Începe Festivalul de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”!

TOTUL DESPRE MAME

Începe Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”!

Nu știm cum sunteți voi, dar noi așteptăm în fiecare an cu sufletul la gură Festivalul Internațional de teatru pentru Copiii organizat de Teatrul Ion Creangă. (Și, când spun „noi”, nu mă refer numai la noi, părinții, ci mai ales la copiii noștri.)

Anul acesta, Festivalul, ajuns la a noua ediție, se va desfășura între 28 septembrie și 5 octombrie.

 

Istoria Festivalului de Teatru pentru Copiii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Noutăți la ediția din acest an a Festivalului

Între noutățile acestei ediții a festivalului, am putea numi și extinderea selecției în rândul teatrelor a căror activitate se adresează, cu predilecție, publicului  matur, dar în repertoriul cărora se găsesc și spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”. Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.

Ce trebuie neapărat să vedem anul acesta

Redacția TOTUL DESPRE MAME vă recomandă să nu pierdeți următoarele spectacole: „Cu bicicleta înspre mare” (BOUFFOU Theatre, Hennebont, Franța) – pentru copiii de peste 4 ani și, pentru cei cu vârste cuprinse între 1-3 ani, recomandăm spectacolul „Barca și luna” (La Baracca – TestoniRagazzi, Bologna, Italia). Noi cu siguranță nu vom lipsi de la aceste două spectacole, dar nici de la „Miraj într-un ou” (Teatrul Ion Creangă), „Regina Culorilor” (Compagnie Les Voisins, Lanveoc, Franta), „Baloane de săpun” (Birdsnest Theatre, Londra, Marea Britanie) și „Renart Vulpoiul” (Teatrul Ion Creangă)

De unde ne luăm bilete și abonamente?

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr. 53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere. Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei. Mai multe detalii despre programul reprezentațiilor și al casei de bilete, precum și tarife, puteți afla de pe site-ul: www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro și de pe pagina de Facebook/FestivalTeatrupentruCopii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa