Pe 21 mai mergem la Noaptea Muzeelor 2016!

TOTUL DESPRE MAME

Rețeaua Națională a Muzeelor din România vă invită la conferința de presă, prilejuită de cea de-a XII-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor, care are loc anul acesta sâmbătă, 21 mai.

Evenimentul va avea loc în data de 18 mai, orele 11.00, la Institutul Francez din București, (Holul Central) în prezența organizatorilor, partenerilor și a reprezentanților muzeelor bucureștene participante.

Va fi prezentată o sinteză a evenimentului național, vor fi menționate cele mai creative programe ale muzeelor din țară, vor fi anunțați câștigătorii competiției pentru cele mai bune ghidaje audio-video făcute în cadrul proiectului Noaptea Muzeelor 2016 pe mobil, proiect co-finanțat de către AFCN, vor fi prezentate în premieră băuturi infuzate la rece, special create pentru eveniment de către partenerii Wheelys Caffe România și Boiler.

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 12-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

În România evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Peste 170 de entități culturale (muzee și spații culturale altenative) pregătesc pentru această noapte specială un adevărat regal cultural.

Ediția din acest an, aduce publicului din România, circuite muzeale organizate în mai multe orașe (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare), integrează ca demers expozițional de eveniment unitar o multitudine de spații culturale alternative (galerii de artă, bibiloteci, spații non-formale și creative) și generează o serie de evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și interactivă, derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & quest-uri.

Anul acesta, sfidăm geografia și distanțele, oferind o călătorie virtuală senzorială către visuri, comori, povești și minuni, răspândite peste tot în țară, grație unui inspirat parteneriat cu Izi.travel.

Astfel, #noapteamuzeelor2016 promite o serie de premiere:

  • aplicație gratuită pe telefoanele mobile prin platforma de storytelling izi.TRAVEL pe care sunt disponibile tururi ghidate audio-video pentru muzeele care au ales să le realizeze.

  • 21 de muzee din București și 43 din țară vor avea audio/video ghidaje disponibile în aplicația izi.TRAVEL.

  • 4 circuite muzeale în orașele candidate la titlul de Capitala Culturală Europeană 2021, București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, realizate în parteneriat cu organizațiile care gestionează candidatura orașelor.

  • ceai și cafea infuzate la rece, special create de către Wheelys Caffe România și Boiler pentru Noaptea Muzeelor, disponibile în punctele din apropierea Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeului Național de Artă al României, Muzeului Național de Istorie a României.

  • kit de vizitare pentru #noapteamuzeelor2016, disponibil în București.

  • tricouri și traiste cu identitatea evenimentului disponibile în București.

  • afterparty. Pentru prima data în cei 12 ani de Noaptea Muzeelor, organizăm un afterparty împreună cu partenerii noștri ”La firul ierbii” – Grup de inițiativă în spațiul lor din cadrul Industriei Bumbacului, Splaiul Independenței, nr. 160, intrarea din strada Abatorului, începând cu ora 23.30.

  • cafelenele și restaurante care-și prelungesc orarul pentru Noaptea Muzeelor și oferă vizitatorilor nocturni preparate speciale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa