Bal britanic pentru copii excepționali

Cristina Călin, redactor-șef
balul britanic

Să mergi la un bal în zilele noastre poate fi o experiență demnă de povestit nepoților. Partea bună, față de balurile de acum un deceniu, este că acolo poți ajunge fără ai titlu nobiliar. Cel mai important este ca noblețea să fie în suflet. Balul Britanic, ce se va desfășura în data de 9 iunie, în grădina Hotelului Caro, este un astfel de exemplu.

Educație pentru Secolul 21: Cum să-ți pregătești copilul pentru meserii care încă nu există

Organizat de International House Bucharest și English Kids Academy, Balul Britanic este un eveniment ajuns la a 6-a ediție, care își propune să sprijine educația. Nu veți întâlni acolo prinți și prințese, ci copiii sârguincioși care au făcut tot posibilul să învețe limba engleza cât mai bine. O doză de regalitate există, că altfel n-ar fi bal. Ambasada Marii Britanii la București sprijină manifestarea, iar Casa Regală a Marii Britanii îi acordă o atenție deosebită, prin scrisoarea deschisă pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta II o transmite la fiecare ediție. Aceasta își arată sprijinul pentru copiii și părinții cu rezultate excepționale. Balul se afirmă ca un eveniment educațional și cultural de elită, în cadrul căruia copiii cu rezultate excepționale la limba engleză sunt premiați și au parte de o experiență de neuitat cu o mulțime de surprize. Excelența Sa, Domnul Ambasador Paul Brummell a confirmat deja prezența la eveniment.

Balul Britanic are și o componentă caritabilă

Pentru că vorbeam despre noblețe sufletească, Balul Britanic va avea și o puternică miză caritabilă, suma strânsă din taxa de participare fiind direcționată către Asociația M.A.M.E care ajută copiii bolnavi sau din familii defavorizate.

Elevii English Kids Academy din clasele II – XII şi elevii premiaţi în cadrul concursului gratuit de engleză Fonix vor sărbători cu această ocazie sfârşitul anului şcolar în cadrul Balului Britanic, purtând costume de epocă, bucurându-se de premii, surprize și concerte. Mai mult decât atât, pe baza achitarii taxei de participare, toți copiii vor intra într-o tragere la sorți pentru a câștiga o tabără „coolturală” oferită de Bookland.

Sfaturi de educație alternativă

Evenimentul adună an de an aproximativ 700 de invitați: copii ai unor prestigioase școli din București, cursanți ai English Kids Academy, părinți, profesori, directori ai instituțiilor de învățământ premiate, înalți demnitari și reprezentanți marcanți din domeniul educației.

Balul Britanic se afirmă ca un eveniment educațional și cultural de elită, în cadrul căruia copiii primesc premii educaționale și au parte de o experiență de neuitat cu o mulțime de surprize. Printre premiile acordate copiilor se numără:  tabere cu profesori britanici în România, produse educaționale, cărți, rechizite, vouchere cu premii, multe surprize culinare și momente artistice dedicate lor.

 Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa