Cărţile „Vâltoarea minţii” şi „Parentaj sensibil şi inteligent” ale Dr. Daniel J. Siegel, acum în România

Raluca Dumitrică
Lansare carte Editura Herald | Totul despre mame

Lansare carte Editura Herald | Totul despre mame

Editura Herald lansează oficial cele doua volume de referință ale autorului american

Cărțile „Vâltoarea minţii” şi „Parentaj sensibil si inteligent” ale Dr. Daniel J. Siegel vor fi lansate oficial în România miercuri, 17 septembrie, la Librăria Bastilia din București, fiind editate pentru prima dată în limba română la Editura Herald și incluse în colecția PARENTAJ. Evenimentul va începe la ora 19.30 si îi va avea ca invitați pe Otilia Mantelers, trainer de playful parenting, Adriana Titieni, trainer, realizator de emisiuni de parenting, Gaspar Gyorgy, psihoterapeut, Liviu Macoveiciuc, tată blogger și Sanda Watt, redactor șef Editura Herald.
Cele două cărţi ale lui Dr. Daniel J. Siegel sunt dedicate părinţilor, specialiştilor şi tuturor celor interesaţi de propria dezvoltare emoţional-comportamentală. Volumele, care sunt disponibile spre achiziţionare şi la evenimentul de lansare, anunţă în avanpremieră şi conferinţa pe care autorul o va susține la Bucureşti pe 27 septembrie 2014.

Puterea şi rolul transformărilor cerebrale în adolescenţă, analizate în „Vâltoarea minţii”

„Vâltoarea minţii””are ca temă puterea şi rolul transformărilor cerebrale în adolescenţă, unele dintre acestea fiind exaltarea mentală si confuzia. Modificările cerebrale din adolescenţă prezintă atât riscuri, cât şi oportunităţi, iar, potrivit autorului american, modul în care navigăm pe apele adolescenţei, ca tineri aflaţi în această călătorie sau ca adulţi însoţitori, poate îndrepta corabia care este viaţa noastră către locuri periculoase sau către aventuri palpitante.

Cartea este si despre relațiile umane, dar si despre cum relațiile noastre contribuie la arhitectura creierului, asa cum însăși Otilia Mantelers a subliniat.

„Parentaj sensibil și inteligent” ne poate ajuta să creștem copii fericiți

Pe de cealaltă parte, volumul „Parentaj sensibil și inteligent” își propune să ne ajute sa ne înţelegem pe noi înşine, pentru a creşte copii fericiţi, fiind o unealtă extraordinară pentru creşterea şi educarea copiilor. Cartea este un excelent memento pentru a fi mai empatici cu propriii copii şi, la fel de important, cu noi înşine, amintindu-ne, totodată, că nu este niciodată prea târziu să-ţi vindeci vechile răni şi să te reeduci pe tine însuţi. Făcând acest lucru, ţi se permite să fii mai prezent şi mai plin de bucurie în călătoria copilului tău, iar atât părintele, cât şi copilul ajung la destinaţie mai întregi şi mai iubitori, asa cum producatoarea, scenarista si regizoarea Jessie Nieslon a remarcat, ea însăși o realizatoare de filme în care relaţia părinte – copil este intens exploatată.

În susținerea acestei cărți considerate unul dintre cele mai apreciate ghiduri de parenting scrise în ultimii ani vine si Gaspar Gyorgy. Acesta subliniază ideea revoluționară a volumului, și anume că pentru ca un părinte să devina mai bun el trebuie să se focuseze pe cunoașterea și dezvoltarea sinelui interior și nu să caute obsesiv strategii de modificare a comportamentelor copilului care plac sau nu publicului larg.

Dr. Daniel J. Siegel este specialist în educaţie şi psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiaşi universităţi şi director executiv al centrului educaţional Mindsight Institute. Este tatăl a doi copii trecuţi de adolescenţă şi autor al mai multor lucrări celebre adresate părinţilor şi specialiştilor, iar prin intermediul conferinţelor şi atelierelor pe care le susţine, Dr. Daniel J. Siegel întâlneşte frecvent părinţi şi tineri din toată lumea.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa