11 filme care te vor face să vezi partea plină a paharului

Anca Vlad
probleme in viata my sisters keeper
imdb

Cu toții avem parte de probleme în viață. Mai mari sau mici, ele ne pot destabiliza, făcându-ne să vedem totul în negru, fie că e vorba despre o boală gravă, faliment sau necazuri sentimentale. Niciodată nu suntem cu adevărat pregătiți să le înfruntăm, dar viața merge mai departe. Bright Side a alcătuit o listă cu 11 filme care dovedesc că modul în care tratăm problemele ne poate schimba viața.

If I Stay, 2014 (Dacă aș rămâne)

probleme in viata if I stay
imdb

Din distribuție: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley

Mia (Chloë Grace Moretz) este o fată talentată care cântă la violoncel, iubește muzica clasică și pe Adam, un interpret de muzică rock. Viața ei se schimbă dramatic după ce intră în coma în urma unui accident de mașină. În timpul unei experiențe extracorporale, ea trebuie să decidă dacă revine la o viață total diferită de ceea ce-și imaginase sau merge alături de familia ei decedată.

Unconditional, 2012

probleme in viata unconditional
imdb

Din distribuție: Lynn Collins, Michael Ealy, Bruce McGill

Samantha Crawford (Lynn Collins) are o viață minunată alături de soțul ei iubit. Totul se schimbă când el este ucis violent: tânăra femeie își pierde credința și nu vrea să mai trăiască. Apoi, ea îl întâlnește pe Joe, un vechi prieten, care devine sprijinul ei și o ajută să-și regăsească dorința de viață.

My Sister’s Keeper, 2009 (Viață pentru sora mea)

probleme in viata my sisters keeper
imdb

Din distribuție: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin

Un avocat primește un caz neobișnuit: o fată de 11 ani (Abigail Breslin) își dă în judecată părinții după ce află că a fost concepută in vitro doar ca să-și ajute sora să trăiască.

The Fault in our Stars, 2014 (Sub aceeași stea)

probleme in viata the fault in our stars
imdb

Din distribuție: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Willem Dafoe

Hazel (Shailene Woodley) are cancer. Deși boala este în remisie, fata nu e fericită. În încercarea de a depăși depresia, vizitează un grup de sprijin unde-l cunoaște pe Augustus și se îndrăgostește de el. Cei doi tineri pornesc în călătoria vieții când se duc să viziteze un romancier izolat în Amsterdam.

Soul Kitchen, 2009 (Taverna Soul Kitchen)

probleme in viata soul kitchen
imdb

Din distribuție: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan

Zinos Kazantsakis (Adam Bousdoukos) deține un restaurant nu foarte cunoscut în Hamburg. Nici viața lui personală nu merge prea bine. Lucrurile se schimbă în bine după ce angajează un nou bucătar șef. Succesul apărut peste noapte îi dă însă viața peste cap.

Now Is Good, 2012 (Acum e momentul)

probleme in viata now is good
imdb

Din distribuție: Dakota Fanning, Josef Altin, Jeremy Irvine, Olivia Williams

Tessa (Dakota Fanning) are 17 ani și leucemie în stadiu terminal. Visele ei sunt aidoma însă cu ale oricărui alt adolescent, așa că face o listă cu lucrurile cu lucrurile pe care ar vrea să le facă înainte să moară. Pe primul loc se află dorința de a-și pierde virginitatea!

Still Alice, 2014 (Aceeași Alice)

probleme in viata still alice
imdb

Din distribuție: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart

Alice Howland este profesoară de lingvistică. Are o căsnicie minunată și trei copii mari. Viața ei se schimbă când începe să uite cuvinte.

My Life Without Me, 2003 (Viața mea fără mine)

probleme in viata my life without me
imdb

Din distribuție: Sarah Polley, Scott Speedman, Mark Rufallo

Ann (Sarah Polley) are 23 de ani, două fete, un soț șomer care urăște pe toată lumea și un tată abia eliberat din închisoare. Ea lucrează că îngrijitoare la Universitate. Existența ei monotonă se schimbă când află că are cancer în fază terminală și doar trei luni de trăit, așa că decide să-și schimbe radical viața.

The Book Thief, 2013 (Hoțul de cărți)

probleme in viata the book thief
imdb

Din distribuție: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson

Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Lisel (Sophie Nélisse) se mută în Munchen împreună cu părinții ei adoptivi și învață să citească. În scurt timp devine obsedată de cărți și începe să le fure. Ceea ce află din ele o ajută să înțeleagă ceea ce se întâmplă în jurul ei.

Restless, 2012 (Neliniște)

probleme in viata restless
imdb

Din distribuție: Mia Wasikowska, Henry Hopper, Ryo Kase

Enoch, care a supraviețuit unui episod de moarte clinică și și-a pierdut părinții într-un accident, o cunoaște la o înmormântare pe Annabel (Mia Wasikowska). În scurt timp cei doi se îndrăgostec unul de celălalt, dar se pare că Annabel suferă de o boală aflată în stadiu terminal. Enoch o ajută pe iubita lui să se pregătească pentru inevitabil.

Lion, 2016 (Drumul spre casă)

probleme in viata lion
imdb

Din distribuție: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Saroo s-a născut într-o familie săracă din India și s-a pierdut când avea 5 ani. El rătăcește prin Calcultta și face față multor provocări înainte să fie adoptat de o familie din Australia. 25 de ani mai târziu, el decide să-și caute familia pierdută. Filmul este bazat pe întâmplări adevărate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa