Grădini zoologice din România

Ramona Dinescu
copil cal tata animale copii

Grădini zoologice sunt multe în România, aproape fiecare oraș cu peste 200 de mii de locuitori având o grădină zoologică la periferia sa.

Copiii sunt înnebuniți să meargă la gradina zoologică, orice grădină zoologică, oricât de mică, iar lucrul acesta este foarte de înțeles. La grădina zoologică sunt animale, mai multe sau mai puține, mai exotice sau mai neaoșe, mai colorate sau mai puțin colorate, unele dintre ele sunt ca cele pe care cei mici le-au mai văzut doar în cărți.

Așa cum spuneam, grădini zoologice sunt destul de multe în România, iar în funcție de locul în care trăiești, poți alege să o vizitezi pe cea mai apropiată.

Grădina Zoologică de la Târgu Mureș

Una dintre cele mai apreciate grădini zoologice din România este cea de la Târgu Mureș care are peste 500 de animale și care se laudă și cu o rezervație de urși și lupi și cu un pavilion de animale din Africa.

Detalii gasiti la acest link: http://www.zootirgumures.ro/

Grădina Zoologică de la Timișoara

Ca orice oraș mare, Timișoara are o grădină zoologică care se respectă. După ce a fost închisă câțiva ani pentru renovare/modernizare, acum grădina zoologică din Timișoara oferă vizitatorilor spații de recreere în aer liber, dar și o varietate mare de animale domestice și sălbatice, animale originare din America de sud, Africa, Australia și Europa.

Detalii gasiti la acest link: http://www.zootimisoara.ro/

Grădina zoologică din Târgoviște

Aceasta este una dintre cele mai mari grădini zoologice din România, fiind întinsă pe patru hectare de pământ. Este amplasată în apropierea Turnului Chindiei și a Cetății Domnești, așa că sunt și alte monumente istorice de vizitat în împrejurime. Iarna te poți plimba cu sania trasă de cai prin grădina zoologică de la Târgoviște, animalele sunt de pe toate continentele lumii, unele dintre ele chiar specii pe cale de dispariție.

Detalii gasiti la acest link: http://www.zootargoviste.ro/

Grădina zoologică din Ploiești

Grădina zoologică din Ploiești se întinde pe o suprafață de 16 hectare și adăpostește specii dintre cele mai diverse: urși, lei, jaguari, canguri de talie mică, maimuțe pavian, sconcși, ratoni, manguste, cerbi carpatini, căprioare, țapi românești, ponei, pekari, porci de apă, lame, wattussi, precum și diferite specii de păsări: rațe exotice, ibiși, gâște cu obraji albi, fazani, papagali, păuni, prepelițe etc.

În interiorul parcului gradinii zoologice poți să stai la un grătar sau poți închiria o hidrobicicletă.

Detalii gasiti la acest link: https://www.zooploiesti.ro/

Grădina zoologică din Sibiu

Grădina zoologică din Sibiu este cea mai veche din România. Începând cu anul 1929, în pădurea Dumbrava de lângă Sibiu a fost deschisă prima Gradină Zoologică din România.
Proiectul a fost demarat ca urmare a donării unor specii de animale și păsări sălbatice din diverse colțuri ale lumii. Primele exemplare dintre acestea au fost pisica sălbatică, un lup, un vultur, câțiva mistreți și un urs.

Detalii gasiti la acest link: http://www.zoo.sibiu.ro/

Grădina zoologică din București

Este probabil cea mai cunoscută din țară, dar doar pentru faptul că se află în Capitală. Are o suprafață de mai puțin de 6 hectare, iar varietatea de animale nu este atât de mare ca în alte orașe. În plus, nu sunt nici alte activități pe care le poți face înăuntrul parcului zoo, așa cum se întâmplă cu alte grădini zoologice din România.

Detalii gasiti la acest link:  http://bucurestizoo.ro/

Grădina zoologică din Brașov

Aceasta se află în mijlocul unei păduri și se întinde pe aproximativ 10 hectare. Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că deține aproape 60 de specii de animale, păsări și reptile și fiind amplasată în pădure, reprezintă locul ideal de plimbări în aer liber și de distracție pentru copii.

Detalii gasiti la acest link: https://www.facebook.com/ZooBrasov?ref=hl

Grădina zoologică din Oradea

Este una dintre cele mai mici din România, dar adăpostește în jur de 700 de specii de animale și păsări.

Detalii gasiti la acest link: http://www.zooradea.ro/

Mai sunt grădini zoologice la Pitești, la Bârlad, la Rădăuți, la Baia Mare, Piatra Neamț și Călărași.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa