Cum să transformăm haosul în armonie în relaţia cu copiii

TOTUL DESPRE MAME

Deși auzim adeseori că un părinte nu are nevoie de cărți sau de cursuri pentru a-și crește copilul, experiența ne dovedește contrariul. Relația cu copiii noștri se poate îmbunătăți atunci când întâlnim noi moduri de comunicare și poziționare față de ei, indiferent dacă sunt bebeluși sau adolescenți. Tocmai din acest motiv, suntem bucuroși să vă anunțăm că în acest weekend Centrul de Dezvoltare Personală AMANESER (România), cu sprijinul deosebit al lui Jacques Salomé, creatorul metodei ESPERE® și în parteneriat cu Centrul ADRES (Franţa), organizează Atelierul de Comunicare prin Metoda ESPERE® Relaţia adult – copil: de la haos la armonie.

Atelierul se adresează părinţilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor şcolari, asistenţilor sociali, tuturor categoriilor profesionale care interacţionează cu copii şi persoanelor interesate în mod direct de îmbunătăţirea relaţiei adult-copil.

Programul va fi susținut de Aleth Naquet, psiholog clinician, formată în Metoda ESPERE® de către Jacques Salomé. Din 1996, este formator şi moderator în relaţiile umane în cadrul centrului ADRES, fondat de ea în Paris. Până în luna mai 2009 a fost preşedintele Institutului ESPERE, garantul metodei.

Într-o manieră dinamică şi vie, atelierul permite celor care nu cunosc Metoda ESPERE® să o descopere într-un timp scurt, lucrând pornind de la intrebari si cereri concrete, din viata de zi cu zi.

„În cadrul atelierelor mele propun învățarea meseriei de părinte, care este foarte importantă. În mod special, de a învăța să diferențiezi două dimensiuni relaționale la tine, ca și părinte: dimensiunea Mămică/Tătic, care dă și primeste, spune „Da”, și dimensiunea Mamă/Tată, care cere și refuză, frustrează, spune „Nu”. Aceste două dimensiuni relaționale sunt necesare pentru a crește un copil. Este rolul tău să spui „Da” nevoilor copilului și să diferențiezi nevoile de dorințele copiilor; și, de asemenea, să nu împlinești dorințele copilului în locul lui”, declară Aleth Naquet

La sfârșitul celor două zile, participanții vor putea să conştientizeze şi să transforme mesajele anti-relaţionale în mesaje relaţionale, să se poziţioneze corect faţă de copii, să propună relaţii de confruntare, înlocuind astfel conflictele, să construiască o relaţie bazata pe autoritate, să propună copiilor care îi înconjoară o comunicare vie şi armonioasă.

 

Atelierul va aborda următoarele teme: 

Echilibrarea funcţiilor parentale – mamă – mămică, tată – tătic;

Transformarea mesajelor toxice, anti-relaţionale în cadrul comunicării adult-copil;

Reguli de igienă relaţională;

Cele patru nivele de comunicare;

Deprinderea modului în care sa asculţi un copil şi un adolescent;

Bolile copiilor, comportamentele atipice şi limbajele corpului;

Diferenţierea dintre nevoile şi dorinţele copiilor;

A şti să ceri, să dai, să primeşti şi să refuzi în mod relaţional.

Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării elaborată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé. Ea este utilizată de peste 30 de ani ca instrument practic de comunicare și relaționare interpersonală.  Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, nu este terapie, însă poate avea efect terapeutic.

Obiectivul Metodei ESPERE® este acela de a sprijini „dezvoltarea unui alt mod de a relaționa cu oamenii, cu viața, în armonie cu aspirațiile noastre cele mai profunde: bunăstarea, pacea, avântul, conviețuirea și dragostea.” (Jacques Salomé).

 

CE? Atelierul de Comunicare prin Metoda ESPERE® Relaţia adult – copil: de la haos la armonie.

CÂND? 27 și 28 octombrie, orele 09.00 – 18.00

UNDE? Usinex Business Center, Sala Agat, Bd. Iancu de Hunedoara 8, București

CÂT? 190 de euro

Pentru mai multe detalii și înscrieri:

Site: www.amaneser.ro
E-mail: [email protected]
Tel: 021/327.54.45/0723.396.368

 

Aici poţi câştiga o invitaţie la Atelierul de Comunicare prin Metoda ESPERE® – Relaţia adult – copil: de la haos la armonie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa