25 de animale tropicale şi subtropicale

Raluca Dumitrică
Cameleonul din Yemen
Cameleonul din Yemen

Peste 25 de specii tropicale şi subtropicale de animale vii ajung din Africa, America şi Asia, direct la Bucureşti!

Cameleonul din Yemen
Cameleonul din Yemen

Pitoni tigru şi şerpi boa cu o lungime de până la 3 metri, tarantule uriaşe, scorpioni, şopârle mari, insecte băţ, broaşte râioase uriaşe – dacă copilul tău ți-a spus în repetate rânduri că ar vrea să ajungă în junglă şi să vadă cum arată aceste animale, aveți acum ocazia să faceți cunoştinţă cu ele aici, la o azvârlitură de băţ!

Expoziţie de animale vii, sesiuni foto si difuzare de documentare, toate la Iris Titan Shopping Center

Bănuim că pe mulţi dintre voi v-au fascinat filme ca Anaconda, Indiana Jones sau Țestoasele Ninja. Dacă da, este foarte posibil şi să vă fi imaginat la rândul vostru protagonişti ai unor peripeţii fabuloase, cu happy-end. Expoziţia de la Iris Titan Shopping Center vă aduce cu picioarele pe pământ, fix în faţa acelor personaje pe care credeaţi că le veţi vedea numai la cinema.
Programul acestui eveniment aparte îi va scoate cu siguranţă din case pe toţi cei pasionaţi de animale, dar şi de poveşti neconvenţionale. Cele 11 zile aniversare ale centrului comercial bucureştean vor mai cuprinde, pe lângă expoziţia de animale vii, o serie de workshop-uri, dar şi sesiuni foto. Acestea sunt destinate celor care vor să capteze pe peliculă imagini cu spectaculoasele exponate din această aventură tropicală mutată temporar la Bucureşti. Ineditul eveniment, ce va transforma mersul la cumpărături într-o experienţă extraordinară, are ca scop dezvoltarea unui eveniment unic în România, la care sunt aşteptaţi copii de toate vârstele, dar şi adulţi dornici să descopere lumea fascinantă a animalelor mai puţin cunoscute.

Animalele vii ca în atlasele zoologice

Expoziţia de animale vii, care va face nu numai deliciul copiilor, ci şi al adulţilor, va conţine exponate cum numai în atlasele zoologice mai vezi: şerpi uriaşi domesticiţi, precum pitoni tigru, şerpi boa cu o lungime de până la 3 metri, tarantule uriaşe, scorpioni, şopârle mari, insecte băţ, broaşte râioase uriaşe. În plus, vom vedea toate aceste animale într-un decor de junglă, făcut special pentru expoziție!

Grădiniţele, şcolile şi publicul larg pot afla de la ghizi povestea animalelor neobişnuite

Soparla Gecko leopard
Soparla Gecko leopard

Pentru a afla povestea fiecărui animal în parte şi pentru a înţelege mai bine lumea animalelor exotice, publicul poate participa zilnic la tururi de informare, cu ghid dedicat. Acestea se vor derula organizat şi vor fi atât pentru elevi şi grupele de grădiniţe, cât şi pentru publicul larg. De asemenea, vedetele expoziţiei, şerpii uriaşi, tarantulele şi scorpionii, se vor afla la dispoziţia amatorilor de fotografii inedite, care se vor putea poza zilnic, în intervalul 17:30-18:30, în coliba din „junglă”, cu aceste exemplare impresionante. Aşadar, nu rataţi această ocazie unică de a vă poza cu aceste fiare şi de a vă impresiona rudele şi prietenii mai slabi de înger! Cei care doresc imortalizeze aceste momente, precum şi cei care doresc să afle cu ajutorul ghidului povestea animalelor trebuie să se înscrie pe site-ul www.iristitan.ro.
Un alt punct extrem de interesant din programul acestei expoziţii unice este hrănirea animalelor, care va avea loc zilnic, începând cu 14:30, şi la care pot lua parte şi vizitatorii. Nu vă temeţi, veţi primi la faţa locului şi instrucţiunile necesare să faceţi acest lucru!

Programul complex al acestei aniversări inedite va mai cuprinde proiecţii video cu documentare oferite zilnic de Digi Animal World, în intervalul 10:00-22:00, în centrul comercial, dar şi o multitudine de panouri informative ce le vor oferi vizitatorilor o perspectivă mai detaliată asupra lumii junglei şi vor completa elaboratul scenariu tactil care invită şi copiii să cerceteze această lume.

Să mergem la expoziție cu temele făcute!

Melcul african urias
Melcul african urias

 

Până la mult-aşteptata expoziţie de la Iris Titan Shopping Center, vă lăsăm în compania denumirii ştinţiifice a tuturor animalelor ce vor fi starurile petrecerii aniversare. Adică alături de următorul grup: tarantula braziliană cu genunchi albi (Acanthoscuria geniculata), melcul african uriaş (Achatina fulica), gecko african cu coada groasă (Hemitheconyx caudicinctus), broasca râioasă de mare (Bufo marinus), insecta băţ din Annam (Phasmida Phylliidae), tarantula mexicană cu genunchi roşii (Brachypelma smithi), cameleonul din Yemen (Chamaeleo calyptratus), călugăriţa (Mantis religiosa), pitonul regal (Python regius), şopârla gecko leopard (Eublepharis macularius) sau basiliscul cu creastă (Basiliscus plumifrons).
Dacă le veţi arăta acestor musafiri veniţi de departe că aveţi temele făcute şi îi veţi apela plini de curtoazie pe numele lor ştiinţific, e foarte posibil să îi impresionaţi şi să îi faceţi să revină cât de curând la noi! Vino şi tu să iei parte la o aventură unică!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa