Ashlie Dias: „Odată ce vei gusta preparatele pe care le gătesc, vei remarca diferența”

Raluca Dumitrică
Chef Ashlie Dias Totul despre mame
Ashlie Dias, pregatind una dintre specialitatile din meniul Citronelle
Chef Ashlie Dias Totul despre mame
Ashlie Dias, pregatind una dintre specialitatile din meniul restaurantului Citronelle

Despre conceptul „market to table” şi mâncare sănătoasă şi delicioasă, cu Ashlie Dias, Executive Chef Crowne Plaza Bucharest

Într-un loc minunat, plin de verdeaţă şi despre care n-ai zice că se află în melanjul urban al Bucureştiului, vei descoperi cu încântare maximă un restaurant care nu este ca toate celelalte: restaurantul CitronelleCrowne Plaza Bucharest. Pentru a afla ce înseamnă acest restaurant în peisajul capitalei, dar şi pentru a şti mai multe espre oferta sa culinară inedită am stat de vorbă cu Ashlie Dias, Executive Chef Crowne Plaza Bucharest.

TOTUL DESPRE MAME: Ce înseamnă conceptul „market to table”?
Ashlie Dias: Conceptul „market to table” este unul foarte simplu. Acesta constă în pregătirea unor preparate din ingrediente provenite de la distribuitorii locali. Pentru conceperea meniului Citronelle, folosim produse de la producătorii locali certificați.

TDM: De ce ați ales să implementați acest concept în unul dintre restaurantele Crowne Plaza Bucharest?

A.D.: Bucureștiul este un oraș în pas cu noile tendințe și mereu deschis către nou. Fiind Executive Chef la Crowne Plaza Bucharest a fost o reală plăcere să aduc acest nou concept și în România.

TDM: De unde sunt distribuitorii de la care folosiți ingredientele? Care sunt criteriile după care alegeți acești distribuitori?

A.D.: Distribuitorii sunt, în mare parte, locali, iar principalul criteriu după care îi alegem este calitatea mărfii. Pentru noi, calitatea produselor este cea mai importantă.

TDM: În ce măsură experiența dumneavoastr[ culinară multiculturală a influențat meniul Citronelle?

A.D.: Preparatele pe care le gătesc au destul de multe influențe. Odată ce le vei gusta, vei remarca diferența, vei simți mixul de ingrediente și vei descoperi stilul meu de preparare. Toate se îmbină perfect și creează un meniu inedit.

TDM: Cărui tip de consumator i se adresează meniul restaurantului?

A.D.: Meniul restaurantului Citronelle se adresează oaspeților cu gusturi rafinate, care preferă o mâncare sănătoasă, simplă, proaspătă, dar, în același timp delicioasă.

TDM:Ce feluri de mâncare se găsesc în meniu?

A.D.: În meniul Citronelle, puteți găsi atât preparate specifice din Hawaii, precum Tartarul de ton cu alge marine (care este un fel de Tuna poke, o salată hawaiiană) sau Salata de alge marine. Din San Francisco, am adus stilul de preparare și de gătire, dar și includerea în meniu a diferitelor preparate cu pește și a sosurilor. Din New York, am inclus Crema din brânză de capră, iar din Lyon modul de preparare de la zero a sosurilor.

TDM:Ținând cont de comenzile de până acum, care sunt preparatele care sunt cel mai des cerute de către clienți?

A.D.: Până acum, am remarcat că vita și peștele proaspăt sunt cele mai comandate, dar și pastele se bucură de mare succes în rândul clienților Citronelle.

TDM: Foarte mulți consumatori sunt vegetarieni și ovo-lacto-vegetarieni. Care este oferta gastronomică a restaurantului pentru acest segment de clienți?

A.D.: Clienților noștri vegetarieni sau ovo-lacto-vegetarieni le recomandăm Crema din brânză de capră, ardei copti şi salată de ardei copti, Salata de alge marine organice, castravete, dressing “Citronelle” de casă și Salata de sfeclă cu roşii, brânză de capră, salată verde mixtă şi seminţe de pin.

TDM: Puține restaurante din București dispun de o terasă atât de frumoasă și de mare. Există o posibilitate ca terasa Citronelle să fie frecventată de clienți și atunci când temperaturile vor scădea?

A.D.: Într-adevăr, avem o terasă specială, intim amenajată în gradina noastră umbrită de pini și pomi fructiferi. Suntem optimiști și convinși că terasa va fi vizitată și atunci când temperaturile vor scădea. Este un loc care are un farmec aparte, în funcție de fiecare anotimp. Pe timpul iernii oaspeții noștri se pot bucura de același meniu în spațiul interior al restaurantului.

TDM: Ce preparate le recomandați celor care ajung pentru prima dată la Citronelle și care i-ar face pe clienți să revină?

A.D.: În mod sigur le-aș recomanda Tartarul din file Mignon, castraveciori muraţi, salată frisee, ouă de prepeliţă, muştar Dijon şi baghetă prăjită, Dorada din marea Mediterană, risotto cu ceapă verde şi mazăre, păstăi fragede de mazăre, ulei de lămâiţă şi ghimbir, seminţe de susan prăjite, dar și Fileul de vită Mignon Angus, sote de ciuperci sălbatice, piure de cartofi cu trufe.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa