Cum să ai o nuntă ca în poveşti (P)

Raluca Dumitrică
Aranjament masă | Totul despre mame
Detaliile sunt foarte importante la o nuntă

Ponturi pentru ca petrecerea din ziua cea mare să fie de neuitat

Sala Ronda | Totul despre mame
Sala Ronda a Hotelului InterContinental

Acum fix 10 ani, păşeam cu emoţie în sala Rondă a Hotelului InterContinental, la prima mea nuntă. De-abia terminasem facultatea şi eram plină de speranţe, viaţa era frumoasă şi viitorul se anunţa strălucitor. Eram îmbrăcată şi coafată frumos, venisem cu temele făcute pentru petrecerea ce urma să aibă loc, iar decorul fabulos al sălii, care era aşa cum mi-l imaginasem, prevestea o nuntă de vis. Ceea ce s-a şi întâmplat. Mâncarea a fost fină, muzica a strâns lumea buluc pe ringul de dans proaspăt şlefuit, iar sentimentul de regret că petrecerea a ţinut prea puţin m-a urmărit câteva zile bune după încheierea evenimentului. Aveam să retrăiesc senzaţia euforică la nunţile următoare, când intram perfect în atmosfera nupţială, iar bucuria de a fi înconjurată de oameni fericiţi era de nedescris.

O nuntă aşa cum aţi visat? Da, se poate!

În cazul în care vreţi să-mi trageţi un perdaf, vă asigur că nu trebuie să vă îngrijoraţi. Viaţa mea amoroasă n-a fost atât de complexă ca a lui Liz Taylor, ci, pentru o scurtă şi plăcută perioadă de timp, am fost wedding-planner. O meserie extrem de captivantă, care m-a ajutat să fiu mult mai organizată, m-a făcut să învăţ ce înseamnă punctualitatea şi atenţia la detalii şi care mi-a scos la iveală pasiunea pentru frumos (nu vă mai spun câte rochii de covorul roşu am văzut atunci!). Pentru că ştiu cât de important şi de dificil este să organizezi o nuntă, vă împărtăşesc patru ponturi care sper că vă vor fi de folos şi care vă pot pune visul în practică!

1. Primul pas: alegerea restaurantului

După momentul romantic în care aţi decis că v-aţi găsit jumătatea, iar jumătatea v-a găsit pe voi, etapa următoare este cea în care celebraţi decizia de a fi împreună tot restul vieţii. Chiar dacă alegerea rochiei de mireasă poate fi principala preocupare a părţii feminine a cuplului, primul pas în organizarea unei nunţi trebuie să fie pentru ambii miri alegerea restaurantului.

2. Spaţiul şi facilităţile legate de confort, criterii de luat în calcul

Faceţi în primul rând o listă cu cei pe care vreţi să îi invitaţi la nuntă şi doar apoi plecaţi în căutarea locului perfect pentru sărbătorit. Acesta trebuie să fie spaţios, ca nimeni să nu stea înghesuit la masă şi să se poată zbânţui după bunul plac, fără să se calce pe picioare cu restul musafirilor.

Nu alegeţi o sală despărţită vizual de zona mirilor prin coloane sau o sală în formă de L, decât dacă ştiţi sigur că în partea care nu are acces la protagoniştii serii puteţi amplasa un grup omogen, ce nu se supăra că nu are privelieşte directă spre punctul maxim de interes al nunţii. Nu organizaţi o nuntă vara doar pe terasă, fără a avea ca back-up o sală sau un sistem de copertine care se instalează instant în cazul unei ploi neaşteptate. Pentru o nuntă vara, alegeţi obligatoriu un restaurant cu sistem performant de climatizare, pentru că nimic nu e mai neplăcut decât o sală plină de oameni asudaţi, care se uită din cinci în cinci minute la ceas, aşteptând să plece acasă.

3. Beneficiile algerii unui restaurant aflat în incinta unui hotel

Dacă aveţi invitaţi numeroşi din provincie şi cazarea lor este o probemă de sine stătătoare, îndreptaţi-vă atenţia spre un restaurant aflat în incinta unui hotel, care vă va face o ofertă generală avantajoasă. Şi mirii pot să se bucure de un apartament nupţial, în care se vor retrage la finalul petrecerii. Un alt avantaj al hotelului este faptul că oferă aranjamente pentru mese şi scaune, meniuri şi cartonaşe pentru nume, fără un cost suplimentar, astfel încât puteţi canaliza această parte a bugetului spre alte lucruri atât de necesare unui eveniment de o asemenea amploare. Două alte mari beneficii sunt date de eliminarea numărului minim de invitaţi, aspect care le dă mari bătăi de cap mirilor, şi a obligativităţii bacşişului de 10% pentru ospătari, aspecte care se regăsesc în oferta unor restaurante clasice.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa