Cum să ai o nuntă ca în poveşti (P)

Raluca Dumitrică
Aranjament masă | Totul despre mame
Detaliile sunt foarte importante la o nuntă

4. Atenţie la detalii!

Aranjament masă | Totul despre mame
Detaliile sunt foarte importante la o nuntă

Dacă sala în care urmează să aibă loc petrecerea de nuntă este atât de frumoasă, încât sunteţi gata să semnaţi pe loc contractul cu restaurantul, aşteptaţi puţin! O serie de detalii ar trebui luate în calcul înainte de a vă iscăli de bună voie şi nesiliţi de nimeni pe actele puse la dispoziţie de gazdele evenimentului.

Întrebaţi dacă vi se permite să faceţi un drum până la bucătărie, să vedeţi dacă este echipată corespunzător, dacă poate face faţă cu brio pregătirii mâncării pentru numărul vostru de musafiri şi dacă întruneşte condiţiile de igienă obligatorii pentru orice restaurant. În cazul în care restaurantul oferă o degustare, verificaţi vesela şi tacâmurile şi întrebaţi dacă acestea vor fi şi cele folosite în ziua cea mare.

Uitaţi-vă la pardoseală şi la corpurile de iluminat, analizaţi integritatea şi curăţenia feţelor de masă şi a huselor pentru scaune (dacă ele există şi vi le doriţi), întrebaţi înainte câte persoane vor asigura servirea preparatelor culinare şi a băuturii. Ştim cu toţii că la fiecare eveniment de acest fel se va găsi măcar un cârcotaş care să vă bombăne în mijlocul petrecerii şi, din simpatie şi afecţiune pentru cei pe care i-aţi invitat să vă fie alături în ziua fericită, aţi putea preîntâmpina astfel de situaţii neplăcute.

La capitolul igienă corectă şi spaţiu trebuie să se înscrie şi toaletele restaurantului. Va fi extrem de ciudat să existe una, maxim două cabine pentru doamne, respectiv domni, în condiţiile în care nunta este, în general, un eveniment de amploare, cu mulţi invitaţi.

Aţi găsit restaurantul ideal? Faceţi rezervarea!

Se ştie că un restaurant bun, care întruneşte toate cerinţele pentru organizarea unui eveniment memorabil, este extrem de căutat, iar rezervările se fac cu foarte mult timp înainte. De aceea, nu aşteptaţi prea mult până să luaţi decizia finală, atunci când găsiţi localul perfect.

Dacă nu v-aţi putut hotărî la timp sau, deşi formaţi deja un cuplu, cererea în căsătorie a venit pe nepusă masă şi totul e ocupat, nu fiţi trişti! Gândiţi-vă la o perioadă mai puţin solicitată ca cea din vară sau de la începutul toamnei şi uitaţi de superstiţii, luând în calcul luna mai pentru organizarea nunţii.

Nu ocoliţi nici duminicile, care pot beneficia de un discount din partea restaurantului. Totodată, orientaţi-vă spre hoteluri, deoarece acestea dispun de un anumit număr de săli disponibile, de diferite dimensiuni, în care se pot organiza mai multe evenimente private în acelaşi timp, fără ca oaspeţii să se deranjeze unii pe alţii sau să interfereze în vreun fel.

Oricum ar fi, vă ţin pumnii să aveţi o petrecere frumoasă, fix aşa cum v-aţi imaginat că trebuie să fie! Casă de piatră!

Marturie nunta
Dacă aţi găsit restaurantul ideal, faceţi rezervarea!

Şi, pentru că jobul de wedding-planner m-a făcut să intru în culisele petrecerii derulate la Hotel InterContinental, vă recomand să puneţi acest nume în fruntea listei cu restaurante pentru nuntă. Cei de acolo vor crea o petrecere pe măsura dorinţelor voastre. Cu facilităţi de ultimă oră şi cele mai bune servicii personalizate, cea mai frumoasa zi din viaţa voastră poate fi magică. Coordonatorul evenimentului vă va ajuta sa planificaţi cele mai mici detalii pentru ca nunta să fie exact cum v-aţi închipuit. Experienţa şi pasiunea pentru evenimente perfecte ale echipei de la InterContinental vor fi ingredientul secret pentru o zi unică! 

Te-ar mai putea interesa