Haideți la Târgul Mărțișorului!

TOTUL DESPRE MAME

Vreți să cumpărați mărțișoare unicat, de inspirație tradițională sau contemporană, să vă delectați cu prăjituri de casă și suc natural de mere? Atunci veniți la Muzeul Țăranului Român în perioada 27 februarie – 3 martie 2013, la Târgul Mărtişorului.

 

Organizatorii ne spun că „Târgul Mărţişorului continuă să experimenteze prin criteriile de selecţie care vizează valoarea obiectului handmade şi inovaţia, un grad de creativitate care să situeze participanţii în sfera artistică şi a unui meşteşug capabil să fie reînnoit. Selecţia urmăreşte şi anul acesta ca Târgul Mărţişorului să aibă o ofertă foarte bogată.” Atfel spus, mărțișoarele de la târgul de anul acesta, fie că au ca sursă de influență lumea țărănească, fie că recuperează stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenată sau personaje din mitologia țărănească și urbană) vor fi expresive, vor avea imaginație, simț al umorului și vor pune în valoare materiile din care sunt create. De altfel, așa cum ne-au obișnuit mărțișoarele pe care le găsim în fiecare an la Târgul Mărișorului de la MȚR.

 

Vom descoperi cu încântare și categorii de mărțișoare care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent ca, de exemplu, mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea mărţişorului prinde zeci şi zeci de chipuri în cusături, fire de lână, fetru, lut, lemn, hârtie manuală, piele, plastic, metal şi alte materii interesant exploatate. Printre participanți se numără și școli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care au ca activitate acţiuni cu caracter umanitar.

Târgul Mărțișorului va fi „decorat” cu câteva gusturi proaspete şi dulci de turtă dulce, kürtős kalács, mere şi prăjituri de casă, suc natural de mere, fructe uscate şi miere. Mmm!

 

Sfatul nostru este să nu cumva să lipsiți de la piesa de teatru cu păpuşi şi umbre, Baba Dochia, susținută de trupa Tropăiele, coordonată de Beatrice Iordan, care va avea loc sâmbătă, 2 martie 2013, ora 13, în sala Atelierului de creativitate.

 

CE? Târgul Mărțișorului, târg de mărțișoare și tot felul de alte bunătăți

UNDE? Muzeul Țăranului Român, Șoseaua Kisselef  nr. 3, sector 1, București

CÂND? 27 februarie – 3 martie 2013, între orele 10 – 18.

CÂT? 6 lei preț întreg, 3 lei ăreț redus (elevi, studenți, pensionari)

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa