Cadourile de Crăciun din acest an pentru copii sunt Made in RO

Raluca Dumitrică
Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist | Totul despre mame
Cele mai frumoase cadouri pentru copii sunt Made in RO
Cadouri pentru copii - Made in RO - Designist | Totul despre mame
Cele mai frumoase cadouri pentru copii sunt Made in RO

Ești în căutare de cadouri care n-au asemănare? Hai în weekend la târgul Made in RO!

Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit de Crăciun îl pot achiziționa în zilele de pe 20 și 21 decembrie de la Made in RO – Târg de design românesc găzduit de Impact Hub Bucharest, locul în care designerii și artiștii români vin cu creațiile lor special concepute pentru aceasta perioadă de sărbătoare. Deoarece fiecare ediție a Made în RO e foarte prietenoasă cu cei mici, la târg va mai fi un loc de joacă pentru copii, dar se vor găsi și cele mai fine rețete de ciocolată create de ciocolatierii Heidi. Totodată, din cafeneaua pop-up se vor putea cumpăra cele mai gustoase și sănătoase dulciuri raw vegan, pregătite de Sis-n-me.

Materialele naturale, preferatele designerilor pentru confecționarea cadourilor

Când vine vorba de jucării, designerii s-au pus de acord: folosesc doar materiale naturale (mult textil, lemn, fetru), creează personaje care provoacă imaginația sau obiecte ce presupun o interactivitate creativă, tocmai pentru a le stimula celor mici o reacție – fie că asta înseamnă să ia creionul sau pensula în mână, să mânuiască piesele sau să privească vrăjiți, pentru câteva momente, o poveste. Pe lista acestor jucării se afla păpuși adorabile create de Doricica Handmade, genți cu personaje din povești românești create de Iutta pentru fetițele cochete sau obiecte precum cel al designerul clujean Adrian Balcău: Baby Truck, un camion din lemn, foarte simpatic. Jucăria este realizată dintr-un singur cub de lemn fragmentat şi apoi recompus, iar nervurile lemnului se continuă grafic și cursiv de pe o parte a jucăriei pe cealaltă. O mașinuță inspirată din clasicele cuburi, forma cea mai primară și mai creativă de joc pentru copii.

Un alt proiect frumos creat cu gândul la interactivitatea pe care o presupun cadourile pregătite de designeri la Made in RO – Târg de design românesc este cel semnat de designerii Kihi-Kiha. Este vorba un set creativ, ale cărui componente (cort, pernuțe, puf și un covor dublat cu fetru și material antiderapant pe spate) sunt din bumbac alb decorat cu desene simple, realizate cu pigmenți textili de culoare neagră. Setul vine într-un săculeț textil, împreună cu pensule și culori speciale pentru textile, rezistente la spălare, cu care copiii să-și personalizeze obiectele de decor așa cum își doresc.

Jucăriile își dau mâna cu decorațiunile de interior la Made in RO

Dacă tot am ajuns la elemente de decor, pernuțele decorative Marele Deget Mare pot sta și în camera copilului, dar și pe canapeaua din living sau în dormitorul părinților. Totul depinde de cât de jucăuș e copilul interior.

„Tradiția cadourilor de Crăciun derivă din darurile primite de către pruncul Iisus de la regii veniţi, îndrumaţi de o stea, din ţinuturi îndepărtate. Urmând firul acestei poveşti, i-am ilustrat pe regii-magi pe perne decorative bune pentru visare, lucrate din materiale colorate, accesorizate de cusături decorative. Ele vin în pereche, regii fiind acompaniaţi de reginele lor”, spune Ioana Bănică (creatoarea Marele Deget Mare).

Pe lista de cadouri se mai afla și personaje din fetru, frumos lucrate din bile de lână, de la Viscri, de Ami Lungu (Wools and Wolf). La capitolul hăinuțe cool pentru copii cu atitudine, brandul românesc acbc ne bucură ochii și simțul grafic cu colecția Alphabet, din bumbac organic, cu croilei și imprimeuri pe care le-am purta și noi. În ceea ce priveste decoratiunile de interior, Designerii 441 Design Studio au pregătit pentru camera celor mici ornamente foarte dichisite de agățat deasupra pătuțului sau, pur și simplu, în decor.

La capitolul personaje de poveste, la târg vor mai veni monstruleții simpatici foc, creați de Eyecandy Monster Maker, păpușile foarte frumoase semnate Prăvălia cu Păpuși (pot crea și personaliza păpuși pe comandă), Moș Urs cu Doamna Urs în viziunea designerului Alina Dobre (.care?Cutare), dar și printurile în serie limitată de la Colorhood, prințese delicate, cu păr roșcat, ilustrate de Alexandra Mâzgăreanu. Știm că păsările au zburat demult în țările calde, dar o căsuță pentru păsări, proaspăt creată de Ana Bănică (Cai verzi pe pereți) poate aștepta foarte decorativ primăvara în căsuța ta. A fost special creată pentru un client din București și o veți vedea în weekend, în premieră, la Made in RO – Târg de design românesc.

Impact Hub Bucharest se afla pe strada Halelor nr. 5, chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa