Evenimente pentru copii în weekend: 31 martie – 2 aprilie

Anca Vlad

Nimic nu pare mai potrivit în weekend decât să-ți petreci timpul în familie. În cazul în care nu ați planificat nimic, iată câteva sugestii.

VINERI 31 MARTIE

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

10.30 Atelier. Jocuri teatrale și construcții de marionete

Atelierele Țăndărică Altfel îi introduc pe copii în culisele teatrului oferindu-le ocazia să vadă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a realiza un spectacol de animație. Vor vedea cum se strunjește lemnul, cum se sculptează păpușile, cum se confecționează costumele și decorurile dar și cum se mânuiesc marionetele.

TEATRUL ION CREANGĂ

10.00 Spaima zmeilor (la Palatul Copiilor)

Nimic nu mai pare să fie de ajuns într-o lume prinsă între Rai şi tărâmul de dincolo – nici mâncarea şi nici banii, nici soarele, dar nici ploaia, nici măcar copiii. Când Pământul începe să se îmbolnăvească, iar Dumnezeu să obosească, un simplu ţăran reuşeşte să călătorească până dincolo de zare şi înapoi, tiptil, restabilind echilibrul fragil.

18.00 Fără frică (la Sala Mică)

Pădurea poate fi un loc întunecos, foarte periculos. Dar nu și atunci când ai alături de tine prieteni care să te încurajeze. „Fără frică”, povestea lui Urechilă și Pămătuf, vorbește despre încredere și camaraderie, despre puterea de a-ți învinge și cele mai mari frici.

 

SÂMBĂTĂ 1 APRILIE

ARENA BASME CU CAI

11.00 Prințul dacilor și zmeul

Un spectacol pentru copii de la 3 la 70 de ani, cu efecte speciale și pirotehnice, cai, cavaleri și un zmeu animatronic! Deși este o alegorie istorică a lumii antice din timpul cuceririlor romane, spectacolul nu are pretenția respectării adevărurilor istorice, dar dorește să prezinte câteva informații istorice veridice sub formă de basm.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Vulpea și corbul

Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb – care nu vrea decât să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure – pentru a-i fura cașcavalul. Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite comportamente, pe care fabula dorește să scoată în evidență.

TEATRUL LA CINEMA

11.00 Inelul magic (în Park Lake)

O poveste despre istețime și curaj, spusă cu mult umor de personaje precum Cocoșul cel isteț, Zâna Dreptății, un Conte foarte bogat și Hoțul cam nepriceput.

TEATRUL DE MAGIE

11.00 Abramagic – spectacol de magie

În weekend, nimic nu este mai potrivit decât o ieşire cu familia la noul sediu al Teatrului de Magie. Abramagic este un atelier de magie atât pentru copii, cât și pentru părinți, unde cei mici vor putea vedea și învăța trucuri de magie.

TEATRUL GODOT

11.00 Prichindel

Faceți cunoștință cu Prichindel, o mogâldeață de copil, pe cât de mic, pe atât de isteț, inventiv și curajos. Vom trece printr-o serie de aventuri interesante, pline de suspans, muzică și dans, toate într-o poveste emoționantă despre dragostea și grija pe care părinții le-o poartă copiilor lor.

CINE GLOBE

11.00 Dumbo cel isteț (Auchan Titan)

Cei mici sunt invitați să i se alăture faimosului elefănțel Dumbo în lunga și fascinanta sa călătorie în găsirea fluturașului său. În drumul său, Dumbo va fi acompaniat pe lângă micii spectactori și de îngerașul său, care îl va sfătui și îndruma pentru a face alegerile corecte.

BIBIOTECA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI

11.00 Ora de povești

Biblioteca Metropolitană București pregătește o ediție specială a Orei de povești. În 15 filiale, vor citi, începând cu ora 11.00, 15 instructori de dresaj canin, entuziaști și pasionați din cadrul Clubului Câinilor Utilitari. În opt din cele 15 biblioteci, invitații vor fi însoțiți de căței dresați și de handleri care vor spune povestea vieții lor.

ATELIERUL DE ReCREAȚIE

11.00 – 13.00 Relaxare- Mindfulness – Echilibrare interioară – Povești cu inspirație – Atelier de creație MANDALE

Preț: 25 Ron/copil sau 35 Ron (copil+părinte)
*DOAR pe bază de înscriere păna la 31 Martie 2017. Str. Const. F.Robescu nr.1, Sector 3, București (P-ța Unirii-Sf.Vineri)

CĂSUȚA AVENTURILOR

11.00 Anotimpurile prin ochii lor – explorare senzoriala 1-3 ani

Două ore de joacă si socializare pentru mămici și pitici. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani care își doresc să vină la joacă și să participe la un atelier de explorare senzoriala despre anotimpuri, pe înțelesul lor. Preț: 35 lei

TEATRUL ION CREANGĂ

11.00 O poveste a porcului

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

17.00 și 19.00 Bună dimineața!

Uneori, o zi începe ca orice altă zi şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, regizoarea Ioana Petre a descoperit, împreună cu întreaga echipă artistică, noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic.

 

DUMINICĂ 2 APRILIE

TEATRUL DE MAGIE

11.00 Wizard Magic Show

Un spectacol interactiv, ce îmbină elementele de poveste cu personajele de magie din perioadă, iar împreună cu trucurile antrenante se creează o atmosferă misterioasă.

PALATUL COPIILOR

11.00 Ariel, mica sirenă (Sala Mică)

Îndrăgostită de Prințul Eric, Ariel decide să renunțe la coada de sirenă în schimbul picioarelor și apelează la Ursula, vrăjitoarea mării. Ariel plătește însă scump, deoarece Ursula îi cere ca plată glasul ei minunat.

TEATRU LA CINEMA

11.00 Motanul încălțat (Sun Plaza)

Un spectacol de teatru complex, ce îmbină jocul actorilor cu păpuși și elemente de animație și încântă prin costume, decoruri și starea de joc interactiv. Acest joc îi va implica foarte mult pe micuții spectatori, care vor participa activ la desfășurarea poveștii, ajutându-l pe Motan să-și ducă planul la îndeplinire.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Greierele și furnica

Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el apelează la strângătoarea Furnicuță Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie.

CĂSUȚA AVENTURILOR

18.00 Tortul iepurașului

Piesa este o îmbinare ideală de teatru real și teatru de păpuși, plină de replici haioase, situații captivante și interactive. Este un tip de spectacol pe care cei mici îl adoră și-i distrează strașnic.

TEATRUL ION CREANGĂ

11.00 A 12-a noapte

Regizat de Peter Kerek, spectacolul-joc include în țesătura sa de reguli povestea unei deveniri, vorbindu-ne, și totuși glumind, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru.

18.00 Zbor prin povești

Înainte de culcare, doi copii încep să citească. Şi să viseze. Dansează printre picături de ploaie, prin oceane, prin păduri şi îşi dau singuri seama că, folosindu-şi imaginaţia, pot crea orice poveste, o pot învârti şi răsuci până când se transformă în aventură.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa