Revelion acasă. 5 sfaturi pentru o petrecere de pomină

Raluca Dumitrică

Revelion acasă. „Acasă, copii şi Revelion reuşit” se pot afla foarte bine în aceeaşi propoziţie!

V-aţi gândit, v-aţi răsucit, cum s-o daţi la chefuit,
Ce rochii să-mbrăcaţi şi cum să va pavoazaţi,
Selfie-uri multe să-ncărcaţi, sau imagini colorate,
Perfect imortalizate, de la mese cu bucate.

Planuri multe aţi avut, dar, ciudat, au dispărut!
Iar acum vă bosumflaţi, n-aveţi chef să mai uraţi,
Ci vreţi doar să suferiţi, de petreceri să nu ştiţi.

Staţi aşa, nu vă-ntristaţi, şi-ncercaţi să rezolvaţi,
Problemuţa întâlnită, deloc neobişnuită.
Ascultaţi ce vă şoptim, că vrem să vă-nveselim,
Supărarea s-o goniţi, sărbătoarea s-o porniţi,
Anul Nou să-l tot primiţi!

Ştiu că urăturile ar fi trebuit să fie la final şi să se refere în mod special la anul ce va urma. Dar pentru că am aflat în ultimele zile de multe familii debusolate din pricină că planurile lor pentru seara de trecere dintre ani s-au spulberat din cine știe ce motive, m-am gândit să vă înveselesc încă de la început şi să vă spun că există soluţii! Chiar și pentru un Revelion acasă! Toată lumea poate să aibă parte de o petrecere de Revelion de pomină, iar „pomina” aceasta nu trebuie să însemne ceva extravagant sau scump. Iată cinci ponturi pentru a organiza chiar acasă la voi o petrecere de intrare în noul an, la care să îi invitaţi pe prietenii dragi şi pe copilaşii lor!

Revelion acasă. 1. Reconfiguraţi spaţiul pentru tipul de petrecere de Revelion pe care îl veţi organiza

După ce aţi făcut invitaţiile şi ştiţi şi confirmările, încercaţi să reconfiguraţi pe cât posibil spaţiul în care va fi Revelionul, pentru tipul de petrecere pe care îl veţi organiza. Dacă sunteţi o gaşcă de dansatori şi vreţi să vă şi zbânţuiţi puţin, aşezaţi masa sub formă de bufet şi lăsaţi spaţiul camerei centrale de petrecere cât mai aerisit. Dacă vă place să staţi mai mult la taclale, atunci păstraţi masa cu aşezare clasică, dar organizaţi mici colţuri de povestit prin diferite zone ale casei, unde puteţi amplasa mici snack-bar-uri şi alte trufandale. Vă asigur că vor avea mare succes!

Revelion acasă. 2. Împărţiţi sarcina preparării meniului cu invitaţii

Chiar dacă sunteţi gazdă, puteţi foarte bine să îi rugaţi pe musafirii voştri să aducă unul sau chiar mai multe preparate culinare. Sau puteţi stabili impreună cu ei meniul şi repartiza câte un fel către o familie. În acest mod veţi economisi ceva timp pentru organizarea petrecerii şi veţi avea ocazia de a aprecia bunătăţile făcute de prietenii voştri. Dacă rămâneţi la prima variantă, asiguraţi-vă, totuşi, că nu veţi avea duplicate, ca să nu vă treziţi aruncaţi în urmă cu nişte ani buni, pe vremea petrecerilor de Revelion din tinereţe, când mergeaţi la bairamul de pe 31 decembrie cu un mini platou de salată de boeuf făcută de mama şi cu jumătate de cozonac drept desert, aidoma tuturor celorlalţi, de altfel.

Revelion acasă. 3. Menţineţi atmosfera de petrecere prin muzică şi jocuri

Demult, tare demult, ne uitam cu toţii la programele de Revelion de la televizor sau zapam pentru a vedea ce artişti se mai perindă prin pieţele în care se organizau petreceri stradale în acea seară. Acum, în pauzele de mâncat, puteţi să opriţi televizorul şi să porniţi muzica, puteţi dansa şi face alături de copii tot felul de jocuri amuzante sau puteţi scoate din dulap nişte board games perfecte pentru adulţi, care vă vor menţine atenţia şi vă vor introduce într-o lume captivantă, dominată de aventură, logică, cunoaştere şi risc.

Revelion acasă. 4. Aprovizionaţi-vă cu artificii pentru toată lumea

La cel mai aşteptat moment al serii, adică la magica ora 00:00, aveţi grijă să aveţi artificii sau lampioane zburătoare pentru toată lumea şi în mod special pentru cei mici. Evident, trebuie să fiţi foarte vigilenţi şi să îi supravegheaţi pe aceştia din urmă, dar nu puteţi nega că nu veţi fi şi voi peste măsură de încântaţi dacă veţi manevra o asemenea luminiţă de sărbătoare.

Revelion acasă. 5. Pregătiţi o cameră de somn pentru copii

La scurt timp după ce se sting artificiile, dispar de pe cer lampioanele, iar şampania cu sau fără alcool se termină din pahare, Moş Ene se înfiinţează pe la genele celor mai mici participanţi la petrecere. De aceea, pregătiţi din timp o camera pentru ei; se vor bucura teribil să chicotească înainte de culcare şi să doarmă ca soldăţeii unul lângă altul. Chiar dacă peste câteva ore părinţii îi vor lua în braţe şi vor pleca împreună acasă, puţină odihnă nu poate decât să fie benefică pentru prichindeii care s-au zbenguit toată seara şi care au gustat, la fel ca şi voi, această petrecere nemaipomenită de Revelion.

La mulţi ani!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa