7 filme de Crăciun vechi pentru întreaga familie de văzut de Sărbători

Ramona Dinescu
filme

Filme despre Crăciun, despre bunătate, iubire, altruism și dăruire. Toate filmele de mai jos merg către aceeași idee și reprezintă un prilej minunat de a aduce familia împreună, cu mici și mari.

Nici un Crăciun parcă nu e Crăciun fără câteva filme cu tematică de Crăciun. Eu, cel puțin, nu țin minte să fi avut Crăciun fără „Home alone” sau fără „Miracle on 34th Street”. Aceste filme fac parte din atmosfera de sărbătoare, multe dintre ele sunt difuzate la televizor.

Un top interesant alcătuit de babycenter.com, le aduce împreună pe 7 dintre cele mai vechi, clasice filme de Crăciun, filme ce pot fi văzute în familie și de ce sunt ele atât de minunate.

„Miracle on 34th Street”

„Miracle on 34th Street” este un film realizat în 1947, o comedie romantică. A câștigat numeroase distincții atât la Oscar, cât și la Globurile de aur.

De ce? Dacă nu pentru poveste, măcar pentru acea scenă memorabilă în care saci plini de scrisori ajung la tribunal pentru a-l convinge pe judecător că acel Kris Kringle este adevăratul Moș Crăciun și pentru a celebra faptul că „bunătatea și bucuria și iubirea și toate celelalte sunt intangibile”.

„It’s a Wonderful Life”

„It’s a Wonderful Life” este un minunat film de Crăciun apărut în anul 1946. A fost votat pe locul 11 în topul celor mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor, top realizat de Institutul american de film.

De ce?  Cu toții am trecut prin acel moment existențial când ne-am întrebat de ce suntem aici și dacă contăm cu adevărat. În film, din fericire, răspunsul este „Da”.

„A Charlie Brown Christmas”

Apărută în 1965, este o animație de 28 de minute în care Charlie Brown caută adevărata semnificație a Crăciunului, regizând o piesă de Crăciun în timp ce aceasta este bazată pe o cunoscută și foarte difuzată reclamă de Crăciun .

De ce? Pentru imaginea acelui brăduț trist de Crăciun împodobit cu beteală și luminițe și pentru discursul lui Linus despre adevărata însemnătate a Crăciunului.

„Frosty the Snowman”

„Frosty the Snowman” este o animație clasic, muzicală, apărută în 1969 și vizionată de milioane de copii și părinți din întreaga lume.

De ce? Cu pipa sa din știulete de porumb și nasul dintr-un nasture, acest suflet fericit și bucuros, niciodată nu lasă să trează sezonul sărbătorilor fără a străluci.

„A Christmas Story”

„A Christmas Story” este deja celebra animație făcută după cartea lui Charles Dickens, o poveste impresionantă ce de fiecare dată ne ține în fața ecranului.

De ce? Este lipsit de respect, dar întotdeauna este ceva încântător în a vedea un Crăciun imperfect ce se termină așa cum trebuie.

„Hollyday Inn”

„Hollyday Inn” este o comedie romantica și foarte, foarte muzicală, apărută în 1942. Doi artiști se duelează pentru dragostea partenerei lor de scenă, aflați fiind la un han deschis numai în timpul sezonului de iarnă.

De ce? Două cuvinte: Bing Crosby. Doar un adevărat Scrooge acestor sentimente minunate ale unui „White Christmas”.

”Rudolph the Red-Nosed Reindeer”

”Rudolph the Red-Nosed Reindeer” este o animație incredibil de frumoasă despre Rudolph, renul care a fost alungat pentru că avea nasul foarte roșu. Cum reușește el să vină înapoi și cei provocări îl așteaptă, veți vedea în acest film minunat din 1964.

De ce? Pentru că celebrează individualitatea și doar câteva lucruri sunt magice precum toleranța. În plus, îl are pe acest micuț ren drăguț, un spiriduș ce vrea să devină dentist și pe Yokon Cornelius, prospectorul.

Dacă nu v-ați săturat de filme și aveți timp să mai vedeți câteva, iată aici o listă cu 25 de filme potrivite pentru vacanța de iarnă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa