12 moduri în care vacanţa în familie poate fi relaxantă

Mihaela Călin
vacanţa în familie

Vacanţa în familie poate ar trebui să fie relaxantă. Dacă urmaţi recomandările acestea poate că anul acesta nu vă mai întorceţi din concediu mai obosiţi decât aţi plecat.

Înainte de apleca în vacanțăvă recomandăm și cartea Laurei MarkhamPărinți liniștiți, copii fericiți.  Cartea poate fi cumpărată de AICI

  1. Începeţi aproape de natură

Organizarea unei excursii cu toată familia într-un parc naţional este o idee excelentă. După mai multe astfel de excursii o să descoperiţi că cele mai de succes călătorii încep la cort şi se termină într-un hotel de lux, cu o cină delicioasă. Altfel poţi îndura ţânţarii, aerul rece din timpul nopţii şi toaletele în aer liber, când ştii că turul de lux (şi un duş fierbinte) sunt chiar după colţ.

2. Lasă-ţi toate aşteptările în urmă!

Alegeți să trăiți mai mult clipa prezentă. Veți avea supriza să vă puteți bucura mai mult de vacanță și de copii. Vacanța în familie poate să devină astfel ceva plăcut de care să vă bucurați împreună cu copiii voștri.

3. Fără telefoane mobile!

În loc să captezi momentele speciale cu telefonul mobil, mai bine începi să le surprinzi cu inima şi cu mintea. Renunţând la telefoane, îţi vei permite să fii prezent în acel moment alături de cei pe care îi iubeşti.

4. Întotdeauna invită-i şi pe bunici în vacanţă cu voi

Aşa toată lumea are şansa să se destindă, dar cea mai bună parte este aceea că va fi un număr dublu de adulţi care să stea cu ochii pe copii!

5. Nu uita să iei pentru drum o mulţime de gustări..

şi CD-uri pentru copii (cu poveşti, cu cântecele, cu jocuri). În felul acesta vă faceţi călătoria la fel de distractivă ca şi destinaţia. Toată lumea se va simţi bine în maşină şi nimeni nu va muri de foame.

6. Perne de acasă pentru pretențioși!

Dacă te ştii cu probleme de somn sau mai pretenţioasă, atunci când schimbi locul de dormit, cei de la www.realsimple.com, îţi recomandă să îţi aduci propriile perne de acasă. Dacă nu dormi bine, atunci nimic altceva în călătorie nu va merge bine.

7. Încearcă să rezervi la hotel o cameră suite (cu două încăperi distincte).

Una pentru voi şi cealaltă pentru copii. Ca să stai liniştită, fă-ţi un obicei din a nu intra în camera copiilor, decât, poate, ca să faci curăţenie.

8. Atenție la anxietatea de întoarcere

Înainte de a pleca în vacanța în familie, fă curăţenie în frigider şi completează o listă cu ceea ce va fi necesar atunci când vă întoarceţi din vacanţă. Apoi, la întoarcere, în drum spre casă, te opreşti la magazin şi faci toate cumpărăturile sau rogi pe cineva să le facă pentru tine. Acest lucru reduce anxietatea la întoarcere pentru că ştii că ai mâncarea asigurată în frigider.

9. O seară doar pentru voi!

Stabiliţi o seară, în timpul săptămânii, când vă puteţi relaxa şi distra doar voi doi, fără copii.

10. Mai mult spaţiu!

Pentru că nu pleci în concediu în fiecare zi, măcar atunci când o faci să te simţi relaxat. De aceea caută o cameră mare de hotel sau închiriază o cameră spaţioasă la o pensiune. Spaţiul suplimentar îţi va permite să te extinzi, să pregăteşti mâncare sau gustări, după cum doreşti. Sau chiar să staţi departe unul de altul din când în când, ca să mai reduceţi din presiune.

11. Rezervă întotdeauna zboruri directe.

În vacanţele cu copiii mici, nu-ţi permiţi să faci escală şi să rişti să pierzi bagajele.

12. Propuneţi-vă mai puţin!

De obicei vacanţa în familie înseamnă să mergeţi cu copiii într-un singur loc şi rămâneţi acolo timp de 5-7 zile, fără să vă plimbaţi de colo-colo, sunt mai reuşite şi toată lumea are ocazia să se relaxeze. Este mai bine să vă petreceţi timpul împreună decât să vă grăbiţi să vizitaţi toate obiectivele turistice din zonă.

Înainte de a pleca în vacanță vă recomandăm și cartea Laurei Markham Părinți liniștiți, copii fericiți.  Cartea poate fi cumpărată de AICI

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa