Cavaleri şi domniţe, poftiţi la bal!

TOTUL DESPRE MAME

  Toamna este vremea balurilor. Balul Bobocilor, Balul Operei, Balul Bucureştiului interbelic… Iar acum şi Balul tărtăcuţelor! De ce să stăm în casă atunci când meteorologii anunţa weekenduri reci şi ploioase, în loc să ne pregătim rochiţele de gală şi costumaşele de cavaleri pentru balul special pregătit pentru noi de către prietenii de la De dragul artei? De această dată ne aşteaptă într-o locaţie nouă, frumoasă şi de încărcată de poveste: Muzeul şi Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei. 

  Vă întrebaţi ce surprize ne vor alunga ploaia de pe gene şi vântul din păr? Ei bine, iată: o parte din obiectele colecţionate de soţii Macovei vor prinde viaţă şi vor povesti despre personaje şi obiceiurile de odinioară din interioarele somptuoase ale casei. La atelier se vor construi personaje de bal sau accesorii absolut necesare participării la acest eveniment: caleşti, felinare şi alte surprize.

  Balul se adresează familiilor cu copii între 2 şi 10 ani, iar în timp ce domniţele şi cavalerii vor dansa şi se vor veseli, părinţii pot admira minunata colecţie de artă adăpostită de clădirea bucureşteană. Vor regăsi aici picturi semnate Theodor Pallady, Nicolae Tonitza sau Lucian Grigorescu, o impresionantă bibliotecă a familiei Macovei, ce conţine peste 11.000 de titluri, colecția de mobilă din care se remarcă dulapul de sacristie adus de la o mănăstire din Franţa sau colecţia de covoare din întreaga lume, printre care se afla şi covoare de rugăciune orientale, desprins parcă din basmele celor O mie şi una de nopţi.

   

  CE? Balul tărtăcuţelor, program de educaţie creativă pentru familii cu copii mici într-o atmosferă de epocă;

  UNDE? Muzeul şi Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, strada 11 Iunie, nr. 36-38, sector 4, Bucureşti;

  CÂND? sâmbătă, 3 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani 

  sâmbătă, 3 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 6-10 ani 

  duminică, 4 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

  duminică, 4 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

  sâmbătă, 10 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani 

  sâmbătă, 10 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 6-10 ani 

  duminică, 11 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

  duminică, 11 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

  sâmbătă, 17 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani 

  sâmbătă, 17 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 6-10 ani 

  duminică, 18 noiembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

  duminică, 18 noiembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

  CÂT? 40 lei/familie formată din doi membri; 50 lei/familie formată din trei membri; 60 lei/familie formată din patru membri etc;

   

  Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la următoarea adresă de email: [email protected].

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa