Ce bloguri citim dimineaţa, la cafea?

TOTUL DESPRE MAME

„Dacă mă întrebaţi care e ultima carte citită, n-aş prea şti ce să răspund. Dar, hai, întrebaţi-mă câte blog-uri citesc zilnic şi cât timp petrec în casele virtuale ale altora, şi sigur vă fac o lista lungă”. Asta le spuneam acum ceva timp colegelor mele din redacţia Totul despre mame, amuzându-ne de câtă nevoie avem noi, mamele, să citim despre păţaniile altor copii sau despre frustrările părinţilor din jurul nostru. În final, ne-am întins la o discuţie lungă în urma căreia a ieşit un top al blogurilor citite de noi, un top foarte subiectiv şi bazat pe criterii absolut personale. Ne-a luat săptămâni bune până să ne decidem care va fi lista finală, am tras la sorţi, am stat într-un picior şi am cumpănit bine. Vă avertizăm că acest material poate conţine urme de nepotism voit intenţionat şi laudă de sine.

Bloguri de părinţi informaţi şi creativi

Joc şi emoţii: Blogul Otiliei Mantelers este ca o gură de aer proaspăt în lumea virtuală pentru că are un ton extrem de optimist şi, după ce îl răsfoieşti, rămâi cu senzaţia că nu numai tu ai lupte zilnice de dus cu copilul tău şi că există soluţii pentru orice problemă. Partea şi mai interesantă şi care te face să îl bagi în Google Reader din prima este că Otilia este mama a trei copii năzdrăvani. Nu unul, nu doi, ci trei! De la Otilia am auzit pentru prima oară de playful parenting şi ea ne-a inspirat să folosim jocul atunci când alt tip de comunicare s-a dovedit ineficient (adică de circa 20 de ori pe zi).  Şi încă ceva: zâmbetul Otiliei din poze te cam pune pe gânduri. Oare ea cum rezistă cu trei copii? Trebuie să îi citiţi blogul ca să aflaţi secretul.

Idei pentru mămici şi copii: Mărturisesc că sunt un pic invidioasă atunci când intru pe blogul Laurei Frunza, mama Elizei, pentru că ştiu că voi găsi de fiecare dată câte un post util, educativ şi informativ despre cum să te joci cu copilul tău şi despre cum să îl implici în treburile casei. De fiecare dată mă întreb de unde îi vin atâtea idei minunate şi inspirate şi când are timp să le pună în practică. Vestea bună este că Laura împarte de ani de zile şi cu noi ideile frumoase de jocuri sau reţetele gustoase de prăjituri pentru copii: ea se numără printre primii părinţi care şi-au făcut blog.

Alex creşte: Ca să poţi citi postările de pe blogul Ralucăi Donciu trebuie să îţi rezervi timp, să te aşezi la birou cu o foaie de hârtie în faţă şi să îţi ascuţi creioanele. Mămica lui Alex că are bunul obicei de a se documenta temeinic atunci când scrie despre un subiect. Vă mărturisesc că atunci când caut ceva recomandări legate de alimentaţie, produse bio, cărţi despre parenting, produse cosmetice sau despre naşterea şi alăptare, intru direct pe blogul ei. Pentru mine, Raluca este o enciclopedie ambulantă virtuală şi o mană cerească pentru blogosfera părintească. Nu pleci niciodată de pe blogul ei fără un sfat bun pe care îţi vine să-l spui imediat mai departe.

Bloguri amuzante
 
Mara: Un blog delicios al unei mame cool şi al băieţelului ei, Max. Până de curând, Mara era doar mama lui Max, în vârstă de şapte ani, puştiul care vorbea la trei ani o româno-germană atât de draguţă încât nu te mai puteai dezlipi de blogul lor. Discuţiile de om mare pe care Max le purta cu oricine erau unul dintre deliciile blogosferei. Anii au trecut, Max a crescut şi a devenit recent fratele mai mare al bebeluşei Vera. Stăm în suspans să citim episoadele următoare şi de-abia aşteptăm să înceapă şi Vera să facă năzbâtii. Iartă-ne, Mara, ştim că de pe margine totul pare mai simplu şi mai amuzant!

Jurnal de prinţesă urbană: Un jurnal delicios al unei prinţese care prin postările ei pline de savoare a avut norocul să-şi găsească jumătatea pe propriul blog, astfel că am asistat la nunta lor în mod virtual, am stat cu sufletul la gură în timpul sarcinii ei grele şi ne-am bucurat când a adus-o pe lume pe Sofia. Acum, Ioana, prinţesa urbană, a deschis un alt capitol al blogului ei şi scrie despre cât de greu şi obositor este să fii mamă, desigur, într-o manieră tragi-comică absolut adorabilă.

Ta-su: („Eu nu pot să scriu despre blogul propriului meu soţ, vă rog completaţi voi aici” ne-a scris Delia, autoarea acestui articol. De teamă să nu scriem ceva ce ar putea-o nemulţumi, vom da un citat şi voi veţi trage propriile voastre concluzii, OK?)
„Când n-aveam copil mă gândeam cu multă scârbă la ideea de a schimba scutece. Nu cu frica, ci cu scârbă. Imi imaginam tot felul de mirosuri şi culori de ma lua ficatul doar gândindu-mă. (…) Odata cu Luca a venit şi primul căcăţel – o chestie subţire, tăricică şi negricioasă-petrol. Ne-am uitat curioşi amândoi în scutec, am inhalat cu frică şi am zâmbit văzând că nu duhneşte. Mirosul era suportabil. În orice caz, odată cu Luca a mai venit ceva – sentimentul că de drag aş putea mânca şi scutecul plin. Îl simţeam făcut din carnea noastră şi era ca o prelungire a mea. (…) Deci la treabă!” Nouă ne place mult de ta-su, pe bune.

Bloguri de pus în farfurii
 
Ama în bucătărie: O mămică iscusită în bucătărie care găteşte de te lingi pe degete. Este Ama din Timişoara, mama Nataliei. Ama găteşte pentru toată lumea, dar ce mi s-a părut foarte interesant e că poţi găsi pe blogul ei reţete pentru copiii mici, mai ales pentru perioada diversificării. Nu intraţi pe blogul Amei dacă aveţi frigiderul gol, riscaţi să leşinaţi.

Chez Mazilique: Iată şi primul blog de nepărinte, dar nu pot să sar peste el pentru că blogul Cristinei Mazilu a fost mult timp biblia mea în bucătărie. Datorită ei am ajuns să mă specializez în brioşe, am ajuns  să fac o tartă de mere delicioasă şi am impresionat musafirii cu nişte fripturi absolut incredibile. Îi mulţumesc lui Mazilique că mi-a lăsat impresia că mă pricep în bucătărie.

Delicioasa: Nu intraţi la deserturi dacă sunteţi la dietă. Sau intraţi, dar uitaţi-vă doar la poze. Ei, fie, faceţi un tort cu levănţică şi zmeură. Doar o dată! Doar unul! Bine, şi o tartă cu smochine. N-o să fie foc. Şi nişte clătite cu afine că doar e plin la piaţă de afine, doar să n-o pierdeţi ocazia. Of, bine, şi nişte îngheţată de ceai verde, că doar are antioxidanţi…

 

Voi ce bloguri citiţi?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa