Cum ne distrăm în weekend?

Delia Grigoroiu
Pictura prin tehnica Blockprint la Elefănțelul curios
Atelier pentru copii Elefantelul Curios Totul despre mame
Pictura prin tehnica Blockprint la Elefănțelul curios

Distracții în familie pentru weekendul  29 august-1 septembrie 

Dacă nu vă speriați la gândul că în două zile vine toamna, dacă nu credeți că viața se termină odată cu vara, dacă aveți chef de ateliere, expoziții și alte distracții, iată mai jos niște superidei pentru weekendul 29 august – 1 septembrie.

Toate atent alese și culese precum roadele de toamnă, marca Totul despre mame! 

 

 

 

Sâmbătă de la ora 10.00: ora de magie, teatru şi poezie 

La Crayon Club, actrița Nicoleta Rusu din trupa de teatru Tăpușele creează o fantezie în versuri în care copiii deveniţi învăţăcei la şcoala de magie a profesorului Dumbledore descoperă câte ceva din tainele chimiei. Atelier-spectacol recomandat copiilor cu vârste între 5-12 ani. Sunt 15 locuri disponibile. Cost bilet: 50 lei de copil. Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.

 

 

Sâmbătă de la ora 10.30: Atelierele Nuca Mică la Elefănțelul curios

Loc de joacă și afterschool, Elefănțelul curios debutează cu atelierele creative pentru copiii cu vârste de peste 2 ani susținute de echipa de la Nuca Mică.
Atelierele sunt create special pentru copii, au deja o istorie și se vor desfășura astfel:
– de la ora 10.30: atelier de modelaj în lut/ construit oale de lut în tehnica neolitică, adică, fără roata olarului;
– de la ora 11.45: atelier de personalizat tricouri în tehnica Blockprint, tehnică de imprimat textile prin intermediul unor piese de lemn xilogravate cu motive indiene.

Înscrieri la [email protected].

Cost ateliere: 2 ateliere/copil/50 lei
1 atelier/copil/30 lei

 

 

Palatele brancovenesti Totul despre mameSâmbăta și duminică, între 15.00 și 18.00: Școala de joacă – Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” 

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti”, a propus deja copiilor o vară de joacă, cu baloane modelabile, ceramică pictată, oregami, face-painting, pictură, animaţie cu marionete. Iar ultimele ateliere de țesut, linogravură și olărit se vor desfășura sâmbătă și duminică.
Cei de la Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” își doresc ca prin intermediul activităţilor propuse să instalăm o atmosferă relaxantă, experimentalistă, de interactivitate, copiii având o libertate mai mare în a-şi pune în valoare creativitatea şi spiritul ludic, transformând timpul petrecut la Palatul Mogoşoaia într-o experienţă plăcută şi atractivă.
Intrarea este liberă.

 

 

Ateliere Muzeul Antipa Totul despre mameSâmbăta și duminică între 12.00 și 13.30: Explorarea naturii prin fotografie la Muzeul Antipa

Adolescenții (12-18 ani) sunt așteptați la ultimele module din cadrul Școlii de vară de la Muzeul Antipa să se familiarizeze cu diverse tehnici și instrumente fotografice. Modulul se adresează elevilor din clasele VI-XII, amatori de fotografie, ce doresc să aprofundeze această latură creativă a artelor vizuale. Acesta are la bază studiul biodiversității văzută prin ochiul fotografului.
Cerințe: un aparat digital minim 8 mpx (compact, ideal dsrl) cu funcţie manuală și un minim de cunoştinţe în utilizarea calculatorului.
Modulul se desfășoară între 26 august și 6 septembrie și face parte din programul interactiv și interdisciplinar Școala de Vară, ediția 2013. Fără taxă.

 

Garduletul din creioane Totul despre mame

Sâmbătă și duminică, de la ora 11: Gărduleț din creioane 

Haideți să facem împreună un gărduleţ din creioane, vesel şi colorat! Nely şi Ioana, coordonatoarele atelierului de creație „Gărduleţul din creioane” ne așteaptă week-endul acesta, începând cu ora 11, la Iris Titan Shopping Center (http://www.iristitan.ro/) cu o mulțime de surprize pentru cei mici!

Ne vedem acolo!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa