Cum ne distrăm în weekendul 25-26 mai?

TOTUL DESPRE MAME

Dacă citești acest text, înseamnă că ești în căutare de idei de distracții de weekend pentru cei mici.

Vestea bună este că există variante pentru orice vârstă și că avem de unde alege, ba chiar putem bifa într-o zi chiar două sau trei evenimente pentru copii, cu condiția să ne organizăm bine timpul.

Iată mai jos ce îți propunem pentru weekendul 25-26 mai:

 

Sâmbătă, 25 mai

De la ora 10.00

Atelier de joacă cu hârtia

Lumea lui Momo te invită să te joci cu hârtie colorată din care vor ieși păsări de agățat prin toată casa. Câte păsărele sunt în cuibul casei mele? Dragi copii, le auziți ciripind în fiecare dimineața, așa-i? Lângă fereastră, prin copacii din fața casei sau a blocului, prin parcuri și alei umbroase. Zgomotoase, certărețe, ele ne aduc multă bucurie, fără ele natura parcă nu ar avea viață pe deplin, ne promite Viorica Pintilie, artista care ține cursul.

Atelierul este recomandat copiilor între 2 și 5 ani, durează o oră și are doar 8 locuri disponibile, iar prețul este 50 de lei. Înscrierile se fac aici: [email protected].

 

De la ora 11.00

Sâmbăta de basm – spectacol-petrecere

Teatrul Zurli ne invită la la Muzeul Satului, unde Mirela Retegan și Maya Sorian, mamă și fiică, vor imagina jocurile din cartea „Mami, tati, joacă-te cu mine!”

Actorii Teatrului Zurli vor încinge o petrecere pe cinste, unde copiii devin parte din joc şi ajută la crearea atmosferei de bucurie şi veselie.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii.

 

 

De la ora 15.00

Atelier de bune maniere

Cu ajutorul exercițiilor specifice artei teatrale, actrița Marcela Andrei, cu o îndelungată experiență de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creangă, îi va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor și convențiilor sociale.

Cursul de bune maniere are loc în fiecare sâmbătă după-amiază, timp de 7 ședințe, de la ora 15, începând cu 25 mai 2013.

Cum salut, cum mă prezint și cum îi prezint pe alții, cât și despre ce vorbesc cu o persoana pe care abia am cunoscut-o? Cum îmi primesc musafirii și cum mă comport cu invitații părinților? Ce cadouri este potrivit să fac? Cum este politicos să folosesc telefonul?

Atelierul se desfășoară la Scoala de Arte și Maniere, este organizat de Fundația Calea Victoriei, costă 330 Ron în total (7 ședințe), iar înscrierile la atelierele se fac prin email: [email protected]. Cursul se adresează copiilor de 7-12 ani.

 

Duminică, 26 mai

De la ora 10.30 și de la ora 12

Drumuri de nisip, spectacol non-verbal însoțit de muzică live

Compania de teatru Hopa-Trop ne așteaptă la Muzeul Țăranului Român la minunatul lor spectacol nonverbal, numit Drumuri de nisip, care va încânta toată familia. Spectacolele create de compania Hopa-Tropa sunt însoțite de muzica live a celor doi muzicieni Florin Iordan și Daniel Pop, ambii membri în formația de muzică veche românească Trei parale. Nu vă așteptați la povești cu personaje bune și personaje rele, ci pregătiți-vă să ascultați, să vedeți, să observați și să simțiți! Drumuri de nisip este o desfătare pentru simțuri și o încântare pentru micuți!

Drumuri de nisip se adresează copiilor de 2-4 ani. Un bilet costă 20 de lei, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Mai multe detalii aflați de pe blogul companiei Hopa-Trop.

 

 

De la ora 11.00

Muzicanții din Bremen, spectacol muzical

Acest vesel și foarte special spectacol muzical are un rol educativ prin indicii legate de grija față de animale și nevoile acestora. Micuțele animale nu știu ce să facă departe de stăpân și visează la un cămin plin de dragoste și prietenie. Prin cântece jucăușe copiii sunt tentați să interpreteze la rândul lor rolul de cățel, pisică, cocoș și măgăruș, ajungând astfel să cunoască nevoile animalelor: grijă, prietenie, iubire.

Spre deosebire de orice alt spectacol pentru copii, acesta este făcut într-un stil cu totul special, decorul, asemeni unui mare acordeon, care poate fi luat în spate de către măgăruș, este plin de ascunzișuri și elemente suprinzătoare. Combinând mai multe tehnici din cărțile pentru copii (pop-up, colaj), el este făcut să uimească pe parcursul întregului spectacol. Piesa este creată pentru a îmbujora obrăjorii celor mici de emoție și dorință, pentru a le da încredere în puterea imaginației și a-i face să fie responsabili cu prietenii cu lăbuțe și botic.

Pentru orice părinte care s-a săturat de râsul artificial, desenele animate pline de violență, jocurile stridente și jucăriile din plastic, acest spectacol este un prim pas spre recăpătarea bucuriei și sensibilității.

Muzicanții din Bremen este recomandat copiilor peste 3 ani. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro sau de la casieria Lumea lui MOMO. Detalii la: [email protected]

Intrare: 25 lei/persoana. Spectacolul are loc la Teatrul Mignon, Str. Hristo Botev nr.1 , sector 1, București.  

 

Muzica și Jocul, spectacol-atelier

Zâna muzicii, Flautul fermecat, Balaurul cel rău și Prințesa Aurora sunt doar câteva dintre personajele acestui spectacol-atelier cu teatru de păpuși de la MiniArtShow. „În partea a doua vom personaliza un instrument inedit pe care îl vom face chiar din obiecte pe care le găsim în casă. Pictura pe sticlă va fi metoda prin care vom personaliza instrumentele de percuție, pe care toți copiii le vor lua ca amintire acasă”, ne povestește Ioana Ghinghină, actriță și mama atelierelor MiniArtShow.

Atelierul durează o oră, la restaurant Satya, costă 50 Ron, și înscrierile se pot face aici: [email protected].

 

Peter Pan și Tinker Bell, spectacol-atelier

Spectacolul prezintă conflictul dintre maleficul Căpitan Hook și rivalul său Peter Pan. Ca de obicei, Căpitanul Hook dorește să pună stăpânire pe lumea poveștilor și face numai răutăți. Personajele și copiii îl învață pe Căpitanul Hook cât este de importantă prietenia și, în final, îl atrag de partea lor provocându-l la celebrul dans al prieteniei. După spectacol, fiecare copil, ajutat de Tinker Bell și Peter Pan va face un borcănel sclipitor, plin cu praf magic.
Spectacolul-atelier este recomandat copiilor între 2 și 5 ani, durează 45 minute și se desfășoară la Hobby Cafe. Înscrieri aici: [email protected] 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa