8 evenimente pentru un weekend pe placul copiilor (18-19 mai)

TOTUL DESPRE MAME
Motanul Încălțat
Motanul Încălțat

Știm că e obositor să cauți un program de weekend interesant pentru copilul tău, știm că e complicat să alegi și să bifezi evenimente culturale sau ateliere creative care să fie pe placul vostru. Ce-ai zice dacă te-am ajuta să faci o selecţie de evenimente cu care îi poți ocupa timpul celui care are atâta nevoie de ele? Îți dăm 8 sugestii de evenimente pe placul celor mici pentru weekendul 18-19 mai, evenimente pe care redacţia Totul despre mame le-a testat pe pielea propriilor copii sau la care abia aşteaptă să ajungă!

 

Mini Art Show
Mini Art Show

Sâmbătă, 18 mai

Atelier de reciclare a cartoanelor de ouă, Lumea lui Momo, între 10.00 și 11.30

„Unde-i oul?”, a întrebat gospodina. „L-ai mâncat?” Vai, asta ați făcut și voi cu ouăle colorate de Paște? Dar ce ați făcut cu cartoanele ramase? Sâmbăta aceasta vom recicla în mod creativ cartoanele de ouă, transformându-le în omide vesele și colorate. Apoi, din hârtie sau servețele vom inventa fluturași drăgălași pentru toate florile care așteaptă zumzet vesel prin grădini.

 

 

„Şcoala urşilor”, MiniArtShow la Restaurant Satya, între 11:00-12:00

Copiii cu vârste între 3 si 6 ani, care iubesc minunata serie japoneză de cărți Şcoala urşilor, publicată în 2002, sunt aşteptaţi la atelierul MiniArtShow unde vor fi pictaţi în urşi, desigur, iar apoi vor intra într-o şcoală imaginară. La final, toţi vor pleca cu o amintire, iar părinţii îi vor ajuta pe cei mici să facă un urs din materialele puse la dispoziţie în cadrul atelierului.

 

„Omida mâncăcioasă”, Țăpușele, la Crayon Club, de la ora 11.00 

Omida mâncăcioasă a lui Eric Carle, acest personaj îndrăgit de mulți copii, e dornică să se întâlnească cu voi chiar în grădina în care a iesit din ou. Vino să vezi cum a fost şi să asişti la metamorfoza omidei. Fructele şi legumele nu vor lipsi din meniul dimineţii! Iar după spectacol îţi vei face propria omidă, de care va trebui să ai grijă. Spectacol în aer liber!

Omida mâncăcioasă

 

„Vrei să fii prietenul meu?”, Țăpușele, Crayon Club, 18.30

Pentru copiii între 1-6 ani, care învaţă prin joc și care trăiesc diferite senzaţii, descoperă diferenţele, îşi fac prieteni. E mai bine să te joci singur sau cu cineva? Suntem la fel? Cum împărţim jucăriile? Dacă mie îmi place un joc şi tu vrei să jucăm altul, cum procedăm? Acestea şi multe alte teme vor fi abordate în cadrul spectacolului. Şi, desigur, nu va lipsi nici jocul cu recuzita.

 

Duminică, 19 mai 

„Poveştile pietrelor”, Țăpusele, Crayon Club de la 10.30

Copiii între 1 și 4 ani vor asculta povestea unei pietre. Rotunde, aspre, netede, transparente. Vom descoperi împreună de unde vine fiecare piatră. Iar în partea a doua vom crea adevărate opere de artă din lut, pietre pe care le vom picta!

 

„Motanul încălţat”, Teatrul Zurli,la Clubul Ţăranului, ora 11:00

Motanul Încălțat
Motanul Încălțat

„Motanul încălţat” de la Teatrul Zurli, cu o adaptare plină de învăţăminte. Iată și un mic fragment din ce se va întâmpla acolo, poate vă facem curioși: „Fiul cel mai mic al morarului, răsfăţatul familiei, primeşte moştenire un motan. Deşi pare cel mai ghinionist dintre cei trei fraţi, norocul este de partea lui, pentru că motanul este unul descurcăreţ. El îl va învăţa pe tânărul fiu al morarului cum să obţină în viaţă ceea ce îşi doreşte. Copiii sunt al patrulea personaj în spectacol. Ei se implică activ şi îl îndrumă pe viitorul „conte” cum  să mănânce, să danseze şi să cânte.”

 

MiniArtShow la Restaurant Satya, ora 11:00

Copiii de până la 8 ani sunt invitați în „Lumea lui Zumzărel”, un băiețel albinuță care trăiește în stup împreună cu familia lui. Ajutați de Zâna albinelor, copiii vor face un fagure plin de albine.

 

Muzicanții din Bremen, la Lumea lui Momo, la ora 11:00

Pentru copiii de peste 3 ani, vin Muzicanții din Bremen tocmai în minunata Lume a lui Momo. Spectacolul este creat pentru a îmbujora obrăjorii celor mici de emoție și dorință, pentru a le da încredere în puterea imaginației și a-i face să fie responsabili cu prietenii cu lăbuțe și botic. Muzicanții sunt gata să iasă în față,și să vă prezinte povestea lor. Nu vă spunem mai multe, vă lăsăm pe voi să descoperiți toate surprizele pe care vi le-au copt!

Muzicantii din Bremen
Muzicanții din Bremen

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa