Delfinii, pisoii şi extratereştrii îşi dau întâlnire la Bucureşti, în filmele NexT Kids

Raluca Dumitrică
Afis NexT Kids | Totul despre mame
5 scurtmetraje captivante îi aşteaptă pe copii la Cinema Studio din Bucureşti
Afis NexT Kids | Totul despre mame
5 scurtmetraje captivante îi aşteaptă pe copii la Cinema Studio din Bucureşti

Filmele şi jocurile îi vor captiva pe cei mai mici cinefili la Cinema Studio din capitală!

Copiii cu vârste între 4 şi 12 ani sunt aşteptaţi sâmbătă, 5 aprilie, la Cinema Studio. Atunci are loc programul special de scurtmetraje NexT Kids, inclus în ediţia cu numărul 8 a Festivalului Internaţional de Film NexT.

Anul acesta este al cincilea an consecutiv în care NexT găzduieşte un astfel de program destinat celor mici, program împărţit, ca şi la ediţiile anterioare, în două etape – proiecţia filmelor şi jocurile derivate din temele sau personajele acestora.

Cinci scurtmetraje europene emoţionante şi amuzante

Selecţia cuprinde cinci scurtmetraje din Norvegia, Germania, Croaţia, Slovacia şi Italia. Micuţii spectatori, dar şi părinţii şi bunicii ce-i însoţesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri şi tehnici de desen, animaţie, montaj, precum şi de adorabili mici actori şi cântăreţi. Filmele din programul de anul acesta redau cu inventivitate, emoţie, tandreţe şi umor poveşti despre muzică, talent, vanităţi, mica solidaritate împotriva ticăloşiei şi despre mingile de golf din univers.

Totodată, micii spectatori îi vor avea alături pe prietenii delfinilor de la Mare Nostrum, terapeuţii de la Kinetobebe, dar şi cofetăria Special Nadyne, cu prăjituri rupte din filmele NexT Kids 2014.

NexT Kids şi poveştile despre ochelari, pescuit la copcă, extratereştri şi pisoi afoni

Pe lista filmelor care promit să-i atragă pe cei mici, dar şi pe adulţii care-i vor însoţi, se numără Golf All/Golf universal (Germania), care redă povestea lui Karli, un extraterestru drăguţ, care vine din sistemul stelar Kokolorion şi care este un jucător de golf profesionist, Lighta/Luminiţa (Slovacia), ce ne spune povestea beculeţului Lighta, singură sursă de lumină din încăpere, până când apare un rival, sau Shame and Glasses/Test (Italia), care îl aduce în prim-plan pe Mirko, un viitor ochelarist ce se teme de reacţia fetei de care e în secret îndrăgostit. Nu vor lipsi Hidden Talent/Skriveni Talent/Talente ascunse (Croaţia), care ne face cunoştinţă cu veselul şi sociabilul pisoiaş Bjelobrk din Oraşul Felinelor, ce n-are pic de ureche muzicală, dar şi Fishing with Sam/Isfiske/La pescuit cu Sam (Norvegia), unde vedem că pescuitul la Polul Nord poate să fie destul de dificil, în timp ce norocul îi ajută pe unii, dar îi ocoleşte pe alţii.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor din România.

Cea de-a opta ediţie va avea loc între 3 şi 7 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro, Club Control, J’ai Bistrot, Ceainăria Cărtureşti şi Club Spice.

Mai multe detalii despre NexT şi despre NexT Kids sunt disponibile aici.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa