Ce facem în week-endul 19-20 octombrie?

Delia Grigoroiu
Ursul pacalit de vulpe agenda copii Totul despre mame

  Distracție de familie pentru week-end

  Agenda de sfârșit de săptămâna arată așa: piese de teatru, pentru mici și măricei, ateliere pentru părinți și copii, ateliere spectacol, toate cu surprize şi voie bună. Iată și selecția noastră mai jos:

  Sâmbătă, de la ora 11.00 și duminică, de la 10.30

  „Ursul păcălit de vulpe”, teatrul Zurli

  Spectacolul jucat de Teatrul Zurli este o adaptare originală a poveştii originale, jucată cu multă veselie şi umor. Copiii devin complici ai personajelor de pe scenă, cântă, dansează, completează replici. Povestea are de fiecare dată unul sau mai multe învățăminte, pe care copiii le reţin şi chiar le aplică. Distracţia nu lipseşte şi este susţinută de muzică tare îndrăgită de copii.

  Vulpea e şireată, ursul crede cam tot ce îi spune cumătra. Până aici ştim cu toţii povestea cu ursul păcălit de vicleana vulpe, nu? Dar cum a ajuns vulpea să fure peştii moşneagului şi de ce s-a supărat baba pe moş, nu ne este foarte clar. Stați liniştiți, vom afla toate aceste lucruri la spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”.

  La spectacolele Zurli, copiii sunt cei care îşi aduc părinţii la teatru, cei mici dansează înainte de reprezentaţie şi cei mari îi aplaudă din tot sufletul. La final toată lumea primeşte bomboane!

  Text şi viziune originală – Mirela Retegan.

  Prețul unui bilet este de 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți. Informațiii și rezervări la numărul de telefon 0728. 295. 872 sau adresa de e-mail [email protected].

  Când? Sâmbătă, 19 octombrie 2013, ora 11.00 la PUZZLE CAFÉ ( Calea Victoriei, nr. 155, bloc D1, Tronson 6, parter )
  Duminică, 20 octombrie 2013, de la 10.30 şi de la 12.00 la Clubul Ţăranului Român (Intrarea Monetăriei, Şos. Kiseleff, nr. 3)

  De dragul artei Totul despre mameSâmbătă și duminică, de la ora 10.00

  Minunatul teatru-geamantan al baronului de Löwendal

  Asociația De dragul artei invită familiile cu copii între 4 și 8 ani, la un spectacol fascinant de teatru muzeal în superba Casă Löwendal din Piața Gheorghe Cantacuzino, nr. 1, zonă Parc Ioanid: „Minunatul teatru-geamantan al baronului de Löwendal”. Copiii, împreună cu părinții și cu baronul, întruchipat de actorul Ovidiu Ușvat, vor scotoci în geamantanul scenografului pentru a descoperi obiecte de călător aducătoare de povești, păpuși și chiar un întreg teatru în miniatură. Ajutați de părinți, cei mici vor realiza arborele genealogic al familiei lor, vor dansa pe muzică de balet, vor afla secrete din lumea teatrului și vor pune ei înșiși în scenă piesa „Petrică și lupul”, cu ajutorul unor păpuși.
  Programul durează aproximativ o oră și se desfăşoară după următorul orar:
  Sâmbătă, 12 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 6-8 ani;
  Duminică, 13 octombrie 2013, 10:00, pentru familii cu copii de 4-6 ani.
  Înscrieri la e-mail: [email protected]
  Taxa de participare: 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil), 80 lei/familie formată din trei membri, etc.

  Foto: www.roxanadanisusca.ro

  Sâmbătă, de la ora 11.00

  Scufița roșie – spectacol MiniArtShow

  Cei mai micuți, cu vârste până la 5 ani, sunt așteptați să o întâlnească pe Scufița Roșie și îi vor cunoaște pe Lup și  pe Bunică într-o nouă adaptare a poveștii cu același nume. Noua premieră din cadrul MiniArtShow este un spectacol interactiv, foarte îndrăgit de copii. Piesa durează 45 minute iar înscrierile se fac la email: [email protected].

  Preț: 50 lei (adulții nu plătesc)

  Unde: GEO Bar, str. Spătarului nr. 4 

  Tapusele Totul despre mameVrei să fii prietenul meu?, spectacol Tăpușele

  Cât de greu sau uşor e să-ţi găseşti un prieten? Micuţul şoricel e gata să vă povestească cum şi-a găsit el prietenul şi prin ce peripeţii a trecut. Iar după spectacol, vei face şi tu un şoricel din fetru, care cu siguranţă va fi prietenul tău.

  Durata: o oră
  Preț: 50 lei
  Adresa: Intrarea Mieilor 17-21, sector 2, Bucureşti.
  Înscrieri la email: [email protected], [email protected]

  Duminică, de la ora 11.00

  Povești din jurul lumii: 3 povești ilustrate cu ajutorul teatrului de umbre și păpuși
  Iată un spectacol de teatru de umbre combinat cu teatru de păpuși și marionete. Vom urmări 3 povești diferite din jurul lumii, fiecare ilustrată altfel pentru ca monotonia să  nu-i cuprindă pe micii spectatori.  

  Piesa durează aproape o oră, iar înscrierile se fac la email: [email protected].
  Preț: 50 lei (adulții nu plătesc)
  Locație: GEO Bar, str. Spătarului nr. 4

  Duminică, de la ora 12.00

  Atelier Clubul Micului Antreprenor, Asociația Lume Bună si Elefănțelul curios

  Atelierul de educație antreprenorială îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani la Clubul Micului Antreprenor. Vom face jocuri de logica și creativitate pentru copiii cu spirit antreprenorial care vor să se joace de-a oameni mari la Mall Vitan, la etajul 2, lângă Michelangelo. Ce își propune Larisa Popescu, creatoarea Clubului Micului Antreprenor este să „facem jocuri de logică și creativitate, dar accentul e pus pe primii pași în a crea prima revistă, apoi vom face cărți de vizită și vom lucra la articole în funcție de pasiunile pe care le are fiecare copil”.

  Costul atelierului este 30 ron, iar înscrierile se fac la adresa de e-mail: [email protected].

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa