Jurnal de introspecţie, cel mai atipic vernisaj al anului

Raluca Dumitrică
Jurnal de introspectie | Totul despre mame
Jurnal de introspectie sau seara in care publicul a primit cadou bucata preferata din camera-tablou

Seara în care publicul a primit cadou bucata preferată dintr-o cameră – tablou

Jurnal de introspectie | Totul despre mame
Jurnal de introspecție sau seara în care publicul a primit cadou bucata preferată din camera-tablou

Artistele Mirela Trăistaru, Raluca Ghideanu si Dora Von Grosskarol şi-au expus pe 27 noiembrie, la European Art Gallery din Bucuresti, în faţa prietenilor si într-o atmosferă extrem de călduroasă, rezultatul celor două săptămâni de introspecţie. Cel mai atipic vernisaj al anului a fost o expoziţie care a transpus pentru public, prin picturi şi sculpturi inedite, gândurile, sentimentele şi trăirile autoarelor. La vernisaj, o cameră goală a fost transformată până la ultimul centimetru de perete şi podea într-un tablou al trăirilor celor trei artiste, iar din momentul în care ai trecut pragul sălii ai avut sentimentul că pătrunzi într-un tablou al spaţiului interior al artistului şi că devii parte din el. „Nu a fost numai un vernisaj, a fost o sărbătoare”, a mărturisit emoționată artista Mirela Trăistaru.

Public numeros, la evenimentul de la European Art Gallery

Întreg decorul galeriei a fost completat de peste 150 de invitaţi, oameni iubitori de artă, care au privit cu admiraţie exponatele, au fost martori la transformarea eu-ului individual în eu colectiv si au discutat despre ce înseamnă arta, la un pahar de vin și cu ajutorul unui candy-bar oferit de Cofetăria Armand.
Prima filă din jurnalul de introspecţie a fost desprinsă de Pandorra, cei care au contribuit la realizarea acestui eveniment – florile ciresului japonez după ploaie vor pleca în 2 săptămâni la sediul companiei care scrie şi respiră poveşti. A urmat o călătorie în căutarea paginii de jurnal preferate şi, ca să nu existe dubii, pagina de jurnal era chiar o bucată din pânza realizată de artiste. Odată aleasă, aceasta devine tabloul ales al celor ce au decis să achiziţioneze un altfel de tablou, o pagină de viaţă şi trăire, o adiere din sufletul unui artist.

Cele trei artiste vor fi alături de vizitatori încă două săptămâni de la încheierea vernisajului, până pe data de 15 decembrie, la European Art Gallery din Bd. Regina Maria 18. Paginile sunt pe pereţi, pe mese sau podele şi aşteaptă să fie desprinse, pentru a se transforma în cadoul deosebit de Crăciun.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa