
5 ateliere de vară pentru toate gusturile
Soare, distracție, plajă, aventură, vacanță! Vara e excelentă, e clar. Noi îți propunem să profiți la maximum de acest superanotimp și să alegi împreună cu copilul tău un atelier de vacanță unde cel mic va avea ocazia să învețe tot felul de lucruri interesante, să lege prietenii și să-și descopere noi pasiuni. Avem mai jos idei pentru copii cu vârste între 3 și 15 ani.
Nu ne mai rămâne decât să vă urăm distracție plăcută!
1. Designer de vacanță
La Lumea lui Momo au loc ateliere săptămânale de creativitate, pictură, modelaj, colaj, creație vestimentară, decorațiuni interioare pentru copii de la 4 la 8 ani. Grăbiți-vă, căci ultima săptămână de școală de vară marca Lumea lui Momo se desfășoară în perioada 15-21 iulie, cu un program zilnic de la 9.30 la 12.00. Atelierele sunt coordonate de Andreea Ștefan și Valentina Popescu.
Ce se întâmplă mai exact? Copiii ies zilnic în parcul de peste drum, în Cișmigiu, preț de o oră jumătate pe zi, se joacă, apoi, la sediul lumii lui Momo pictează pe ceramică, proiectează case și mobilier, pictează pe pietre sau modelează în lut.
Costul atelierului săptămânal este 300 lei cu 10% reducere pentru frați.
2. Vine vacanța cu trenul Antipa!
Da, citești bine, există un tren de vacanță cu oprire pe peron Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a lansat pe 1 iulie programul educațional de vară care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani și care se va desfășura până pe 1 septembrie. Programele educaționale sunt personalizate pe categorii de vârstă, precum: Școala de Vară (activităţi de zoologie teoretică şi aplicată combinată cu tehnici de muzeologie), Corabia Vacanței (program interdisciplinar de zoologie și arte plastice pentru descoperirea morfologiei animalelor), Atelierele de Imaginație Holy Molly (ateliere de creație pentru preșcolari și școlarii mici), Micii Sanitari (ateliere de anatomie umană, igienă și prim-ajutor), Academia Copiilor (module interactive de comunicare, negociere, managementul timpului și al schimbării). Orarul este între orele 10-18, cu pauza între 13.30 și 16.00.
3. Călătorie pe raftul cu cărți, la Cărturești
Școala de vară organizată de Asociația De dragul artei va susține toată luna iulie, în mansarda Librăriei Cărturești-Verona, un program de vară de lectură creativă pentru copiii cu vârste între 2-6 ani. Programele vor îmbina jocul cu lectura, momentele de muzică cu cele de culoare, trecând fiecare poveste printre degete și rime, prin imaginație și amintire. Călătoriile se vor încheia de fiecare dată cu un atelier de creație, în care copiii vor aborda diverse tehnici artistice trecând povestea prin filtrul propriu și ducând-o totodată mai departe.
Programările sunt absolut necesare și se fac în săptămâna precedentă programelor la e-mailul: oana@dedragulartei.ro. Taxele de participare la program sunt următoarele: 50 lei/familie formată din doi membri, 60 lei/familie formată din trei membri, 70 lei/ familie formată din patru membri etc. Pentru familiile care doresc să participe la trei programe din cadrul școlii de vară, a treia participare beneficiază de o reducere de 50%.
4. Vacanță la Muzeul Țăranului Român
În perioada 1 iulie – 1 august, copiii între 3-8 ani sunt așteptați la Atelierul de creativitate la Muzeului Național al Țăranului Român, unde timpul înseamnă altceva decât computer și televizor. Există cursuri de fotografie, povești bricolate, cursuri de croit, țesut la război, pictură, hârtie manuală și altele. Atelierele încep de la ora 10.30.
Înscrierile se fac la numărul de telefon 021.317.96.59.
Preț bilet: 20 de lei pe atelier.
5. Școala de vară pentru copii la Fundația Calea Victoriei
Fundatia Calea Victoriei le face zilnic copiilor, după ora 18.30, program de vară. Școlile de vară sunt concepute drept cursuri cu program intensiv și le oferă copiilor posibilitatea să-și petreacă timpul liber într-un mod creativ și să-și dezvolte abilitatea de exprimare și de socializare. Atelierele se derulează seara iar fiecare ședință durează o oră și jumătate. Înscrierile se fac la adresa de email: contact@caleavictorie.ro.
Programul școlilor de vară e astfel creat:
Între 15 – 19 iulie: Școala de vară de Arta Actorului pentru copii (7-12 ani), cu Smaranda Caragea. Copiii vor învăța jocuri noi, își vor exersa memoria și dicția și își vor face prieteni noi. La sfârșit copiii vor pune în scenă un spectacol de teatru.
Între 22 – 26 iulie se desfășoară două școli de vară:
Joaca de-a pictorul (6-12 ani), cu Maria Balan și Bune maniere și politețe prin Teatru (7-12 ani), cu actrița Marcela Andrei.
Între 29 iulie și 3 august, la Școala de vară de dans contemporan pentru copii (7-12 ani), Catrinel Catană îi invită pe cei mici să-și folosească energia și creativitatea într-o manieră artistică.
O vacanță de vară minunată!