Evenimente pentru copii în week-end 23 – 25 iunie

Anca Vlad
Evenimente pentru copii

În acest week-end se sărbătoresc Sânzienele și, pe lângă Muzeul Țăranului Român care prezintă o expoziție fascinantă dedicată sărbătorii, există o mulțime de alte evenimente pline de culoare. Așadar, mămici, tătici, bunici, dacă nu știți cum să vă petreceți timpul liber, iată câteva evenimente pentru copii în week-end 23-25 iunie.

VINERI, 23 IUNIE

CENTRUL VECHI

18.00 Simfonii pe asfalt

simfonii pe asfaltA 4-a ediție aduce în Centrul Istoric un program artistic rafinat, într-o atmosferă specifică marilor scene clasice ale lumii! Statui vivante și animatoare elegante vor completa atmosfera magică din centrul Bucureștiului.

MUZEUL NAȚIONAL DE GEOLOGIE

Grădina dinozaurilor

Dino Parc Râșnov în colaborare cu Muzeul Național de Geologie din București a adus o parte dintre dinozaurii de la Râșnov mai aproape de prietenii lor din capitală.

MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN

10.00 – 18.00 Haina țărănească

Puteți admira și cumpăra cămăși femeiești și bărbătești, poale, catrințe, fote, vâlnice, ii brodate sau pictate, marame țesute din borangic, costume întregi vechi și noi, cordoane ori podoabe. Nu vor lipsi nici plantele de leac și bucatele proaspete și numai bune de târguit: prăjituri de casă, patiserie, miere, turtă dulce.

10.00 Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești

Descoperiți povestea meșteșugului țesutului la gherghef, cu fire din păr de capră, o poveste pe care țesătoarea înzestrată o predă mai departe tinerelor generații nu doar din sat, Valea Părului, comuna Beceni, ci și din Buzău.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

10.00 Venin – frumuseți de neatins 

Expoziția vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

TÂRG DE SÂNZIENE 

23-25 iunie

În perioada 23-25 Iunie, cerul se deschide, iar Sânzienele poposesc în Sun Atrium, gata să ne prindă în hora lor misterioasă. Sânzienele se sărbătoresc la SUN PLAZA cu un târg de creaţii unicat, ce vor reinterpreta creativ motivele tradiţionale, ateliere de pictură cu henna şi flori rupte din Soare.

Evenimente pentru copii și nu numai

SÂMBĂTĂ, 24 IUNIE

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Călătorii cinematografice și literare prin Norvegia, Suedia, Islanda și Danemarca

Copiii se pot delecta cu trei producții din cinematografia nordică. Astfel, de la ora 11.00 pot urmări legenda islandeză a lui „Thor din Valhalla”; la 12.30 pornesc „După aur, în Canada”; la 14.00 se întâlnesc cu „Cei mai duri din curtea școlii”, iar la 15.30 își pun codițe, șosețele, construiesc o căsuță, se urcă pe cai imaginari sau stau în cort și ascultă aventurile suedezei Pippi Șosețica.

17.00 Hapciu în Re major 

Opereta ilustrează, prin comicul de situații și dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena și… marea dragoste!

PARCUL BAZILESCU

Festivalul Vacanța de vară cu Excelsior

18.00 – 22.30 Papagalii năzdrăvani – spectacol de teatru (trupa Dominium); Concurs cu premii; Concert – formația de copii Românașul; Prințul Broscoi – spectacol de teatru (trupa Istețilă); Concert Oke (Dorin Ochenatu); Iancu Jianu, haiducul – proiecție film.

PARCUL GRĂDINA ICOANEI

Magia se întâmplă la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artiști 

Zânele cântă și dansează de Sânziene, așa că Ioana Lupescu de la București Swing Dance Society vă învață dansuri mai puțin arhaice, dar mai ușor de exersat și pentru ne-experimentați, iar Jean Baptiste Manitou și Arlequin vă invită seara la jam session cu instrumente nemaiauzite.

VOILA BISTRO

De-a v-ați găsitelea – Atelier de bunădispoziție

A fost odată ca niciodată în mijlocul Bucureștiului, în curtea unei case mari cu tavane înalte și camere luminoase, o grădină magică plină cu copii veseli, părinți relaxați, baloane colorate, magicieni cu trucuri ghidușe și zâne bune care citeau povești. Așa începe povestea numită “De-a v-ați găsitelea”, care vă oferă ocazia de a petrece timp de calitate la început de vacanță de vară.

BRAINSTORMING CONSULTING

10.00 – 15.00 A venit vacanța mare! Ziua distracției la Igloo 

„Dacă nu ești plecat din București, vino să petreci o zi plină de surprize la IGLOO! Pe 24 iunie sărbătorim cu mic cu mare, de la prima oră a dimineții și până la amiază venirea vacanței mari cu o ofertă încântătoare de activități pentru copii și părinți. Pe lângă obișnuitele noastre ateliere, vă vom încânta cu brioșe, ceai cu gheață, limonadă și cafea, alături de numeroase surprize!”.

TEATRUL ȚANDĂRICĂ

10.00 și 12.00 Ursul păcălit de vulpe

A fost odată o vulpe căuta mereu să facă rost de hrană fără bătaie de cap. Într-o zi, vulpea culese de pe drum mult peşte, căzut din căruţa prea plină a unui pescar. Iar când ursul i-a cerut puţin peşte, l-a minţit spunându-i că ea l-a prins, apoi l-a învăţat cum să procedeze spre a prinde şi el.

11.00 Cei trei purceluși 

Spectacolul reprezintă revenirea la una din tradiţiile teatrului de păpuşi, marioneta cu fire lungi, cu pasarelă. Punerea în scenă se bazează pe povestea clasică pe care o respectă, dar toate aventurile celor trei purceluşi sunt privite cu ironie.

TEATRUL DE MAGIE

11.00 Kids Magic Show 

Kids Magic Show&Workshop – un show de magie, atat pentru copii cat si pentru parinti, un show cu un final deosebit unde la final cei mici pot exersa si invata alaturi de magician multe trucuri spectaculoase.

TARÂMUL MAGIC „VOI REUȘI”

11.00 Să aflăm despre roboți

Puteți afla mai multe despre roboți, ce sunt și cum sunt construiți. Vreți să știți ce trebuie să faceți pentru a ajunge să construiți un robot adevărat? Vreți să aflați la ce folosesc roboții? Veniți la ora 11 și împreună cu organizatorii veți realiza în cadrul atelierului un mini-roboțel din betișoare de înghețată.

11.30 Pisicile aristocrate – teatrul de păpuși 

„Povestea Pisicilor Aristocrate” este un spectacol de teatru de păpuși, muzical, în care binecunoscuții protagoniști ne încântă cu relatarea întâmplărilor lor petrecute în minunatul Paris. Categoria de vârstă 4 ani +.

12.15 Picamato – Orășelul cunoașterii

Atelier „PICAMATO” sau atunci când arta întâlnește tehnologia. DaVinci sau Dali? Tehnică sau artă? Anbele! Copiii pot crea cu ajutorul unui motoraș, tablouri abstracte! Sunt inventatori și pot realiza un instrument ciudat, pentru desenat.

JOC ȘI JOACĂ

10.00 Simțim moale – Atelier senzorial   

Sunteți invitați la o oră de joacă senzorială în cadrul căreia copiii vor descoperi diverse texturi moi la atingere și naturale: făină, spumă, spaghete, vată, dar și texturi moi și colorate: materiale, panglici, prosopele moi, plastilină.

SOFT AND GRACE

11.00 Ateliere de gătit pentru copii  

Copiii vor pregăti un desert spectaculos: pandișpan din cacao, înghețată de casă și bezea flambată. Vârsta 11-15 ani. Preț 50 ron/copil.

JUXI MAGIC

11.30 În vacanță cu zâna bună Juxi – Lectură și atelier de creație

Echipa Juxi Magic dă start la seria de activități: „În vacanță cu Zâna Bună Juxi”. Personajele Juxi Magic vor fi alături de copii pe perioada vacanței de vară. Primul eveniment are loc sâmbătă, 24 iunie la Cărturești Carusel și este despre bucurie de a petrece timp alături de familie și prieteni dragi.

CENTRUL VECHI

18.00 Simfonii pe asfalt 

A 4-a ediție aduce în Centrul Istoric un program artistic rafinat, într-o atmosferă specifică marilor scene clasice ale lumii! Statui vivante și animatoare elegante vor completa atmosfera magică din centrul Bucureștiului.

SPA THERME

12.30 Paradisul personajelor, la Therme București

Personajele preferate din desene animate abia așteaptă să le facă celor mici ziua mai veselă și mai frumoasă! Alături de eroii lor, copiii vor cânta, vor dansa și se vor distra.

MUZEUL NAȚIONAL DE GEOLOGIE

Grădina dinozaurilor 

Dino Parc Râșnov în colaborare cu Muzeul Național de Geologie din București a adus o parte dintre dinozaurii de la Râșnov mai aproape de prietenii lor din capitală.

MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN

10.00 – 18.00 Haina țărănească

Puteți admira și cumpăra cămăși femeiești și bărbătești, poale, catrințe, fote, vâlnice, ii brodate sau pictate, marame țesute din borangic, costume întregi vechi și noi, cordoane ori podoabe. Nu vor lipsi nici plantele de leac și bucatele proaspete și numai bune de târguit: prăjituri de casă, patiserie, miere, turtă dulce.

12.00 Atelier, expoziție și povești de Sânziene 

Cei prezenți vor asculta povești despre Sânziene, vor împleti coronițe, vor afla despre beneficiile sânzienelor și ale altor plante de leac. În Sala Acvariu, veți putea admira o mică expoziție cu ii din Galeria de Artă Țărănească.

10.00 Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești

Descoperiți povestea meșteșugului țesutului la gherghef, cu fire din păr de capră, o poveste pe care țesătoarea înzestrată o predă mai departe tinerelor generații nu doar din sat, Valea Părului, comuna Berceni, ci și din Buzău.

GRĂDINA BOTANICĂ

18.00 NexT Fantastia în Grădina Botanică

Imediat după Noaptea de Sânziene, sâmbătă, pe 24 iunie, în Grădina Botanică, la NexT își vor face apariția creaturi fantastice, zâne și vrăjitoare care se vor amesteca printre cei prezenți, gata să se lase fermecați de un program de filme vrăjite și de mâncăruri și licori magice, odată reveniți cu picioarele în iarbă după ce muzica celor de la Travka îi va purta prin aer, până-n lună.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

10.00 Venin – frumuseți de neatins

Expoziția vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

DUMINICĂ, 25 IUNIE

TEATRUL DIN PODUL MEU ȘI CLUBUL MIRUNA

18.00 Pe nisip

Spectacolul este structurat în jurul poveştilor care se nasc într-o zi de joacă în nisip, în jurul obiectelor găsite pe o plajă nu neapărat însorită. La final, copiii vor avea parte de o experienţă senzorială… nisipoasă.

PARCUL GRĂDINA ICOANEI

Magia se întâmplă la  Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artiști  

Zânele cântă și dansează de Sânziene, așa că Ioana Lupescu de la București Swing Dance Society vă învață dansuri mai puțin arhaice, dar mai ușor de exersat și pentru ne-experimentați, iar Jean Baptiste Manitou și Arlequin vă invită sâmbătă seară la jam session cu instrumente nemaiauzite.

PARCUL BAZILESCU

Festivalul Vacanța de vară cu Excelsior

18.00 – 22.30 Peter Pan – spectacol de teatru (Teatrul Basm):; Concurs cu premii; Spectacol de teatru: Revolta proștilor (trupa Școala de joacă); Tărăncuța cea isteață – spectacol de teatru (trupa Gestual Art); Concert Dorian Popa; Liceenii – proiecție film.

SOFT AND GRACE

11.00 Ateliere de gătit pentru copii 

Copilași cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani vor decora brioșe cu fructe colorate. Preț 30 ron/copil.

PUȚUL LUI ZAMFIR

10.00 – 21.00 Zilele lui Zamfirescu  

Un eveniment inedit, plin de activități potrivite întregii familii. Vino cu copilașul tău sau cu persoanele dragi ție să petreci o zi frumoasă de vară! Evenimentul este „scuza” perfectă să mai petreci timp alături de familia ta. Pentru cei mici sunt pregătite multe surprize și jocuri ale copilăriei. Animatorii le vor pune zâmbete pe buze în timp ce iau parte la ateliere dedicate lor. Aceștia vor avea ocazia să facă experimente științifice, să confecționeze bijuterii, să coloreze și să facă mișcare în aer liber. Nu sunt neglijați nici cei mari, pentru care s-au pregătit o expoziție de mașini de epocă, delicii culinare, workshop-uri educative și distractive pe toata durata zilei. Toate acestea vor fi însoțite de muzică, voie bună și oameni frumoși.

CENTRUL VECHI

18.00 Simfonii pe asfalt 

A 4-a ediție aduce în Centrul Istoric un program artistic mai rafinat, într-o atmosferă specifică marilor scene clasice ale lumii! Statui vivante și animatoare elegante vor completa atmosfera magică din centrul Bucureștiului.

TEATRUL ȚĂNDĂRICĂ

11.00 Prințesa și broscoiul 

Povestea păstrează linia Fraților Grimm, dar acțiunea – ce degajă o atmosferă Zen – are trimiteri la lumea orientală presărată cu inserții muzicale și cântecele personalizate pentru fiecare personaj.

SPA THERME

12.30 Paradisul personajelor la Therme București

Personajele preferate din desene animate abia așteaptă să le facă celor mici ziua mai veselă și mai frumoasă!  Alături de eroii lor, copiii vor cânta, vor dansa și se vor distra.

MUZEUL NAȚIONAL DE GEOLOGIE

Grădina dinozaurilor 

Dino Parc Râșnov în colaborare cu Muzeul Național de Geologie din București a adus o parte dintre dinozaurii de la Râșnov mai aproape de prietenii lor din capitală.

MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN

10.00 – 18.00 Haina țărănească  

Puteți admira și cumpăra cămăși femeiești și bărbătești, poale, catrințe, fote, vâlnice, ii brodate sau pictate, marame țesute din borangic, costume întregi vechi și noi, cordoane ori podoabe. Nu vor lipsi nici plantele de leac și bucatele proaspete și numai bune de târguit: prăjituri de casă, patiserie, miere, turtă dulce.

10.00 Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești

Descoperiți povestea meșteșugului țesutului la gherghef, cu fire din păr de capră, o poveste pe care țesătoarea înzestrată o predă mai departe tinerelor generații nu doar din sat, Valea Părului, comuna Berceni, ci și din Buzău.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

10.00 Venin – frumuseți de neatins  

Expoziția „Venin – frumuseți de neatins” vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa