Evenimente pentru copii de 1 Iunie

Anca Vlad
Evenimente pentru copii de 1 Iunie

Pentru prima dată în România, părinții au primit liber de la serviciu ca să-și petreacă timpul cu cei mici. Iată câteva evenimente pentru copii de 1 Iunie, pe toate gusturile, pentru o zi minunată în familie.

GAȘCA ZURLI

Caravana Gașca Zurli în concert de 1 iunie

În premieră, Gașca Zurli se va alătura evenimentului Cișmigiul Copiilor și pornește în Caravana Gașca Zurli. Vor străbate, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, tot Bucureștiul într-o singură zi, la bordul camionului multicolor care răspândește muzică și veselie. Iată programul caravanei:

Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 – Parcul Național, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 – Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 – Parcul Carol, ora 14.00 (Piața Libertății)

Sector 5 – Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Moțoc)

Sector 6 – Parcul Crângași, ora 16.20 (Calea Crângași)

PARK COLOSEUM

Summer Park Colosseum

Dis de dimineata, basmele prind viață. Așa că, incepand cu ora 10.00, vă puteți teleporta în lumea poveștilor  cu ajutorul piesei “Prințul dacilor și zmeul”, pusă în scenă de trupa Basme cu cai. Cu ocazia deschiderii Summer Park, toți cei care vor achiziționa un bilet la spectacol, vor primi încă unul, gratuit. După-amiaza este rezervată competiției în familie. De la ora 16.00, atât cei mici, cât ți cei mari, pot participa la o mulțime de activități distractive precum concursuri, „Manequin Challenge”, animații și multe alte surprize din partea Centrului Comercial.

ITSY BITSY ÎN PARCUL AL. IOAN CUZA (FOSTUL IOR)

Poftă de joacă

Pentru prima oară de când Ziua Copilului a devenit zi liberă naţională, de 1 Iunie echipa Itsy Bitsy FM invită toţi copiii şi părinţii la un eveniment cu peste 10 ore de distracţie în aer liber. Pe scena Itsy Bitsy Show vor urca eroii preferaţi ai copiilor: Itsy, Bitsy, SuperZăpă şi Profesorul de Joacă Leon Magdan. Alături de ei vor veni artişti ca Virgil Ianţu, Marius Moga, actorul Marian Râlea, Gabriel Cotabiţă, Magicianul Bogdan Muntean şi chiar Maia Malancuş, câştigătoarea de la Vocea României Junior. Vor cânta şi vor dansa copii din cluburile: DeMogaCamp & Contrapunct, Grupul Miniton, Corul Liliput, Corul de Copii Radio, Şcoala de Joacă, Trouble Crew şi Mini Trouble, STEYsha School of Irish Dance, Clubul Davidans, Asociaţia pentru formare. Gazda serii va fi realizatoarea radio Ruxandra Rusan.

PARC EROU GARIAN ALEXANDRU

Eveniment organizat de Grupul Mamicilor din Popesti Leordeni  

„Vă așteptăm să desenam pe asfalt, să facem baloane uriașe de săpun, să dansăm… să redevenim copii alături de copiii noștri.”

PARK LAKE

Tom, Jerry & Looney Tunes sosesc la ParkLake 

Între 1 şi 4 iunie, vino să faci cunoştinţă cu adevăratele mascote Tom şi Jerry, Tweety, Sylvester, Bugs Bunny şi prietenii săi, doar la Park Lake!
Photo Corner: „Ia acasă o amintire cu personajele tale preferate! Fă-ţi o poză în zona special amenajată şi noi o printăm pe loc şi ţi-o facem cadou”. Bowling: „Experimentează un joc de bowling spectaculos şi bucură-te de micile surprize pe care le-am pregătit”. Giant puzzle:„ Completează orice puzzle şi descoperă poveştile personajelor preferate!”. Pinata: „Ai la dispoziţie trei încercări pentru a nimeni Pinata lui Bugs Bunny. Cine nimereşte, dulciuri multe primeşte!”. Workshop-uri: „Personajele tale preferate te inspiră să devii un mic artist: desenează, colorează sau pictează în cel mai creativ mod!”.

PARCUL SEBASTIAN

10.00 Prea multe dorințe – Compania de teatru TransFORMAzioneAnimata, Italia 

Cărțile sunt făcute pentru a fi citite, dar, uneori se trezesc în plină magie…Pulcinella și soția lui Zeza sunt personajele principale ale poveștii inspirate din desenul animat Pulcinella și peștele magic. Este peștișorul care îndeplinește dorințe? Cine știe?

17.00 Atelier de jocuri teatrale și construcții de marionete    

Vreme de o oră, artiștii Teatrului Țăndărică vor deveni colegii și, de ce nu, prietenii copiilor care vor păși în lumea magică a creației păpușerești. Vor decupa, vor lipi, vor colora, iar în final, vor învăța cum se mânuiesc păpușile create și le vor lua acasă, având pe această cale noi prieteni de joacă.

18.00 Acum ca niciodată 

Ne aducem aminte de momentul în care eram copii și… ne aducem aminte de momentul în care eram copii? Orice devenea un joc și chiar și o piatră seacă o nouă jucărie…iar orice loc, un nou tărâm fantastic! „Hai” la joaca, unde din nimic se naște o poveste.

TEATRUL ȚANDĂRICĂ

10.00 și 12.00 Ridichea uriașă 

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele. Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare.

GRĂDINA JAPONEZĂ HERĂSTRĂU

Ședință foto  

Pe 1 iunie, între orele 10.00 și 17.00, Foto Union vă așteaptă în Parcul Herăstrău – Grădina Japoneză pentru o ședință foto în căutarea celor mai frumoase instantanee cu copiii voștri. Este fără programări prealabile și nu vă costă nimic, fiind un cadou pe care Foto Union îl face copiilor de ziua lor.

PARCUL HERĂSTRĂU ȘI MUZEUL SATULUI

Festivalul Opera copiilor oferit de Opera Comică pentru copii 

festivalul Opera Copiilor

La ora 11.00 are loc deschiderea Festivalului pe Scena Mare din Parcul Herăstru. La 12.00 – Picnicul copiilor (pajiștea Răpciuni, Muzeul Satului); 13.30 – Tuverii (Gospodăria Moșieni, Muzeul Satului); 14.00 Salonul de percuție (Scena Mare); 17.00 Nino Arlechino (Scena Mare); 12.00 – 19.00 Turul OCC (Aleea Michael Jackson); 12.00 – 20.00 – Cantus Mundi & Simfonia Mundi (Scena Mică); 12.00 și 15.30 Scurtmetraje din seria „Ce mă face fericit” (Cort Cinema OCC); 18.00 Film: Ploddy, mașina de poliție la datoria (Cort Cinema OCC); 12.00 – 20.00 Face Painting (Foișorul Mare); 12.00 – 20.00 Photo Point (Foișorul Mic); 12.00 – 20.00 Jocurile OCC + Puzzle Point (Cort activități).

TEATRUL EXCELSIOR

Începe vacanța de vară cu Excelsior!

18:00 – 22:00 Departe de casă – spectacol de teatru muzical (Acting Dream Academy); Nicio școală fără cor – concert; Concurs cu premii; Degețica – spectacol de teatru (Teatrul Excelsior); Concert Mihai Constantinescu; Dumbrava minunată, regia Gheorghe Naghi – proiecție film.

MUZEUL NAȚIONAL DE GEOLOGIE

10.00 – Grădina dinozaurilor

Dino Parc Râșnov în colaborare cu Muzeul Național de Geologie din București a adus o parte dintre dinozaurii de la Râșnov mai aproape de prietenii lor din capitală. Expoziția se află în curtea interioară a muzeului.

MUZEUL GRIGORE ANTIPA

10.00 Venin – frumuseți de neatins

Expoziția „Venin – frumuseți de neatins” vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural.

MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN

10.00 Ținutul Buzăului. Priveliști, rosturi, povești

Aflați povestea meșteșugului țesutului la gherghef, cu fire din păr de capră, o poveste pe care o țesătoarea înzestrată o predă mai departe tinerelor generații nu doar din sat, Valea Părului, comuna Berceni, ci și din Buzău.

TEATRUL COQUETTE

11.00 Califul Barză

Pretențiosului Calif al Bagdadului i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei.

HARD ROCK CAFE

Kids Rock!

De 1 iunie distracţia pentru cei mici se mută la Hard Rock Cafe: între 13.30 şi 16.00 îi invităm pe pitici la sesiuni de pictură pe faţă, modelare de baloane şi jocuri interactive. Şi completăm petrecerea cu planşe de colorat, console playstation, proiecţie de desene animate şi o întâlnire de neuitat cu două personaje de poveste. În timp ce copiii se vor distra alături de animatori, voi vă puteţi relaxa cu un prânz pe terasă. Sau vă puteţi juca împreună cu ei.

TEATRUL LA CINEMA

16.00 Lupul buclucaș (Grădina TVR – intrarea liberă pe bază de rezervare) 

A fost odată un lup care a încurcat poveştile. Cum, nu se poate? Baaaa daaaa, e foarte simplu: s-a rătăcit pe străzile poveştilor. În loc să ajungă la Bunicuţa, a ajuns la cei trei purceluşi şi era atât de derutat încât a uitat cu desăvârşire ce să spună şi ce să facă.

ȘCOALA DE DANS DANCE TIME

Lecție gratuită de Ziua Copilului

Ziua copilului la dans modern&latino@ www.dancetime.ro. Joi, 01.06.2017, la orele 17, 18 sau 19. „Vino cu copilul tau (4-14 ani) daca esti pasionat la un curs de dans gratuit oferit de noi, Școala de Dans DanceTime din zona Dorobanți, Ștefan cel Mare”.

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ

Atelier pentru copii   

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București invită copiii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani să descopere colecția muzeului în cadrul unui atelier de broderie inspirat de tapiseriile artistei Lena Constante.

ORGANIZAȚIA BIBILINDO

Petrecere de 1 iunie

Trei ore de distracție,  diverse jocuri și concursuri, dans și karaoke. Surpriza petrecerii o constituie un PERSONAJ DE DESENE ANIMATE, care va duce în cele mai interesante și captivante tărâmuri și FACE PAINTING-ul, arta de a picta pe față. Un castel magic așteaptă să fie descoperit și o multime de jucării deja s-au pregatit de distracție la locul de joacă.
Evenimentul are loc la sediul Clubului Bibilindo, strada Subcetate nr.41, sector 1 (langa Piata 16 Februarie), în intervalul orar 16:00-19:00. Sunt incluse materialele, apa, sucurile și snacks-urile (salatini, covrigei, mininapolitane, alune) pe tot parcursul petrecerii.

IGLOO

9.30 – 15.00 1 Iunie – ziua distracției la Igloo

De 1 iunie vino la IGLOO cu o ofertă încântătoare de activități pentru copii. Pe lângă obișnuitele noastre ateliere, pentru că e prima zi a cireșarului și a verii, veți fi încântați cu cireșe, brioșe, ceai cu gheață, limonadă și cafea. Toate atelierele din ziua de 1 iunie vor avea tariful unic de 20 lei/copil.

ȚĂPUȘELE

11.00 Poveștile pietrelor 

Un spectacol senzorial prin care cei mici află cât mai multe informaţii nonverbale despre pietre. Textura, culoare, asemănare, sunet, joc. Aflați de la George Turliu, care va asigura live coloana sonoră a spectacolului poveştile pietrelor! După spectacol o piatră te aşteaptă s-o personalizezi.

AFI COTROCENI

De 1 Iunie ai liber la copilărie! 

Începând cu ora 12 sunteți invotați în Afi Cotroceni, unde copii vor petrece pe cinste. Printre „ispite” se află: baloane modelabile, vată de zahăr și popcorn, clovi, fashion party, mini disco, ateliere de dans, personaje din desene animate, picioroange & tatuaje.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Ziua porților deschise 

Participanţii vor putea vedea atât activitatea structurilor din instituţiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea. Sala de videoconferinţe va fi deschisă publicului, în timp ce în parcarea instituţiei copiii vor putea urmări exerciţii ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor şi demonstraţii ale câinilor special antrenaţi pentru intervenţii. Tot în parcare vor fi expuse şi două elicoptere, unul SMURD şi unul de poliţie.

SALA POLIVALENTĂ (PARCARE)

10.00 Parada micilor biclicliști  

Intrarea este liberă. Parada Micilor Bicicliști, singurul eveniment dedicat micilor pasionați de pedalat, este organizat de Adevăraţii VeloPrieteni România în parteneriat cu Primăria sector 4 București și va avea loc începând cu ora 10.00, în parcarea Sălii Polivalente – Orășelul Copiilor, București. Fiecare copil va primi KIT-ul DE PARTICIPARE și va participa la TOMBOLA finală, pe baza înscrierii în prealabile. Înscrie-te acum, apăsând butonul FIND TICKETS.

BERĂRIA H

16.30 Orașul cu chef de joacă

De Ziua Copilului, Berăria H se transformă în Orașul cu Chef de Joacă! Cei mici (și cei mari) sunt invitați să ia parte la un maraton de spectacole și distracție care celebrează copilăria, cea mai frumoasă perioadă din viața noastră. Animatori, prinţese clovni, juggle show, teatru pentru copii, hula hoop şi acrobaţii vor găsi cei mici care vor să ia parte la un maraton de spectacole şi distracţie care celebrează copilăria.

SUN PLAZA

Expoziție inedită de fluturi vii

Lăsaţi liberi într-un cort special amenajat, zeci de fluturi coloraţi vor putea fi observaţi cum zboară şi cum mănâncă.

KIDDO PLAY ACADEMY

Ziua Copilului

Popcorn gratuit, roata norocului, pictură pe față gratuită, camere de escape la preț de 2 pentru 3, demonstrație surpriză Sweet Kendama, spectacol interactiv de dans cu Party Starters!

WORK AT HOME MOMS

1 Iunie alături de WAHM

10 – 11:30 – CERC DE LECTURA – “Enescu si hora razelor de soare”, autoare Cristina Andone
Vârsta recomandată: 5 ani plus; 12:00 – 13:00 – ATELIER pentru cei dornici sa învețe cum se lucrează florile din hârtie creponată, alături de Ina Noileanu de la Soapte Urbane. Vârsta recomandată: 4-10 ani, copiii sub 6 ani vor fi însoțiți de un adult; 13:30 – 14:30 – ATELIER “Primele mele marionete pentru degete”, alături de Lelutiu Maria Ioana. Vârsta recomandată: Copiii de 3-4 ani vor fi însoțiți de un adult. Limită de vârstă nu există, pot participa și mămicile/ tăticii dornici să învețe să facă marionete; 15:00 – 16:00 – ATELIER de inventat povești – atelier de creat povești pe baza unor jocuri de scriere creativă cu carduri și zaruri alături de Claudia Groza Lazăr, scriitoare. Vârstă recomandată: 5-8 ani; 18:00-19:00 – TEATRU de umbre cu sunete – “Elefănțelul curios” alături de trupa Limpopo.

TEATRUL ION CREANGĂ

Teatrul Ion Creangă își sărbătorește mici spectatori

11.00 – 18.00 Lumea lui Paparin (în Parcul Al. Ioan Cuza)

11.00 „Aventuri în grădina de legume”, cu Voicu Hetel (spectacol interactiv) (Cora Pantelimon)

13.00 Atelierul pentru copii „Împreună facem o poveste”, cu Mihai Verbițchi (Biblioteca Nationala a Romaniei – Atrium)

16.00 „Pălăria cu poveşti” (spectacol interactiv) (Parcul Cişmigiu)

16.00 Lectura interactivă de povești cu Alexandrina Halic (Muzeul Național al Țăranului Român – Sala Acvariu)

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa