5 locuri cool din București în care să ieși cu copiii vara aceasta

Adriana Moscu

Crezi că ai bifat tot ce se putea în materie de distrat copilul și acum ești în pană de idei? Nu te grăbi să tragi concluzii. Am descoperit pentru tine 5 locuri cool unde cei mici se vor distra în stil mare.

De câte ori merg cu școala la câte-un teatru pentru copii, Ilinca vine acasă cu o față super-plicitisită. “Azi parcă era despre distracție, nu?”, o întreb eu nedumerită. “Mda, dar am văzut peisa aia de 100 de ori, încă de când eram la grădiniță! Și nu mi-a plăcut niciodată! Avea un decor negru și păpușile alea urâte m-au speriat. Data viitoare nu mai merg!”.

Din păcate, nu toate activitățile și programele destinate copiilor sunt atractive și potrivite pentru vârsta lor și lumea în care trăiesc. Însă am căutat pentru tine și am găsit câteva variante cool unde cei mici se pot distra primăvara asta. Iată-le:

Casa experimentelor

casa-experimentelor-roata-mare-2-collage

Este locul în care cel mic învață știință jucându-se! Este vorba de o expoziție interactivă pentru copii și tineri, unde aceștia descoperă lumea tehnologiei prin experimente practice. Casa Experimentelor e alcătuită din mai multe încăperi, în care găsești experimente din domenii care implică biologie, matematică, mecanică, fluide, plasmă, acustică, unde, magnetism, electricitate, iluzii optice și, evident, optică. Partea bună e că sunt o mulțime de ghizi, gata să îți explice orice trebuie să știi despre utilizarea fiecărui „dispozitiv” în parte. În plus, toate experimentele au și o explicație pe spatele fișei de prezentare a instrucțiunilor. Și dacă nu te-am voncins încă, ce zici dacă micuțul tău ar sta pe un pat format din 2000 de cuie fără să-l doară? Mergeți și convingeți-vă la fața locului!

Preț: donatia sugerată de administrație este de 20 lei/persoană.

Adresă: Calea Vitan 242, București

Foto: Roatamare.com

Ludoteca de la Biblioteca Națională

ludoteca-spatiu-de-joaca-si-lectura-copiiDedicată copiilor preșcolari, Ludoteca “Apolodor din Labrador” își propune să îi aducă pe cei mici mai aproape de cărți și de lectură, să-i antreneze în activităţi menite să le stimuleze creativitatea, încrederea în sine, inventivitatea, disponibilitatea și abilitatea de a relaționa cu alți copii. În cadrul sălii sunt organizate periodic ateliere de creație, ședințe de lectură, expoziții, spectacole de teatru și alte tipuri de evenimente dedicate celor mici.

Preț: intrare gratuită

Adresă: Bulevardul Unirii 22, București

Foto: Gokid.ro

Atelier interactiv despre Brâncuşi

pasarea-ascunsa-in-piatra-collageAtelierul interactiv “Pasărea ascunsă în piatră” de la Muzeul Naţional de Artă al României o să vă încânte și pe voi, nu doar pe cel mic! Atelierul a fost conceput în jurul operei lui Constantin Brâncuşi, cu scopul de a-i familiariza pe copii cu lucrările maestrului şi de a le desluşi secretele sculpturii moderne.

Atelierul de sculptură „Pasărea ascunsă în piatră” este structurat în 8 secţiuni interactive ce pun „în joc” tematica şi vocabularul plastic al operei lui Constantin Brâncuşi: materiale, unelte, forme. Copiii sunt invitaţi astfel să pătrundă în universul operei brâncuşiene prin intermediul jocului, al simţurilor şi al experienţei directe. Iată cum faceţi:

Program: fie trimiteţi copiii cu clasa în timpul săptămânii, fie participaţi la programele pentru familii care au loc o dată pe lună, fie vă strângeţi mai mulţi copii şi părinţi (minimum 7 copii cu vârsta de 4 ani şi peste) şi sunaţi pentru a vă programa într-un weekend, în funcţie de programul vostru și al voluntarului MNAR care va fi acolo special pentru voi.

Preţ: 10 lei sau 15 lei cu vizita în Galeria de Artă Româneasc Modernă inclusă şi este nevoie de programare.

Adresă: Calea Victoriei, 49-53, București

Foto: Roatamare.com

Edenland Park

ednlandAfară e cald și soare, așa că ieșiți din casă și petreceți o zi întreagă în natură, la numai 20 de kilometri de București! Edenland este cel mai mare parc de aventură din România și locul în care te poți relaxa, distra și experimenta senzații tari împreună cu prietenii și familia!Cele 12 trasee în copaci dispun de un sistem de securitate unic în Romania (numit linia vieții). Ce poți face aici? De la explorat căsuțe în copaci, până la tras cu arcul sau făcut o plimbare cu bicicletele, ateliere de pictură, paintball, airsoft, echitație sau trasee prin copaci, pe niveluri de dificlutate.

Preț: în funcție de activitatea aleasă

Adresă: Str. Cantonului 12, Balotesti

Ferma Animalelor

fermaMulsul văcuței, țesălarea poneiului, hrănitul animalelor, alăptarea vițeilor? Chiar dacă nu locuiți sau nu aveți bunici la țară, aceste activități exotice pentru micuții născuți la oraș sunt posibile la Ferma Animalelor! Vizitele la Ferma Animalelor sunt fie individuale cu familia, fie de grup (grădinițe/școli). În cadrul vizitelor pentru grupuri se organizează activităţi prin care cei mici să poată învăţa lucruri utile despre animale şi mediul în care acestea trăiesc. Vor mulge văcuța cu ajutorul unui aparat special cu recipient transparent astfel încât copiii să poată vedea de unde vine lăpticul, vor da viţeilor lăptic cu biberonul şi le vor admira apetitul, vor hrăni animalele cu iarbă, fân şi morcovi, le vor strânge în braţe pe cele micuţe şi le vor mângâia pe cele mai mari. Şi îniante de a pleca, vor colora planşe cu prietenii necuvântători şi vor desena pe alei aventurile prin care au trecut la Fermă.

Preț: sub doi ani – gratuit; peste 2 ani – 10 lei; familie 4 persoane – 39 lei.

Adresă: Str. Sfantul Gheorghe, nr. 20, Pantelimon, Judetul Ilfov

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa