Ce facem în weekend?

TOTUL DESPRE MAME

Distracții pentru un weekend în familie. Ce facem pe 8-9 iunie?

E sfârșit de săptămână și ba soare, ba ploaie, dar haideți afară! În rândurile de mai jos facem câteva recomandări pentru copii și părinți, vă dăm sugestii de idei de ateliere creative sau de petrecut timpul altfel decât în fața televizorului. Toate ideile sunt testate și aprobate de redacția Totul despre mame!

 

Sâmbătă, 8 iunie și duminică, 9 iunie

 

Târgul de carte pentru copii miniLibri

Copiii sunt așteptați la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, între orele 10-19, la singurul târg de carte pentru copii unde vor putea face chiar și schimb de cărți între ei. Pe lângă standurile de carte, cei mici sunt invitați și la ateliere de creație și imaginație și teatru interactiv. Intrarea este liberă. Noi cu siguranță nu vom lipsi! 

targ carti minilibri

 

Poftiți în vagoane! la Muzeul Căilor Ferate din România

Acesta este ultimul sfârșit de săptămână în care familiile cu copii de 2-6 ani pot participa la programele Poftiți în vagoane!, la Muzeul Căilor Ferate Române din Capitală. Datorită pasiunilor pe care trenurile le nasc în minţile celor mici, acest loc este ideal pentru petrecerea unei dimineţi în familie, la acest sfârșit de săptămână. Pentru detalii despre înscriere, tarife și orar intrați pe site-ul prietenilor noștri de la De Dragul Artei.

 

Sâmbătă, 8 iunie

De la ora 11.00

Sâmbătă de basm: Teatrul Zurli la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” 

Echipa veselă de la Clasa 1e, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Teatrul Zurli – teatru pentru copii, continuă seria evenimentelor ce au loc în fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, la Muzeul Satului. Sâmbătă cei mici vor asculta povestea „Aventurile lui Chili Ramirez”, în lectura actorului Ioan Gyuri Pascu. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii.

 

De la ora 11.00

print si cersetorPrinț și cerșetor – Atelier de teatru pentru copii 

Copii mai mari, cu vârste între 7 și 12 ani, sunt așteptați la Fundația Calea Victoriei să participe la un atelier interactiv, pe baza cărții Prinț și cerșetor al lui Mark Twain. Copiii sunt invitați să analizeze personajele pe care le vor interpreta apoi și vor afla cum se trăia acum sute de ani, la curțile regale și în casele oamenilor simpli. Costul atelierului este 30 lei și se desfășoară la sediul Fundației Calea Victoriei. Adresa și detalii pentru înscriere se găsesc aici.

 

De la ora 18.30

Atelier creativ „Tăpuşele înrămate, amintiri minunate! 

Atelierul este  recomandat copiilor cu vârste între 0-10 ani și îi cheamă pe copii la joacă: cei mici vor lipi diverse lucruri pe o ramă de tablou cu care vor pleca acasă. Costul biletului este de 50 lei, iar cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%. Adresa: Intrarea Mieilor 17-21; înscrieri la : [email protected].

tepusele inramate

Duminica, 9 iunie

De la ora 11.00

Haina veselă, atelier MiniArtShow

Ce poate ieși din niște tricouri albe și câteva culori pentru textile, plus imaginație bogată de copil? Câteva tricouri personalizate care pot fi purtate toată vara.

Atelierul este adresat copiilor între 2 și 8 ani, are loc pe terasa restaurantului Satya și durează maximum o oră, iar înscrierile se fac aici: [email protected] sau    0749 419 999.

 

De la ora 11.00 

Spectacol-atelier „Ridichea uriaşă”

Trupa Țăpușele îi așteaptă pe copiii de până la 10 ani la un spectacol de umbre unde vor participa activ la asigurarea coloanei sonore a spectacolului şi la interpretarea personajelor, iar în partea a doua vor crea chiar ei personaje pentru teatrul de umbre. Biletul costă 50 lei de copil, iar cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%. Adresa: Intrarea Mieilor 17-21, iar înscrieri se fac la [email protected].

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa