29, copiii între 6 şi 10 ani, iubitori ai picturii şi ai culorii, sunt invitaţi să se familiarizeze cu noţiuni legate de artele plastice. Personajul gazdă, un critic de artă imaginar, şi-a pierdut memoria şi este în căutarea unor răspunsuri fundamentale despre artă. Ajutorul copiilor este esenţial pentru ca personajul să recupereze amintirile pierdute. Atelierul din cadrul programului va consta în găsirea drumului dintre un desen şi o pictură.

    Cei mici sunt invitați să-și așeze o Floare la ureche și să calce pragul fascinantei Colecții Ligia și Pompiliu Macovei din strada 11 Iunie, nr 36-38. Programul explorează două picturi reprezentând naturi statice semnate de Theodor Pallady și Alexandru Ciucurencu. Acestea sunt descoperite de copii prin jocuri de asociere cu obiecte similare celor reprezentate în picturi, prin jocuri de mișcare amuzante și prin alte mijloace creative de a percepe atmosfera tabloului și stilul artiștilor. Copiii vor crea și recrea naturi statice, vor descoperi noi exemple de acest gen în colecție împreună cu părinții și vor picta propriile lucrări cu pasteluri în ulei, ca niște adevărați artiști!

    Cea mai nouă destinație pregătită de cei de la De Dragul Artei aduce cu sine şi un domeniu nou: literatura! Mansarda librăriei bucureştene Carturești-Verona este gazda unui program inedit de lectură interactivă și joc: Călătorii printre plante și rime. Copiii se vor juca și vor descoperi două cărți atractive ale editurii Cartea Copiilor: Călătorie printre ierburi și lumină și Poezii din copilărie. Cei mici vor învăţa despre ierburi, busuioc, cicoare, vor căuta împreună nume de flori-fete, flori-culori, flori-veșminte și vor desena plante –ghicitori. Vor strecura apoi culoare în tulpină, pe frunze și pe flori. Aşadar, în miez de iarnă, haideți la un program despre mirosuri de câmp și culori de vară care încurajează cititul de dragul cititului şi de dragul lumii din jur!

    Să visăm la vară prin muzică, pictură sau poezie! Ce dacă e miezul iernii?

     

    CE? De Dragul Artei, Programe de educaţie prin artă pentru copii: pictură, literatură, muzica

    UNDE? Muzeul „George Enescu”, Calea Victoriei, nr. 141

    Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, str. 11 Iunie, nr. 36-38

    Muzeul Vasile Grigore – pictor şi colecţionar, str. Maria Rosetti, nr. 29

    Mansarda Librăriei Carturești-Verona, str. Arthur Verona 13-15

    CÂND? Ianuarie şi februarie 2013

    Vineri, ora 18 pentru activităţile din cadrul Librăriei Carturești-Verona

    Sâmbăta şi duminică dimineaţa (orele variză în funcţie de grupa de vârstă)

    CÂT? Între 30 lei-90 lei, în funcţie de numărul de membrii de familie participanţi

    Pentru restul detaliilor legate de grupele de vârstă, ora de începere şi preţuri intrați pe dedragulartei.ro.

     

    Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00)

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa